Ухвала
від 11.03.2014 по справі 4373-2009
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

11.03.2014Справа №2-6/ 4373-2009

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Залізничному районі м. Сімферополя АР Крим, м.Сімферополь,

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю « 207 загін ВОХР», м.Сімферополь,

про визнання банкрутом

Суддя Шкуро В.М.

Представники:

від кредиторів та товарної біржі - не з'явились;

від боржника - Мєтєлева С.Ф., ліквідатор.

Обставини справи: У провадженні Господарського суду Автономної Республіки Крим перебуває справа про банкрутство ТОВ « 207 загін ВОХР», порушена відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції Закону №784-XIV від 30.06.1999 з наступними змінами (далі-Закон).

Постановою господарського суду від 27.08.2009 боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура.

Ухвалою господарського суду від 17.02.2009 повноваження попереднього ліквідатора припинені та призначено ліквідатором ТОВ « 207 загін ВОХР» арбітражного керуючого Мєтєлєву С.Ф.

Ухвалами господарського суду строк ліквідаційної процедури ТОВ « 207 загін ВОХР» та повноважень ліквідатора Мєтєлєвої С.Ф. неодноразово продовжувався, останнього разу до 11.06.2014.

До господарського суду надійшла заява товарної біржі «Таврійська універсальна біржа» (далі - товарна біржа) про визнання товарної біржі учасником провадження у справі про банкрутство ТОВ « 207 загін ВОХР» на підставі укладеного 10.07.2013 договору з проведення аукціонів з продажу майна банкрута (т.2, а.с. 140).

Ліквідатором Мєтєлевою С.Ф. до суду подано копію договору на проведення аукціонів з продажу майна банкрута від 10.07.2013, укладеного із товарною біржею.

Товарна біржа явку представника у судове засідання не забезпечила, про причини відсутності суд не повідомила.

Розглянувши заяву товарної біржі «Таврійська універсальна біржа», заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив наступне.

У відповідності до пункту 1-1 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону України від 22.12.2011 №4212-VI (далі - Закон), положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Постанову про визнання ТОВ « 207 загін ВОХР» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури прийнято судом 27.08.2009, тобто до набрання чинності 19.01.2013 Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 22.12.2011 №4212-VI, яким Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» викладено у новій редакції.

У зв'язку із чим розгляд цієї справи здійснюється із застосування норм попередньої редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

При цьому, пунктом 1-1 частини першої Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011 передбачено, що положення цього Закону, що регулюють продаж майна в проваджені у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

Відповідно до частини першої Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» положення щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, набирає чинності через два роки з дня опублікування цього Закону.

Таким чином, положення щодо оприлюднення відомостей про справу про банкрутство набрали чинності 19.01.2014.

Згідно з пунктами 2.2, 2.3 Положення про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство (далі - Положення), затвердженого Постановою пленуму Вищого господарського суду України № 16 від 17.12.2013, офіційному оприлюдненню підлягають, зокрема, оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника, повідомлення про результати аукціону з продажу майна боржника, повідомлення про скасування аукціону з продажу майна боржника. Зміст оголошення (повідомлення), яке підлягає офіційному оприлюдненню, повинен відповідати вимогам Закону.

Пунктом 4 Положення встановлено, що оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника, повідомлення про результати аукціону з продажу майна боржника та повідомлення про скасування аукціону з продажу майна боржника офіційно оприлюднюються згідно з цим розділом Положення.

З метою офіційного оприлюднення оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника організатор аукціону не пізніше, ніж за двадцять робочих днів до дня початку аукціону надсилає відповідне оголошення адміністратору автоматизованої системи - державному підприємству «Інформаційні судові системи» на адресу його електронної пошти.

Оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника здійснюється за формою, встановленою адміністратором автоматизованої системи - державним підприємством «Інформаційні судові системи», і підписується організатором аукціону з використанням електронного цифрового підпису.

Відповідальність за повноту і достовірність даних оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника несе організатор аукціону (пункт 4.2.1 Положення).

Аукціон з продажу майна боржника може бути проведений виключно за умови розміщення оголошення про проведення аукціону з продажу майна боржника на офіційному веб-сайті державного органу з питань банкрутства та Вищого господарського суду України. Першим днем перебігу строку, визначеного частиною першою статті 58 Закону, є день, наступний за днем останнього оприлюднення (пункт 4.2.2 Положення).

Абзацом двадцять другим частини першої статті 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у редакції Закону №784-XIV від 30.06.1999, з наступними змінами, встановлено, що учасниками провадження у справі про банкрутство є сторони, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю.

10.07.2013 між ліквідатором ТОВ « 207 загін ВОХР» Мєтєлевою С.Ф. та товарною біржею «Таврійська універсальна біржа» укладено договір про проведення аукціонів (конкурсів) з продажу майна боржника ТОВ « 207 загін ВОХР» (далі-договір).

Як зазначає ліквідатор, аукціон з продажу майна боржника, який відбувся 16.07.2013 був визнаний таким, що не відбувся через відсутність заяв на участь в аукціоні. Повторний аукціон 13.02.2014 також визнано таким, що не відбувся через відсутність заяв на участь в аукціоні. На даний час проводиться підготовка для проведення другого повторного аукціону зі зниженням на 20% початкової вартості від вартості повторного аукціону.

З огляду на обов'язковість розміщення на веб-сайті Вищого господарського суду України оголошень про проведення аукціону з продажу майна боржника, повідомлень про результати аукціону з продажу майна боржника та повідомлення про скасування аукціону з продажу майна боржника, суд приходить до висновку, що заява товарної біржі «Таврійська універсальна біржа» про визнання її учасником провадження у справі про банкрутство ТОВ « 207 загін ВОХР», є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню .

На підставі викладеного, керуючись частиною першою статті 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у редакції Закону №784-XIV від 30.06.1999 з наступними змінами, статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

Заява товарної біржі «Таврійська універсальна біржа» про визнання учасником провадження у справі про банкрутство ТОВ « 207 загін ВОХР» у справі №2-6/4373-2009 задовольнити.

Визнати товарну біржу «Таврійська універсальна біржа» (вул. 1-й Кінної армії, буд.17А, кв. 92, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, ідентифікаційний код юридичної особи 35593501) учасником провадження у справі №2-6/4373-2009 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю « 207 загін ВОХР».

Суддя В.М. Шкуро

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення11.03.2014
Оприлюднено13.03.2014
Номер документу37574635
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4373-2009

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Ухвала від 19.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Ухвала від 26.07.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Рішення від 22.07.2009

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Новосядла В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні