Ухвала
від 04.03.2014 по справі 914/565/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

04.03.2014 р. Справа№ 914/565/14

Господарський суд Львівської області у складі судді Гутьєвої В.В.

при секретарі Куцик І.М.

розглянув у підготовчому судовому засіданні матеріали справи за заявою кредитора:

Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного Управління Міндоходів у Львівській області

про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" (79039, м. Львів, вул. Пстрака, буд. 2, офіс 2; код ЄДРПОУ № 33419780)

за участю представників:

від кредитора: Кінь А.В. - зав. юрид. сектором

від боржника: не з'явився

арбітражний керуючий: Коваль В.В.

Відповідно до ст.20 ГПК України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді заявлено не було. На підставі ст.22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки сторін.

ВСТАНОВИВ:

18.02.2014 р. на адресу господарського суду надійшла заява Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного Управління Міндоходів у Львівській області про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" (79039, м. Львів, вул. Пстрака, буд. 2, офіс 2; код ЄДРПОУ № 33419780)

19.02.2014 р. суддею було здійснено електронний запит на автоматизоване визначення кандидатури арбітражного керуючого.

19.02.2014 р. до суду в електронному вигляді надійшла довідка щодо автоматизованого відбору арбітражного керуючого, відповідно до якої автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого Коваля Віталія Валерійовича.

Ухвалою суду від 20.02.2014 р. заяву Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного Управління Міндоходів у Львівській області прийнято до розгляду; арбітражного керуючого, визначеного автоматизованою системою - Коваля Віталія Валерійовича зобов'язано протягом трьох днів з дня отримання ухвали надати суду заяву на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" відповідно до вимог ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; підготовче засідання суду призначено на 04.03.2014 р.

Представник кредитора в судовому засіданні 04.03.2014 р. вимоги про банкрутство боржника підтримав з підстав, викладених в заяві про порушення справи про банкрутство. В обґрунтування вимог заяви представник кредитора зазначив, що загальна заборгованість боржника станом на день подання до суду заяви про порушення справи про банкрутство становила 580 444,13 грн., з них: 500 459,80 грн. - основного боргу, 79 984,33 грн. - штрафні санкції.

Безспірність вимог кредитора підтверджується постановою Львівського окружного адміністративного суду від 27.08.2012 р. у справі 2а-4249/12/1370, постановою ВДВС Шевченківського ЛМУЮ від 26.10.2012 р. про відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Згідно з ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підготовчому засіданні господарським судом здійснюється перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою Львівського окружного адміністративного суду від 27.08.2012 р. у справі 2а-4249/12/1370 вирішено стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" до Державного бюджету заборгованість на суму 500 584,00 грн. Постановою Шевченківського ВДВС ЛМУЮ відкрито виконавче провадження щодо виконання виконавчого листа № 2а-4249/2012 від 02.10.2012 р. про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" до Державного бюджету заборгованості на суму 500 584,00 грн. Станом на момент звернення кредитора із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа", вимоги Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного Управління Міндоходів у Львівській області становлять 580 444,13 грн., з них: 500 459,80 грн. - основного боргу, 79 984,33 грн. - штрафні санкції.

Таким чином, вимоги кредитора до боржника в розмірі 580 444,13 грн., є безспірними, у т. ч. сума грошового зобов'язання на суму 500 459,80 грн., перевищують суму в 300 розмірів мінімальної заробітної плати (що станом на дату подання заяви про порушення справи про банкрутство становила 365 400,00 грн.), не задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для її погашення строку. Доказів погашення вказаної суми заборгованості станом на день розгляду справи суду не надано.

За таких обставин суд вважає, що кредитором доведено неплатоспроможність боржника та обґрунтовано наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа".

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" станом на 03.02.2014 р., основними видами діяльності боржника за КВЕД є: 51 Оптова торгівля і посередництво в оптовій торгівлі; 52 Роздрібна торгівля; Ремонт побутових виробів та предметів особистого вжитку; 52.72 Ремонт побутових електричних товарів; 29.24 Монтаж інших машин та устатковання загального призначення; 51.43 Оптова торгівля електропобутовими товарами, радіо і телевізійними товарами; 52.45.1 Роздрібна торгівля електропобутовими приладами; 52.45.2 Роздрібна торгівля радіотелевізійними товарами

Згідно з абз. 1 ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

19.02.2014 р. автоматизованою системою документообігу суду визначено кандидатуру арбітражного керуючого Коваля Віталія Валерійовича для виконання повноважень розпорядника майна.

Арбітражний керуючий Коваль Віталій Валерійович подав до суду заяву (за вхідн. № 7272/14 від 20.02.2014 р.) на участь у даній справі, в якій зазначив, що він не належить до жодної категорії осіб, зазначених в ч. 2 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та не заперечує щодо призначення його розпорядником майна ТзОВ "Супер мережа". Враховуючи, що автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого Коваля Віталія Валерійовича для виконання повноважень розпорядника майна, від арбітражного керуючого Коваля Віталія Валерійовича надійшла заява про надання згоди щодо призначення його розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа", тому суд вважає за доцільне призначити розпорядником майна у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" арбітражного керуючого Коваля Віталія Валерійовича.

Відповідно до ч. 1 ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: звертатися до господарського суду у випадках, передбачених цим Законом; скликати збори і комітет кредиторів та брати в них участь з правом дорадчого голосу; отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом; залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їхньої діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Законом чи угодою з кредиторами; запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади і органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їх згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів шляхом направлення офіційних запитів до держателя або адміністратора відповідного реєстру; подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень; здійснювати інші повноваження, передбачені цим Законом.

Згідно з ч. 2 ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) зобов'язаний: неухильно дотримуватися вимог законодавства; здійснювати заходи щодо захисту майна боржника; аналізувати фінансову, господарську, інвестиційну та іншу діяльність боржника, його становище на ринках та надавати результати таких аналізів господарському суду разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію; подавати відомості, документи та інформацію щодо діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у порядку, встановленому законодавством; створювати умови для проведення перевірки додержання арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) вимог законодавства; здійснювати заходи щодо забезпечення охорони державної таємниці відповідно до встановлених законодавством вимог; у порядку, встановленому законодавством, надавати державному органу з питань банкрутства інформацію, необхідну для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; надсилати органам внутрішніх справ чи органам прокуратури повідомлення про факти порушення законності, виявлені в діяльності працівників підприємств та організацій, що містять ознаки дії (бездіяльності), переслідуваної у кримінальному чи адміністративному порядку; виконувати інші повноваження, передбачені законодавством про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Згідно з ч. 2 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника. Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна. Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне встановити арбітражному керуючому Ковалю Віталію Валерійовичу оплату послуг (грошову винагороду) за виконання повноважень розпорядника майна у справі в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень шляхом її авансування заявником (кредитором) з щомісячною оплатою за рахунок кредитора, про що докази щомісячно надавати суду, оскільки в справі наявні докази про відсутність майна у боржника.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 1, 2, ч. 3 ст. 10, ст. 16, ст.ст. 19, 22, ч. 1 ст. 114, ч. 2 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" (79039, м. Львів, вул. Пстрака, буд. 2, офіс 2; код ЄДРПОУ № 33419780).

2. Визнати вимоги кредитора Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Головного Управління Міндоходів у Львівській області на суму 580 444,13 грн., з них: 500 459,80 грн. - основний борг, 79 984,33 грн. - штрафні санкції.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" (79039, м. Львів, вул. Пстрака, буд. 2, офіс 2; код ЄДРПОУ № 33419780).

4. Ввести процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" (79039, м. Львів, вул. Пстрака, буд. 2, офіс 2; код ЄДРПОУ № 33419780).

5. Розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого Коваля Віталія Валерійовича, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 122 від 07.02.2013 р.

Встановити арбітражному керуючому Ковалю Віталію Валерійовичу оплату послуг (грошову винагороду) за виконання повноважень розпорядника майна у справі в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень шляхом її авансування заявником (кредитором) у відповідності до вимог ч. 2 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з щомісячною оплатою за рахунок кредитора, про що докази щомісячно надавати суду.

6. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Супер мережа" (79039, м. Львів, вул. Пстрака, буд. 2, офіс 2; код ЄДРПОУ № 33419780), текст якого додається.

7. Розпоряднику майна боржника арбітражному керуючому Ковалю В.В.:

- до 24.04.2014 р.надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів;

- повідомити усіх виявлених кредиторів про час та місце проведення попереднього судового засідання, докази повідомлення надати суду;

- до 24.04.2014 р. скласти і подати до господарського суду на розгляд (затвердження) реєстр вимог кредиторів;

- до 30.04.2014 р. організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість;

- надати суду відомості про майно боржника;

- надати суду документально підтверджений висновок про фінансове становище боржника, а також про можливість проведення санації боржника;

- надати суду висновок щодо наявності ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства;

- надати суду документально підтверджений звіт про проведену роботу.

8. Попереднє засідання суду призначити на: 05.05.14 на 12:20 Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 5-поверх, каб. № 511.

9. Участь у судовому засіданні повноважного представника кредитора, боржника, розпорядника майна - обов'язкова.

10. Відповідно до вимог ч. 16 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, власнику боржника, розпоряднику майна, Шевченківському районному суду м. Львова, Шевченківському ВДВС ЛМУЮ, Відділу з питань банкрутства ГУЮ у Львівській області, державному реєстратору.

Відповідно до ч. 13 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її винесення.

Клопотання, пояснення та інші документи подавати за 3 дні до початку судового засідання. Посилання на номер справи - обов'язкове.

Суддя Гутьєва В.В.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення04.03.2014
Оприлюднено11.03.2014
Номер документу37525742
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/565/14

Ухвала від 08.09.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 10.11.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Постанова від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 05.05.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 04.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 20.02.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні