Ухвала
від 27.02.2014 по справі 805/2656/14
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття скороченого провадження у адміністративній справі

27 лютого 2014 року Справа № 805/2656/14

приміщення суду за адресою: м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Дмитрієв В.С., ознайомившись з позовною заявою 3 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Азовторгінвест» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду, -

В С Т А Н О В И В :

3 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Донецькій області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Азовторгінвест» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі нічного клубу «Арлекін», розташованого за адресою: м. Маріуполь, вул. Короленко, 1 шляхом знеструмлення та опечатуванням пристроїв відключення джерел електропостачання.

Позовна заява підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позов відповідає вимогам ст. ст. 17, 18, 104, 105, 106 КАС України. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Підстав для повернення позовної заяви особі, яка її подала, залишення її без розгляду, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, немає.

До позовної заяви позивач додав клопотання про відстрочку сплати судового збору. В обґрунтування заяви зазначив, що позивач є неприбутковою організацією, бюджетною установою, яка утримується за рахунок коштів Державного бюджету України. Теруправління не має можливості сплатити судовий збір, оскільки не затверджено кошторису теруправління на 2014 рік.

Відповідно до частин 1, 2 статті 87 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи. Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Як передбачено частиною 1 статті 88 цього Кодексу, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Враховуючи те, що Територіальне управління Держгірпромнагляду у Донецькій області є бюджетною установою, суд вважає за необхідне звільнити позивача від сплати судового збору.

Копія позовної заяви разом із усіма доданими до неї матеріалами позивачем направлена на адресу відповідача, про що свідчить опис вкладення у цінний лист.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 183-2 КАС України справа підлягає розгляду у порядку скороченого провадження.

Керуючись ст.ст. 107, 183-2 КАС України,

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом 3 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Азовторгінвест» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Звільнити Територіальне управління Держгірпромнагляду у Донецькій області від сплати судового збору за звернення до адміністративного суду.

Справу розглядати у порядку скороченого провадження суддею одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали надіслати відповідачу, встановивши йому десятиденний строк з дня одержання копії ухвали та копій документів для подання заперечення проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову.

Роз'яснити відповідачу, що заперечення та необхідні документи або заява про визнання позову мають бути подані безпосередньо до відділу діловодства та документообігу Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 83052, м. Донецьк, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Дмитрієв В.С.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2014
Оприлюднено14.03.2014
Номер документу37617219
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/2656/14

Постанова від 17.04.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 27.02.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні