Ухвала
від 24.02.2014 по справі 805/2432/14
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

24 лютого 2014 року Справа № 805/2432/14

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Волгіна Н.П., розглянувши адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Шахтарську та Шахтарському районі Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Антракс-Юні» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И Л А:

Управління Пенсійного фонду України в м. Шахтарську та Шахтарському районі Донецької області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Антракс-Юні» заборгованість на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Шахтарську та Шахтарському районі Донецької області суму витрат на виплату та доставку пенсій за Списком № 1, 2 в загальному розмірі 48 570,25 грн.

Дослідивши позовну заяву, а також долучені до неї документи, суд дійшов висновку про необхідність залишення позовної заяви без руху, керуючись наступним.

Відповідно до ч. 3 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає вона вимогам, встановленим ст. 106 КАС України.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяви зазначається перелік документів та інших матеріалів, що додаються.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, позивачем всупереч вимогам п. 6 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві вказана тільки загальна кількість документів без зазначення переліку доданих документів.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та додатних до неї документів.

Позивач є органом владних повноважень, який виконує владні управлінські функції, надані йому чинним законодавством відносно платників страхових внесків, відповідно, на нього покладено обов'язок додати до позовної заяви доказ надіслання відповідачу рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії позовної заяви та додатних до неї документів.

Як вбачається з доданих до позовної заяви документів в супереч вимогам ч. 3 ст. 106 КАС України управлінням не додано до позовної заяви доказів направлення відповідачу копії позовної заяви та додатних до неї документів.

Згідно із ч. 4 ст. 106 КАС України, позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Відповідно до ч. 7 ст. 56 КАС України законним представником органу, підприємства, установи, організації у суді є його керівник чи інша особа, яка уповноважена законом, положенням, уставом.

Згідно ч. 2 ст. 58 КАС України, повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду.

Як вбачається із наданих суду матеріалів, позивачем не дотримано також і вимог вищезазначеної статті КАС України, а саме - позовна заява підписана начальником управління ОСОБА_1, але у порушення зазначених положень діючого законодавства України його повноваження стосовно займаної посади не підтверджено - не надано доказів на підтвердження призначення вказаної особи на посаду (наказ про призначення на посаду) та доказів про наявність у нього повноважень на підписання позовної заяви (положення про діяльність управління тощо).

Крім цього, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 106 КАС України у позовній заяві зазначаються ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є.

В порушення п. 2 ч. 1 ст. 106 КАС України позивачем в позовній заяві не зазначені в повному обсязі реквізити сторін, а саме - не зазначені відомості про наявність (або відсутність) у відповідача засобів зв'язку та адреси електронної пошти.

Відповідно до ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, постановляє ухвалу по залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Зважаючи на вищевикладене, суддя вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху та запропонувати позивачу усунути недоліки позовної заяви та: надати суду позовну заяву в якій зазначено перелік документів та інших матеріалів, що додаються; надати суду докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу позовної заяви та додатних до неї документів; надати суду докази на підтвердження повноважень особи, яка підписала позовну заяву (наказ про призначення на посаду, витяг зі статуту позивача та т.п.); надати суду інформацію щодо наявності у відповідача засобів зв'язку та адреси електронної пошти (або повідомити про причини ненадання цієї інформації). Тобто, привести позовну заяву у відповідність до вимог ст. 106 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 105-108, 160, 181, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

У Х В АЛ И В:

Позовну заяву Управління Пенсійного фонду України в м. Шахтарську та Шахтарському районі Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Антракс-Юні» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій - залишити без руху.

Надати позивачу термін протягом семі днів, починаючи з наступного дня після отримання цієї ухвали, в продовж якого позивач повинен: надати суду уточнення до позовної заяви та зазначити перелік документів, що додані до неї; надати суду докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу позовної заяви та додатних до неї документів; надати суду докази на підтвердження повноважень особи, яка підписала позовну заяву (наказ про призначення на посаду, витяг зі статуту позивача та т.п.); надати суду інформацію щодо наявності у відповідача засобів зв'язку та адреси електронної пошти (або повідомити про причини ненадання цієї інформації).

Роз'яснити позивачу, що при усуненні недоліків в наданий строк, позовна заява буде вважатись поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

В разі невиконання вимог ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України відповідно до цієї ухвали, позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачеві.

Копію цієї ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадження або без виклику особу яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Волгіна Н.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.02.2014
Оприлюднено14.03.2014
Номер документу37621556
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/2432/14

Постанова від 31.03.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 17.03.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 24.02.2014

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні