Ухвала
від 17.03.2014 по справі 906/62/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, ' 481-620

ОКРЕМА УХВАЛА

"17" березня 2014 р. Справа № 906/62/14.

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді: Вельмакіної Т.М.

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Маркет-Трейд" (м.Житомир)

до: Приватного акціонерного товариства "Завод нестандартного устаткування" (м.Житомир)

про визнання права власності на майно

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом до суду про визнання права власності на об'єкт нерухомого майна - нежитлову будівлю трансформаторної підстанції РП-16, загальною площею 289,7кв.м., що розташована за адресою м.Житомир, вул. Домбровського,3.

Ухвалою господарського суду Житомирської області позовну заяву ТОВ "Маркет-Трейд" було прийнято та порушено провадження у справі. Призначено справу до розгляду в засіданні господарського суду Житомирської області на "04" лютого 2014 року о 10:00 (а.с. 1, т.1).

В ході судового розгляду справи у суду виникла необхідність зобов'язати Комунальне підприємство "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради (10014, м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 15/1) надати для огляду в судовому засіданні інвентаризаційну справу щодо нежитлової будівлі трансформаторної підстанції РП-16, загальною площею 289,7 кв.м., яка знаходиться за адресою вул. Домбровського, 3, м. Житомир, 10003, що і було зазначено у п. 8 резолютивної частини ухвали господарського суду Житомирської області від 04.02.2014 (а.с. 59-60, т.1).

Однак, в судовому засіданні 17.02.2014 КП "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради не забезпечило виконання вимог ухвал суду, про причини їх невиконання суд не повідомило.

У зв'язку із вказаним, з метою прийняття судом законного та обґрунтованого рішення по справі, ухвалами господарського суду Житомирської області від 17.02.2014 (а.с. 138-139, т.1) та від 03.03.2014 (а.с. 64-65, т.2) повторно було зобов'язано Комунальне підприємство "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради надати для огляду в судовому засіданні інвентаризаційну справу щодо нежитлової будівлі трансформаторної підстанції РП-16, загальною площею 289,7 кв.м., яка знаходиться за адресою вул. Домбровського, 3, м. Житомир, 10003.

Натомість, вимоги ухвал господарського суду від 17.02.2014 та 03.03.2014 виконано не було, в судові засідання 03.03.2014 та 17.03.2014 матеріали інвентаризаційної справи щодо нежитлової будівлі трансформаторної підстанції РП-16, загальною площею 289,7 кв.м., яка знаходиться за адресою вул. Домбровського, 3, м. Житомир, 10003, також не було надано, хоча КП "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради про час та місце всіх судових засідань було повідомлено вчасно та належним чином, про що свідчать поштові повідомлення про вручення поштових відправлень (а.с 64, т.1, а.с. 2, 67, т.2).

Невиконання Комунальним підприємством "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради вимог вищенаведених ухвал суду стало однією з підстав для продовження строку вирішення спору на 15 днів та відкладення розгляду справи на 10:00 год. 01.04.2014.

На підставі вищевикладеного, суд дійшов висновку, що невиконання вимог ухвал суду свідчить про неналежну організацію роботи КП "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради, допущені недоліки в його діяльності.

За вказаних обставин господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ст.124 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Частиною 2 ст. 13 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", визначено, що судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання усіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України.

Згідно ч.1 ст. 4-5 ГПК України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Рішення і постанови господарських судів приймаються іменем України.

Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Отже, обов'язок надання КП »Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради витребуваних судом документів та виконання усіх вимог ухвал суду передбачено вищенаведеними приписами чинного законодавства, та крім того, обумовлено необхідністю повного та всебічного з'ясування обставин справи.

Частинами 1,2 ст. 90 ГПК України передбачено, що господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу. Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі, в порядку та розмірі, передбачених частиною першою статті 119 цього Кодексу.

Враховуючи викладене, зважаючи на відсутність в матеріалах справи доказів виконання КП "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради вимог вищенаведених ухвал суду, господарський суд вважає за необхідне направити окрему ухвалу до Комунального підприємства "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради, з метою вжиття заходів щодо виявлення причин невиконання вимог ухвал господарського суду, їх усунення та недопущення подібних недоліків у подальшому.

Керуючись ст.ст. 86, 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Комунальному підприємству "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" Житомирської обласної ради вжити заходів щодо виявлення причин неналежного виконання вимог ухвал суду, їх усунення та недопущення подібних порушень у подальшому.

2. Про вжиті заходи повідомити господарський суд Житомирської області в місячний строк.

Ухвала господарського суду набирає законної сили у відповідності до приписів чинного законодавства України.

Суддя Вельмакіна Т.М.

Друк:

1 - у справу

2 - КП »Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради (10014, м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 15/1) -рек. з пов.

Дата ухвалення рішення17.03.2014
Оприлюднено21.03.2014
Номер документу37701388
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/62/14

Рішення від 01.04.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 17.03.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 25.01.2014

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні