Ухвала
від 05.03.2014 по справі 804/2883/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 березня 2014 р. Справа №804/2883/14

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Бондар М.В.,

при секретарі судового засідання Щербак А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дніпропетровську питання про повторне витребування доказів та клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі за позовом Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ" про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ", в якому просить стягнути з рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "Атоцентр-Київ" на користь державного бюджету заборгованість з авансового внеску з податку на прибуток 1 246,00 грн.

Ухвалою суду від 20.02.2014 року було зобов'язано Державну податкову інспекцію у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області надати суду до судового засідання, призначеного на 05.03.2014 року: довідку про взяття на облік Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ" Державною податковою інспекцією у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, та належним чином завірену копію податкової декларації з податку на прибуток Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ" за ІІІ квартали 2012 року та докази подання такої декларації до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

В судове засідання, призначене на 05.03.2014 року представник позивача не з'явився, витребувані документи не надав.

Відповідно до ч.1 та ч. 2 ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показані свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 2 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

У відповідності до ч. 3 ст. 79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Таким чином, у зв'язку з невиконанням ухвали суду від 20.02.2014 року, якою витребувано докази, суд вважає за необхідне повторно витребувати у Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області: довідку про взяття на облік Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ" Державною податковою інспекцією у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, та належним чином завірену копію податкової декларації з податку на прибуток Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ" за ІІІ квартали 2012 року та докази подання такої декларації до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Від представника позивача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі для надання додаткових доказів.

На підставі ч. 1 ст. 122 КАС України адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Згідно п. 4 ч.2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі до терміну, встановленого судом.

Враховуючи визначені строки розгляду адміністративних справ, з метою недопущення їх порушення та надання можливості позивачу надати до суду витребувані документи, суд вважає за доцільне зупинити провадження у справі до 25.03.2014 року.

На підставі викладеного, керуючись ч.1, 2 ст.69, ст.71, ч.3 ст.79, ст. 122, ст. 156, ст.165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Повторно зобов'язати Державну податкову інспекцію у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області надати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду до судового засідання, яке відбудеться 25 березня 2014 року о 10 год. 25 хв. наступні документи:

- довідку про взяття на облік Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ" Державною податковою інспекцією у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області;

- належним чином завірену копію податкової декларації з податку на прибуток Товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр-Київ" за ІІІ квартали 2012 року та докази подання такої декларації до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області. Провадження у справі зупинити до 25.03.2014 року о 10 год. 25 хв.

Копію ухвали надіслати для виконання до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Бондар

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.03.2014
Оприлюднено11.03.2014
Номер документу37527288
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/2883/14

Ухвала від 21.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Постанова від 25.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Ухвала від 25.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Ухвала від 05.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Ухвала від 20.02.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні