Ухвала
від 05.03.2014 по справі 297/29/14-ц
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/29/14-ц

Ухвала

про витребування доказів

05 березня 2014 року м. Берегово

Берегівський районний суд Закарпатської області в складі: головуючого Драб В. І., при секретарі Гарані О.А., за участю представника позивача ОСОБА_1, представника відповідача Кучанського О. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до публічного акціонерного товариства «Флекстронікс Сервіс УА» про стягнення невиплаченої доплати та відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_3 звернувся до Берегівського районного суду з позовом до ПАТ «Флекстронікс Сервіс УА» про стягнення невиплаченої доплати та відшкодування моральної шкоди.

У судовому засіданні представником позивача подано заяву про витребування доказів, а саме, 1) примірнику оригіналу та копії трудового контракту, укладеного між Головою Правління Публічного акціонерного товариства «Берегівський радізавод» ОСОБА_4 і Публічним акціонерним товариством «Берегівський радізавод»; 2) довідки про заробітну плату (із зазначенням посадового окладу) Голови Правління Публічного акціонерного товариства «Берегівський радіозавод» ОСОБА_4 за весь період перебування на зазначеній посаді.

В обгрунтування клопотання вказує на те, що у раніше наданій відповідачем довідці про розмір посадового окладу ОСОБА_4 вказані неправдиві відомості, зокрема, щодо часу зайняття останнім посади голови правління товариства, а також у довідці вказано розмір посадового окладу в українських гривнях, однак насправді посадовий оклад ОСОБА_4 визначався в іноземній валюті. Представник позивача пояснив, що у трудовому контракті між ОСОБА_4 та товариством зазначено розмір його заробітної плати, що має безпосереднє відношення до позовних вимог.

З цих підстав представник позивача просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні представник відповідача заперечив проти клопотання з мотивів того, що вимоги, заявлені у клопотанні, є безпідставними і не нададуть представнику позивача додаткових даних.

Вивчивши надані матеріали, суд приходить до висновку, що заява про забезпечення доказів підлягає до задоволення, виходячи із наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 133 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.

Згідно з ч. 2 ст. 133 ЦПК України, способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

І так позивач не в змозі сам отримати запитувані докази, а відповідач відмовляється добровільно їх надати, і вони мають пряме відношення до предмету спору, а також із метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду по суті даної справи, клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 131, 133-135, 137, 208-210, 293 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Витребувати від Публічного акціонерного товариства «ФЛЕКСТРОНІКС СЕРВІС УА» (ідентифікаційний код юридичної особи: 14313783, місцезнаходження: 89600, Закарпатська область, м. Мукачеве, вул. Берегівська-Бічна, 4) наступні документи:

1) примірник оригіналу трудового контракту, укладеного між Головою Правління Публічного акціонерного товариства «Берегівський радізавод» ОСОБА_4 і Публічним акціонерним товариством «Берегівський радізавод» (для огляду та дослідження судом), а також завіреної належним чином його копії (для приєднання до матеріалів справи),

2) довідку про заробітну плату (із зазначенням посадового окладу) Голови Правління Публічного акціонерного товариства «Берегівський радіозавод» ОСОБА_4 за весь період перебування на зазначеній посаді (за підписом керівника та головного бухгалтера підприємства).

Копію ухвали невідкладно надіслати для виконання до Публічного акціонерного товариства «ФЛЕКСТРОНІКС СЕРВІС УА», і роз'яснити, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Строк виконання ухвали суду встановити по 05 квітня 2014 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Закарпатської області через цей суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя Драб В. І.

Дата ухвалення рішення05.03.2014
Оприлюднено11.03.2014
Номер документу37502942
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення невиплаченої доплати та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —297/29/14-ц

Ухвала від 11.07.2014

Цивільне

Апеляційний суд Закарпатської області

Куштан Б. П.

Рішення від 12.09.2014

Цивільне

Апеляційний суд Закарпатської області

Куштан Б. П.

Рішення від 16.06.2014

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Драб В. І.

Ухвала від 05.03.2014

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Драб В. І.

Ухвала від 03.02.2014

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Драб В. І.

Ухвала від 20.01.2014

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Драб В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні