Ухвала
від 07.03.2014 по справі 812/1388/14
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

6.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Про зупинення провадження

07 березня 2014 року ЛуганськСправа № 812/1388/14

Луганський окружний адміністративний суд

у складі головуючого судді Чернявської Т.І.,

за участю

секретаря судового засідання Ігнатович О.А.

та

представників сторін:

від позивача - не прибув

від відповідача - не прибув

від третьої особи - не прибув

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Луганську

справу за адміністративним позовом

товариства з обмеженою відповідальністю «Схил»

до Слов'яносербської районної державної адміністрації Луганської області,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1

про визнання протиправним акта правової індивідуальної дії, визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 03 березня 2014 року відкрито провадження в адміністративній справі № 812/1388/14 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Схил» до Слов'яносербської районної державної адміністрації Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1, в якому позивач просить:

- визнати протиправним акт правової індивідуальної дії, а саме лист Слов'яносербської районної державної адміністрації Луганської області від 22 січня 2014 року № 01/7-135 щодо відмови у здійсненні дій по викупу для суспільних потреб земельної ділянки площею 4,0000 га для розміщення товариству з обмеженою відповідальністю «Схил» (ідентифікаційний код 37722090, місцезнаходження: 94016, Луганська область, м. Стаханов, вул. Нестерова, буд. 1-б) проммайданчику шахтодільниці «Бежанівська № 3», із земельної ділянки загальною площею 11,6300 га за кадастровим номером 4424581400:02:005:0004, яка перебуває у власності громадянки ОСОБА_1 згідно Державного акта на право власності на земельну ділянку серії ЛГ № 048769 та розташована за межами населених пунктів на території, яка за даними державного земельного кадастру враховується у Весняненській сільській раді Слов'яносербського району Луганської області;

- визнати протиправними дії відповідача щодо відмови товариству з обмеженою відповідальністю «Схил» (ідентифікаційний код 37722090, місцезнаходження: 94016, Луганська область, м. Стаханов, вул. Нестерова, буд. 1-б) у прийнятті рішення про викуп для суспільних потреб земельної ділянки площею 4,0000 га для розміщення проммайданчику шахтодільниці «Бежанівська № 3», із земельної ділянки загальною площею 11,6300 га за кадастровим номером 4424581400:02:005:0004, яка перебуває у власності громадянки ОСОБА_1 згідно Державного акта на право власності на земельну ділянку серії ЛГ № 048769 та розташована за межами населених пунктів на території, яка за даними державного земельного кадастру враховується у Весняненській сільській раді Слов'яносербського району Луганської області;

- зобов'язати відповідача здійснити дії щодо викупу для суспільних потреб земельної ділянки площею 4,0000 га для розміщення товариству з обмеженою відповідальністю «Схил» (ідентифікаційний код 37722090, місцезнаходження: 94016, Луганська область, м. Стаханов, вул. Нестерова, буд. 1-б) проммайданчику шахтодільниці «Бежанівська № 3», із земельної ділянки загальною площею 11,6300 га за кадастровим номером 4424581400:02:005:0004, яка перебуває у власності громадянки ОСОБА_1 згідно Державного акта на право власності на земельну ділянку серії ЛГ № 048769 та розташована за межами населених пунктів на території, яка за даними державного земельного кадастру враховується у Весняненській сільській раді Слов'яносербського району Луганської області.

У судове засідання особи, які приймають участь у справі, не прибули, про дату, час і місце судового розгляду повідомлялись належним чином.

Ухвалою суду від 03 березня 2014 року для всебічного, повного та об`єктивного розгляду зазначеної судової справи суд зобов'язував осіб, які приймають участь у справі, надати витребувані докази.

Станом на 07 березня 2014 року документи, необхідні для розгляду та вирішення адміністративної справи, особами, які приймають участь у справі, суду не надані.

Відповідно до частини 1 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи (частина 4 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України).

Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає (частина 5 статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно із частиною 3 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитись. Суд сприяє в реалізації його обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребувані доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Відповідно із вимогами частини 4 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

У судовому засіданні суд прийшов до висновку про необхідність витребування доказів, які мають суттєве значення для всебічного, повного, об'єктивного та правильного вирішення справи, на підставі яких суд повинен встановити наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги позивача, а також про зупинення провадження у справі відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України через витребування доказів до 10 квітня 2014 року.

Керуючись статтями 10, 11, 70, 71, 156, 158, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати від товариства з обмеженою відповідальністю «Схил» оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів, шляхом зобов'язання надати зазначені документи Луганському окружному адміністративному суду у строк до 10 квітня 2014 року.

Витребувати від Слов'яносербської районної державної адміністрації Луганської області у разі заперечень проти позову - письмові заперечення та всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при вчиненні дій та прийнятті рішення, з приводу яких подано позов (копії в матеріали справи, оригінали для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів) або заяву про визнання адміністративного позову, шляхом зобов'язання надати зазначені документи Луганському окружному адміністративному суду у строк до 10 квітня 2014 року.

Витребувати від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 письмовий відзив щодо заявленого позову з документальним підтвердженням викладених у відзиві доводів (копії в матеріали справи, оригінали для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів) шляхом зобов'язання надати зазначені документи Луганському окружному адміністративному суду у строк до 10 квітня 2014 року.

Провадження у справі № 812/1388/14 за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Схил» до Слов'яносербської районної державної адміністрації Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 про визнання протиправним акта правової індивідуальної дії, визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії зупинити до 10 квітня 2014 року.

Після закінчення строку, на який зупинено провадження в адміністративній справі, судове засідання відбудеться 10 квітня 2014 року о 14 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: м. Луганськ, вул. Поштова, буд. 1, І поверх, зала судових засідань № 2.

Ухвала в частині витребування доказів набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Відповідно до частини 2 статті 185 Кодексу адміністративного судочинства України заперечення на ухвали суду першої інстанції, які не можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від постанови суду, можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

СуддяТ.І. Чернявська

Дата ухвалення рішення07.03.2014
Оприлюднено12.03.2014
Номер документу37523297
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним акта правової індивідуальної дії, визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —812/1388/14

Постанова від 24.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 07.03.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 03.03.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні