Рішення
від 21.03.2014 по справі 343/3113/13-ц
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/3113/13-ц

Провадження №: 2/0343/36/14

Р І Ш Е Н Н Я

I М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 березня 2014 року м. Долина

Долинський районний суд Iвано-Франкiвської областi в складi:

головуючого судді - Тураша В. А.,

секретаря - Лукань О.З., Прокопишин Я.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Долинського районного суду справу за позовом ОСОБА_1 до Малотур»янської сільської ради, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про скасування Державних актів на право власності на земельні ділянки, суд-

в с т а н о в и в :

Позивач просить постановити рішення, яким скасувати рішення Малотур'янської сільської ради від 19.04.1994 року про передачу у приватну власність земельної ділянки ОСОБА_2 та Державний акт на право власності на земельну ділянку на ім'я ОСОБА_2.

Скасувати рішення Малотур'янської сільської ради від 19.04.1994 року про передачу у приватну власність земельної ділянки ОСОБА_3 та Державний акт на право власності на земельну ділянку на ім'я ОСОБА_3.

Свої вимоги мотивує тим, що він, ОСОБА_1, є жителем с.Мала Тур'я Долинського району. З 90 років він користується земельними ділянками для ведення особистого підсобного господарства, що розташовані в урочищі «Біля телевишки» за межами населеного пункту с.Мала Тур'я, Долинського району. На підставі Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЖ №9988177 від 17.08.2009р., виданого на виконання розпорядження Долинської районної державної адміністрації від 12.12.2008р. №426 йому, ОСОБА_1, належить земельна ділянка площею 0,1392га, що розташована в урочищі «Біля телевишки». Вказаною земельною ділянкою такої площі та конфігурації він користується по сьогоднішній день.

Однак нещодавно йому стало відомо, що на земельну ділянку, яка є його власністю і якою він користується на законних підставах, відповідачі без законних на те підстав отримали державні акти на право власності на земельну ділянку. Оскаржувані Державні акти відповідачі ОСОБА_2, ОСОБА_3, отримали на підставі рішення Малотур'янської сільської ради 19.04.1994 року. Однак 19.04.1994 року на засіданні Малотур'янської сільської ради питання про передачу у приватну власність земельних ділянок ОСОБА_2, та ОСОБА_3, не розглядалося.

Із наведеного вбачається, що рішення про надання відповідачам у власність спірних земельних ділянок не приймалося, воно не зареєстроване в книзі реєстрації громадян яким безпосередньо передано земельні ділянки у власність та не відображене в протоколах сесії Малотур'янської сільської ради за 1994 рік, а отже і видані державні акти є незаконними.

В результаті таких незаконних дій щодо виготовлення Державних актів відповідачам, на даний час він не може реалізувати своє законне право на власний розсуд розпоряджатися своїм майном, оскільки чиняться перешкоди у користуванні земельними ділянками.

Враховуючи наведене, вважає що рішення Малотур'янської сільської ради від 19.04.1994 року про передачу у приватну власність земельних ділянок ОСОБА_2, та ОСОБА_3, на підставі яких виготовлено Державні акти на право власності на земельні ділянки, та самі державні акти підлягають скасуванню, оскільки видані з грубим порушенням вимог законодавства.

Ухвалою Долинського районного суду від 27.01.2014 року (а.с.67) притягнуто до участі в розгляді справи за позовом ОСОБА_1 до Малотур»янської сільської ради, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про скасування Державних актів на право власності на земельні ділянки в якості співвідповідача-ОСОБА_6.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позовні вимоги збільшив, просив постановити рішення, яким:

скасувати рішення Малотур'янської сільської ради від 19.04.1994 року про передачу у приватну власність земельної ділянки ОСОБА_2, державний акт про право приватної власності на землю серії ІФ б/н від 08.11.2002р. , який виданий на ім»я ОСОБА_2 та державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014420 від 26.04.2011р. який виданий ім»я ОСОБА_2 .

Скасувати рішення Малотур'янської сільської ради від 19.04.1994 року про передачу у приватну власність земельної ділянки ОСОБА_3, державний акт про право приватної власності на землю серії ІФ б/н від 08.11.2002р. який виданий на ім»я ОСОБА_3 та державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014422 від 26.04.2011р., який виданий на ім'я ОСОБА_3.

Визнати незаконним та скасувати договір дарування земельної ділянки ОСОБА_3 на користь ОСОБА_6, від 13.05.2013 року , посвідченого приватним нотаріусом Долинського районного нотаріального округу ОСОБА_7, що зареєстрований в реєстрі за №804, зіславшись на викладені в позовній заяві обставини.

Представник відповідача Малотур'янської сільської ради, сільський голова ОСОБА_8 в судовому засіданні позовні вимоги визнала, пояснила, що позивач по справі ОСОБА_1 користується спірною земельною ділянкою у відповідності до рішення Малотур»янської сільської ради від 30.12.1993 року. Цим же рішенням Малотур»янської сільської ради батькові позивача - ОСОБА_9, також була виділена земельна ділянка для приватизації. Всі земельні ділянки позивача межували з земельними ділянками батька. Після смерті ОСОБА_9 , його земельні ділянки , рішенням сесії сільської ради, передані синові - ОСОБА_1, позивачу по справі. До 2010 року спірна земельна ділянка знаходилась за межами населеного пункту. Після вступу в законну силу нового Земельного Кодексу- земельними ділянками, які знаходились за межами населеного пункту, стали розпоряджатись районні державні адміністрації. Розпорядженням Долинської РДА ОСОБА_1 на підставі рішення Малотур»янської сільської ради від 30.12.1993 року, плану земельних ділянок, та виписки з погосподарських книг передано у власність земельні ділянки за межами населеного пункту в урочищі «Біля телевишки», в т.ч. і спірну земельну ділянку. На підставі вказаного розпорядження позивачу видано Державний акт про право власності на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. В 2010р. 29 га землі в урочищі «Біля телевишки» , де знаходиться спірна земельна ділянка , було введено в межі села. В 2013р. ОСОБА_1 звернувся в сільську раду с.Мала Тур»я з заявою про переведення його земельної ділянки з « для ведення особистого селянського господарства» на « під забудову житлового будинку». Тоді ж було виявлено, що на земельну ділянку ,яка належала позивачу, були видані Державні акти про право приватної власності на гром. ОСОБА_3 та ОСОБА_2 Державні акти вказаним громадянам , видані на підставі рішення Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994р. Для того щоб усунути всі спірні питання, гром. ОСОБА_2 та ОСОБА_3 викликались в сільську раду с.Мала Тур»я, однак вони не з»явились. 19.04.1994 року на сесії Малотур»янської сільської ради не розглядались заяви гром. ОСОБА_2 та ОСОБА_3, про що свідчить протокол засідання сесії, який вона долучила до матеріалів справ., а відповідно і немає рішень сесії про виділення земельних ділянок вказаним громадянам. Яким чином і ким були виготовлені державні акти, без рішення сесії, їй невідомо. Крім цього в Державних актах про право приватної власності на землю гром. ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які видані 08.11.2002р. стоїть підпис колишнього голови Малотур»янської сільської ради ОСОБА_10, хоч з 24.04.2002р. вона, ОСОБА_8 являється сільським головою с.Мала Тур»я. Кадастровий план, який наданий представником відповідачки ОСОБА_3 не відповідає дійсності, земельна ділянка ОСОБА_1 зміщена в зовсім інше місце.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з»явився, хоч про час та місце слухання справи був належним чином повідомлений судом. В Долинський районний суд поступила заява (а.с.70) , згідно якої ОСОБА_2 позовні вимоги ОСОБА_1 про скасування державних актів на право власності на земельні ділянки визнає в повному об»ємі. Просить розгляд справи проводити у його відсутності.

Відповідачка ОСОБА_3 в судовому засіданні позовні вимоги визнала частково , пояснила, що в 1993 році вона звернулась в Малотур»янську сільську раду з заявою про виділення земельної ділянки. В 1994 році вона отримала відповідне рішення. Вказане рішення вона віддала в земельний відділ і в 2002 році отримала державний акт на землю . В 2010 році її повідомила, що необхідно виробити новий державний акт. З цією метою вона звернулась в ПП «Золото Карпат» , де їй виготовили технічну документацію, на підставі якої було видано новий Державний акт. 13.05.2013р. земельну ділянку вона подарувала ОСОБА_6 Визнає , що є певні накладки в Державних актах позивача і її. Рішення сесії Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994 року у неї немає, оскільки вона віддала його в земельний відділ. В останні судові засідання позивачка ОСОБА_3 не з»явилась, хоч про час та місце слухання справи була повідомлена у встановленому Законом порядку.

Представник відповідачки ОСОБА_3 - ОСОБА_11 в судовому засіданні позовні вимоги визнав частково, пояснив, що земельна ділянка, яка була виділена рішенням сесії Малотур»янської сільської ради ОСОБА_3 знаходиться в іншому місці. Її виділення ОСОБА_3, оформлення нею Державних актів на право приватної власності на землю не порушує права позивача.

Відповідачка ОСОБА_6 в судовому засіданні позовні вимоги визнала, пояснила, що в травні 2013р. ОСОБА_3 подарувала їй земельну ділянку в с.Мала Тур»я Долинського району, про що було укладено відповідний договір. Про обставини виділення земельної ділянки, оформлення Державних актів, їй нічого не відомо. В останні судові засідання відповідачка ОСОБА_6 не з»явилась, подала заяву (а.с.72), згідно якої заявлені позовні вимоги визнає, не заперечує проти ухвалення судом рішення про задоволення позовних вимог за її відсутності.

Суд , вислухавши думку учасників процесу, дослідивши та перевіривши в судовому засіданні надані сторонами по справі докази, вважає, що позовні вимоги ОСОБА_1 підлягають до часткового до задоволення, виходячи з наступного:

Відповідно до вимог ч.1 ст.10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» - сільські, селищні, міські ради є органом місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Пп. а,б,в,г,к статті 12 ЗК України передбачають, що до повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин на території сіл, селищ, міст належить: розпорядження землями територіальних громад; передача земельних ділянок комунальної власності у власність громадян та юридичних осіб відповідно до цього Кодексу; надання земельних ділянок у користування із земель комунальної власності відповідно до цього Кодексу; викуп земельних ділянок для суспільних потреб відповідних територіальних громад; організація землеустрою; вирішення інших питань у газузі земельних відносин відповідно до Закону.

Згідно ст.116 ЗК України громадяни та юридичні особи набувають права власності та право користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 126 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою посвідчуються державними актами.

Ч.2 ст. 95 ЗК України встановлено, що порушені права землекористувачів підлягають відновленню в порядку, встановленому законом.

Згідно зі ст. ст.152,153,155 ЗК України власник не може бути позбавлений права власності на земельну ділянку, крім випадків, передбачених Земельним кодексом та іншими Законами України; Захист прав громадян на земельні ділянки здійснюється шляхом визнання угоди недійсною, визнання недійсними рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування, застосуванням інших, передбачених Законом способів. У разі видання органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування акта, яким порушуються права особи щодо володіння, користування чи розпорядження належною їй земельною ділянкою, такий акт визнається недійсним.

У відповідності до ст. 11 ЦПК України - суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Ч.3 ст. 10 та ч.1 ст. 60 ЦПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених законом.

Рішення Малотур»янської сільської ради від 30.12.1993р. (а.с.19, 20, 22) план-схеми до них (а.с.21, 22 звор.сторона, 23) свідчать, що ОСОБА_1, позивачу , та ОСОБА_9, батькові позивача , передані земельні ділянки у приватну власність площею , відповідно ОСОБА_1 - 0.3622га, в т.ч. і спірні земельні ділянки НОМЕР_1 і НОМЕР_2 в урочищі «Полуванки» ( «Біля телевишки») , ОСОБА_9 - 0.4130 га.,

Як встановлено в судовому засіданні та підтверджується рішенням Малотур»янської сільської ради від 24.02.2002р. №344-27/02 (а.с.160) - після смерті ОСОБА_9, земельну ділянку площею 0.4130га, якою він користувався - передано ОСОБА_1.

Згідно розпорядження від 12.12.2008р. №426 (а.с.15)- Долинська РДА розглянувши заяву ОСОБА_1, архівний витяг з рішення Малотур»янської сільської ради від 30.12.1993р. «Про приватизацію землі в с.Мала Тур»я», плани земельних ділянок, виписку з погосподарської книги Малотур»янської сільської ради, - передала у власність ОСОБА_1 земельні ділянки площею 0.1392 га(спірну) та площею 0.1579 га для ведення особистого селянського господарства за межами населеного пункту с.Мала Тур»я в урочищі «Біля телевишки».

У відповідності до Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЖ №988177, виданого 17.08.2009 року (а.с.18) ОСОБА_1, який проживає в АДРЕСА_2 на підставі розпорядження Долинської РДА від 12.12.2008 року №426, є власником земельної ділянки площею 0.1392 га в урочищі «Біля телевишки» за межами населеного пункту с.Мала Тур»я . Цільове призначення земельної ділянки - для ведення особистого селянського господарства.

Державний акт на право приватної власності на землю серії ІФ б/н, виданий 08.11.2002р. та підписаний головою Малотур»янської сільської ради ОСОБА_10 (а.с.97) - свідчить , що ОСОБА_3, яка мешкає в АДРЕСА_1 на підставі рішення Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994 року передано у приватну власність земельну ділянку площею 0.500га.Земельня ділянка розташована на території с.Мала Тур»я. Землю передано для ведення особистого підсобного господарства.

Згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014422 виданого 26.11.2011р. (а.с.95) - ОСОБА_3, яка проживає в АДРЕСА_4 на підставі рішення від 19.04.1994 року Малотур»янської сільської ради є власником земельної ділянки площею 0.500 га. Земельна ділянка розташована в урочищі «Біля телевишки» Малотур»янської сільської ради Долинського району. Цільове призначення земельної ділянки - для ведення особистого селянського господарства.

Державний акт на право приватної власності на землю серії ІФ б/н, виданий 08.11.2002р. та підписаний головою Малотур»янської сільської ради ОСОБА_10 (а.с.98) - свідчить , що ОСОБА_2, який мешкає в АДРЕСА_3 на підставі рішення Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994 року передано у приватну власність земельну ділянку площею 0.4148 га. Земельня ділянка розташована на території с.Мала Тур»я. Землю передано для ведення особистого підсобного господарства.

У відповідності до державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014420 виданого 26.11.2011р. (а.с.96) - ОСОБА_2, який проживає в АДРЕСА_5 на підставі рішення від 19.04.1994 року Малотур»янської сільської ради є власником земельної ділянки площею 0.4148 га. Земельна ділянка розташована в урочищі «Біля телевишки» Малотур»янської сільської ради Долинського району. Цільове призначення земельної ділянки - для ведення особистого селянського господарства.

Як встановлено в судовому засіданні та підтверджується план-схемою (а.с.6) земельні ділянки ОСОБА_1, ОСОБА_3, та ОСОБА_2 на які видані державні акти про право приватної власності на землю накладаються одна на одну.

Згідно відповіді від 26.02.2014р. № 158/07/23, начальника відділу Держземагенства у Долинському районі (а.с.94) , яка надана на вимогу суду (а.с.78,93) - рішень Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994 року про виділення земельних ділянок ОСОБА_3 та ОСОБА_2 не надано, по даному питанню рекомендують звернутися до Малотур»янської сільської ради, або в архівний відділ Долинської РДА.

Повідомлення Малотур»янської сільської ради від 04.03.2014р. №52 (а.с.107) підтверджує, що в сільській раді відсутні рішення Малотур»янської сільської ради про передачу у власність ОСОБА_3 та ОСОБА_2 земельних ділянок в урочищі «Біля телевишки» від 19.04.1994 року. Протоколи сесії від 19.04.1994 року знаходяться в Долинському архіві.

Згідно протоколу двадцять п»ятої сесії, ХХІ скликання Малотур»янської від 19.04.1994 року (а.с.81-87) - заяви гром. ОСОБА_3 та ОСОБА_2 про передачу їм у власність земельних ділянок не розглядались і відповідно рішень про передачу у приватну власність земельних ділянок не приймалось.

В матеріалах технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі для ведення особистого підсобного господарства за межами населеного пункту гром. ОСОБА_3 та ОСОБА_2, які витребовувались з відділу Держземагенства у Долинському районі (а.с.119-159) - відсутні рішення Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994р. про надання земельних ділянок ОСОБА_3 та ОСОБА_2

У відповідності до повідомлення Малотур»янської сільської ради від 26.02.2014р. №41 (а.с.90) - згідно результатів виборів сільських, селищних, міських голів за 2002р. - з 24 квітня 2002 року сільським головою с.Мала Тур»я є ОСОБА_8.

Договір дарування земельної ділянки від 13.05.2013р., який посвідчений приватним нотаріусом Долинського районного нотаріального округу ОСОБА_7, та зареєстрований в реєстрі за №804 (а.с.58-60) , свідчить, що ОСОБА_3, "дарувальник", подарувала, а ОСОБА_6, "обдарована" прийняла в дар земельну ділянку, що знаходиться за адресою : Івано-Франківська область, Долинський район, Малотур»янська сільська рада, урочище «Біля телевишки». Розмір земельної ділянки становить 0.500 га. Земельна ділянка належить дарувальнику на підставі Державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ№014422, виданого на підставі рішення від 19.04.1994 року Малотур»янської сільської ради , кадастровий номер земельної ділянки 2622083000:02:003:0413.

Допитана в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_12 суду пояснила , що вона з 1991 по 1997 роки працювала землевпорядником в Малотур»янській сільській раді, що підтверджується копією трудової книжки, яку вона долучає до матеріалів справи (а.с.100-106). По характеру своєї роботи, вона була присутня на сесіях сільської ради, на яких розглядались земельні питання. За час її роботи в сільській раді гром. ОСОБА_3 та ОСОБА_2 земельні ділянки не виділялись і вона їх, як землевпорядник не відбивала на місцевості. Земельні ділянки таких великих площ, взагалі не виділялись.

Оцінивши докази, які надані сторонами по справі , за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні, враховуючи всі наведені обставини, суд вважає, що позов в частині скасування рішень Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994 року про передачу у приватну власність земельних ділянок ОСОБА_2 та ОСОБА_3 не підлягає до задоволення, оскільки як встановлено в судовому засіданні таких рішень Малотур»янська сільська рада 19.04.1994 року на сесії не приймала і їх немає.

Відповідно до ст. 27 п. 2 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень" державна реєстрація речових прав скасовується в разі винесення судом відповідного рішення.

Цієї ж позиції притримується і Пленум Верховного Суду України в Постанові від 16 квітня 2004 року за № 7 "Про практику застосування судами земельного законодавства при розгляді цивільних справ" із змінами, внесеними згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України від 19 березня 2010 року № 2 зазначивши, що "Виходячи з положень статей 8, 124 Конституції України, статей 26, 30, 87-90, 97, 100, 102, 118, 123, 128, 143-146, 151, 153-158, 161, 210, 212 Земельного кодексу України (далі - ЗК) ст. 24 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК), ст. 12 Господарського процесуального кодексу України (далі ГПК) судам підвідомчі справи за заявами, зокрема: з приводу володіння, користування, розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян чи юридичних осіб, і визнання недійсним державних актів про право власності та право постійного користування земельними ділянками".

Оскільки рішень сесії Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994 року про виділення земельних ділянок гром. ОСОБА_3 та ОСОБА_2, які стали підставою для видачі в подальшому Державних актів про право приватної власності на земельні ділянки вказаним громадянам, а відповідно і оформлення договору дарування земельної ділянки - немає, є підстави для задоволення позову в частині визнання недійсними та скасування :

державного акт про право приватної власності на землю серії ІФ б/н від 08.11.2002р. , який виданий на ім»я ОСОБА_2, державного акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014420 від 26.04.2011р. який виданий ім»я ОСОБА_2;

державного акт про право приватної власності на землю серії ІФ б/н від 08.11.2002р. який виданий на ім»я ОСОБА_3 та державного акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014422 від 26.04.2011р., який виданий на ім'я ОСОБА_3;

а також у визнанні незаконним та скасування договіру дарування земельної ділянки ОСОБА_3 на користь ОСОБА_6, від 13.05.2013 року , посвідченого приватним нотаріусом Долинського районного нотаріального округу ОСОБА_7, що зареєстрований в реєстрі за №804.

Питання судових витрат слід вирішити у відповідності до вимог ст.88 ЦПК України.

На підставі ст.10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ст.ст. 12, 95, 116, 126, 152-155 ЗК України, Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень", постанови Пленуму Верховного Суду України від 16.04.2004 р. за № 7 "Про практику застосування судами земельного законодавства при розгляді цивільних справ" із змінами внесеними згідно постанови Пленуму Верховного Суду України від 19 березня 2010 року № 2, керуючись ст.ст.10, 60, 88, 213, 214, 215,218 ЦПК України, суд,-

РІШИВ:

Позов задоволити частково.

Визнати недійсним:

державний акт про право приватної власності на землю серії ІФ б/н від 08.11.2002р. , який виданий на ім»я ОСОБА_2, та зареєстрований в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №441,

державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014420 від 26.04.2011р. який виданий ім»я ОСОБА_2, кадастровий номер земельної ділянки 2622083000:02:003:0414, зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №262200001000314,

державний акт про право приватної власності на землю серії ІФ б/н від 08.11.2002р. який виданий на ім»я ОСОБА_3, та зареєстрований в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №440

державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №014422 від 26.04.2011р., який виданий на ім'я ОСОБА_3, кадастровий номер земельної ділянки 2622083000:01:003:0413 , зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за №2622200001000310 - та скасувати їх реєстрацію.

Визнати незаконним та скасування договір дарування земельної ділянки ОСОБА_3 на користь ОСОБА_6, від 13.05.2013 року , посвідчений приватним нотаріусом Долинського районного нотаріального округу ОСОБА_7, що зареєстрований в реєстрі за №804.

В задоволенні позову в частині скасуванні рішень сесії Малотур»янської сільської ради від 19.04.1994 року про передачу у приватну власність земельних ділянок ОСОБА_2 та ОСОБА_3 - відмовити за безпідставністю заявлених вимог.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подачі апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Долинський районний суд.

Суддя:

СудДолинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення21.03.2014
Оприлюднено26.03.2014
Номер документу37773328
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —343/3113/13-ц

Ухвала від 12.05.2014

Цивільне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Горейко М.Д. М. Д.

Рішення від 28.05.2014

Цивільне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Горейко М.Д. М. Д.

Ухвала від 24.04.2014

Цивільне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Горейко М.Д. М. Д.

Ухвала від 12.05.2014

Цивільне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Горейко М.Д. М. Д.

Рішення від 28.05.2014

Цивільне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Горейко М.Д. М. Д.

Рішення від 21.03.2014

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 21.03.2014

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 25.11.2013

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні