Ухвала
від 04.03.2014 по справі 820/4517/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua УХВАЛА

з питання щодо заміни сторони виконавчого провадження

04 березня 2014 р. Справа № 820/4517/13-а

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Шевченко О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву управління Пенсійного фонду України в Барківнківському районі Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №820/4517/13-а за позовом управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 03.07.2013 року по справі №820/4517/13-а адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості задоволено та стягнуто з фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (ідентифікаційний код - НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_1) на рахунок управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області (код ЄДРПОУ - 22684401, адреса: 64701, м. Барвінкове, вул. Першотравнева, 16, р/р 256053035406 у ХОУ АТ "Державний ощадний банк України" м. Харків, МФО 351823) суму заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період січень - грудень 2012 року та січень - березень 2013 року та по сплаті штрафних санкцій в розмірі 5594.03 (п'ять тисяч п'ятсот дев'яносто чотири) грн. 03 коп.

Вказана постанова набрала законної сили 22.07.2013 року.

Матеріалами справи підтверджено, що УПФУ в Барвінківському районі Харківської області отримано виконавчий лист від 03.07.2013 року по справі №820/4517/13-а.

Управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області звернулося до Харківського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження з вимогою замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області на Ізюмську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Харківській області.

В обґрунтування заяви заявником зазначено наступне. 11 серпня 2013 року набрав чинності Закон України від 04.07.2013 р. № 406-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи", яким урегульовано питання щодо передачі функцій з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від Пенсійного фонду України Міністерству доходів і зборів України. Зазначеним Законом внесено зміни в ряд нормативно-правових актів, зокрема і в Закон України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Так, ст. 13 даного Закону із змінами та доповненнями визначено, що проводити перевірки на підприємствах, в установах і організаціях, у фізичних осіб, застосовувати фінансові санкції та стягувати з платників несплачені суми єдиного внеску, віднесено до обов'язку органів доходів і зборів. У зв'язку з чим заявник просить замінити сторону виконавчого провадження.

Представник заявника (стягувача) - управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області, у судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України. Через канцелярію суду не надходило клопотання про розгляд заяви за відсутності представника заявника.

Відповідач (боржник) - ОСОБА_1, у судове засідання також не з'явився. Свого уповноваженого представника не направив. Про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України. Заяви про розгляд справи за відсутності відповідача чи його представника до канцелярії суду не надходило.

Враховуючи положення ч.6 ст. 128 КАС України, справа розглядається у порядку письмового провадження.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно положень ч.1 ст. 41 КАС України.

Дослідивши матеріали адміністративної справи та заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд приходить до висновку, що подана управлінням Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області заява підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Судом встановлено, що УПФУ в Барвінківському районі Харківської області звернулося до органу державної виконавчої служби Барвінківського районного управління юстиції щодо примусового виконання виконавчого листа від 03.07.2013 року по справі №820/4517/13-а, виданого Харківським окружним адміністративним судом 29.10.2013 року.

Постановою державного виконавця органу ДВС від 25.11.2013 року було відкрито виконавче провадження ВП №40858743 щодо примусового виконання виконавчого листа №820/4517/13-а про стягнення з ОСОБА_1 суми заборгованості у розмірі 5594,03 грн.

Стягувачем у вищевказаному виконавчому провадженні №40858743 є управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області.

Матеріалами справи підтверджено, що заявник звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження по справі №820/4517/13-а, в якій просив суд замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області на Ізюмську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Харківській області.

Судом встановлено, що відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" який набрав чинності 11.08.2013 року, урегульовано, що питання щодо передачі функції з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від Пенсійного фонду України Міністерству доходів і зборів України.

Відповідно до ст. 13 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", органи доходів і зборів мають право: стягувати з платників несплачені суми єдиного внеску, застосовувати фінансові санкції.

Крім того, відповідно до п. 3 Перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із проведенням адміністративної реформи", процедури адміністрування, які здійснюють органи доходів і зборів поширюються на періоди до набрання чинності цього Закону.

Згідно ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Отже, виходячи із положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із проведенням адміністративної реформи" суд приходить до висновку, що Міністерству доходів і зборів України були передані права та обов'язки в частині адміністрування єдиного внеску.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області на Ізюмську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Харківській області, у зв'язку з чим заява позивача про заміну сторони виконавчого провадження по даній справі підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 128, 160, 165, 186, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву управління Пенсійного фонду України в Барківнківському районі Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі №820/4517/13-а за позовом управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження №40858743, а саме: стягувача - управління Пенсійного фонду України в Барвінківському районі Харківської області на його правонаступника - Ізюмську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Харківській області (код ЄДРПОУ 37714776, адреса: 64309, Харківська область, м. Ізюм, вул. Фрунзе, 32).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Шевченко О.В.

Дата ухвалення рішення04.03.2014
Оприлюднено05.03.2014
Номер документу37474174
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —820/4517/13-а

Ухвала від 04.03.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Постанова від 03.07.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 07.06.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні