Ухвала
від 11.03.2014 по справі 21/91-09-3494
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

про відкладення розгляду справи про банкрутство

"11" березня 2014 р.Справа № 21/91-09-3494

За заявою: Державного підприємства (надалі - ДП) „Державний резервний насіннєвий фонд України", м. Київ;

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю (надалі - ТОВ) „Агрофірма „Балта" (66163, Одеська область, Балтський район, с. Пасицели. Ідентифікаційний код 33521110);

про визнання боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

за участю представників сторін:

від Кредиторів: не з'явились, незважаючи на те, що були повідомлені належним чином;

від Боржника: ліквідатор ТОВ „Агрофірма „Балта" - арбітражний керуючий Куліченко М.В не з'явився, незважаючи на те, що був повідомлений належним чином.

СУТЬ СПОРУ : 14.07.2009 р., ДП „Державний резервний насіннєвий фонд України" звернулося до господарського суду Одеської області із завою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Агрофірма „Балта" за загальною процедурою банкрутства, відповідно до ст.ст.6,7 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон №2343-ХІІ), оскільки останній неспроможний виконати свої зобов'язання по сплаті заборгованості у сумі 2 838 220 грн. 73 коп. згідно рішень та наказів господарського суду Одеської області, протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх стягнення.

Ухвалою господарського суду від 15.07.2009р. порушено провадження у справі № 21/91-09-3494 про банкрутство ТОВ „Агрофірма „Балта", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника.

Ухвалою підготовчого засідання господарського суду від 02.09.2009 р. зобов'язано ініціюючого кредитора ДП „Державний резервний насіннєвий фонд України" у десятиденний строк за його рахунок подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про порушення справи про банкрутство з метою виявлення всіх кредиторів та можливих санаторів.

Ухвалою попереднього засідання господарського суду від 15.01.2010 р. затверджений поданий розпорядником майна боржника реєстр визнаних судом грошових вимог до ТОВ „Агрофірма „Балта" на загальну суму 13160574 грн. 19 коп.

Ухвалою господарського суду від 11.05.2010 р. припинено процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна -арбітражного керуючого Єгоренкова С.В., введена процедура санації ТОВ „Агрофірма „Балта" та призначено керуючим санацією ТОВ „Агрофірма „Балта" -арбітражного керуючого Науменко О.А.

Постановою господарського суду Одеської області від 25.01.2011 р. припинено процедуру санації ТОВ „Агрофірма „Балта", припинено повноваження керуючого санацією ТОВ „Агрофірма „Балта" - арбітражного керуючого Куліченко М.В., ТОВ „Агрофірма „Балта" визнано банкрутом, та відкрита ліквідаційна процедура ТОВ „Агрофірма „Балта", передбачена ст.ст. 22-26, 29-34 Закону (№2343-ХІІ), та призначено ліквідатором ТОВ „Агрофірма „Балта" - арбітражного керуючого Куліченко М.В.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 17.01.2014 р. продовжено строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора ТОВ „Агрофірма „Балта" на три місяці, до 22.03.2014 р.

10.02.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшов лист (вх. № 3496/14) Балтської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області яка зазначає, що ліквідаційна процедура ТОВ „Агрофірма „Балта" триває понад три роки і просить посприяти прискоренню та завершенню її, а також припинення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Агрофірма „Балта".

11.03.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшло повідомлення (вх. № 6092/14) телеграфом від ліквідатора ТОВ „Агрофірма „Балта" про відкладення розгляду справи.

У зв'язку з нез'явленням у судове засідання ліквідатора банкрута та неподанням витребуваних ухвалою суду доказів розгляд справи підлягає відкладенню.

Господарський суд зазначає, що ліквідаційна процедура ТОВ „Агрофірма „Балта" триває з від 25.01.2011 р., витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство зростають, в той час, як відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону (№2343-ХІІ) строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Крім того, господарський суд звертає увагу ліквідатора банкрута Куліченко М.В. на те, що строк ліквідаційної процедури, який вже був неодноразово продовжений, сплив, витрати пов'язані з провадженням у справі про банкрутство зростають, ліквідатор у судові засідання не з'являється, від ліквідатора банкрута не надійшов письмовий звіт ліквідатора та ліквідаційного баланс ТОВ „Агрофірма „Балта", що вказує на неналежне виконання ліквідатором - арбітражним керуючим Куліченко М.В. своїх обов'язків та є підставою для його усунення.

Керуючись ст.ст. 3-1, 22-26, 29-34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" п.п. 1, 2 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

У Х В А Л И В:

1. Відкласти розгляд справи у засіданні суду на „27" березня 2014 р. о 10:40 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), кабінет № 533 (п'ятий поверх).

2. Зобов'язати:

Кредиторів надати: письмовий відзив про виконання ліквідатором своїх повноважень в ході ліквідаційної процедури ТОВ „Агрофірма „Балта".

Ліквідатора надати: відповідно до ст.ст. 24-32 Закону (№2343-ХІІ), письмовий звіт про хід ліквідаційної процедури ТОВ „Агрофірма „Балта" (письмовий аналіз поданого звіту повинен відповідати повноті вчинення ліквідатором боржника дій по виявленню активів боржника, включення їх до ліквідаційної маси, відповідність дій ліквідатор по відчуженню рухомого та нерухомого майна вимогам Закону, фінансового стану боржника) до якого додати ліквідаційний баланс, акт інвентаризації та оцінки майна банкрута, докази вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, витребування дебіторського боргу (довідки, підтверджуючі наявність чи відсутність рухомого та нерухомого майна, транспорту, земельних ділянок банкрута), від: Реєстраційної служби Головного управління юстиції в Одеській області; Одеської регіональної філії державного підприємства „Центр державного земельного кадастру" при державному комітеті України по земельним ресурсам; КП „Одеське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об'єктів нерухомості"; УДАІ ГУ МВС України в Одеській області; інспекції державного технічного нагляду; Державної інспекції сільського господарства в Одеській області; Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна Державного підприємства „Інформаційний центр" Міністерства юстиції України; Державного департаменту інтелектуальної власності; Державної митної служби України; відомості руху коштів на банківських рахунках боржника); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів із даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів, надходження заяв кредиторів з вимогами до боржника в ліквідаційній процедурі; відомості щодо витрат в ліквідаційній процедурі, реєстр незадоволених вимог кредиторів, докази про відсутність ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

3. Визнати явку: кредиторів, ліквідатора - обов'язковою.

4. Копію ухвали направити: кредиторам, ліквідатору Куліченко М.В.

Суддя Зеленов Г.М.

Дата ухвалення рішення11.03.2014
Оприлюднено14.03.2014
Номер документу37599441
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банкрутом. Господарський суд Одеської області у складі: судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М., секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

Судовий реєстр по справі —21/91-09-3494

Ухвала від 20.10.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 17.04.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 17.01.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 22.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 29.08.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 25.07.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні