Ухвала
від 20.03.2014 по справі 504/841/14-а
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/841/14-а

2-а/504/68/14

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

20 березня 2014 року смт. Комінтернівське

Суддя Комінтернівського районного суду Одеської області Барвенко В.К., розглянувши адміністративний позов Прокурора Комінтернівського району Одеської області до Шомполівської сільської ради Комінтернівського району Одеської області, за участі третіх осіб - Фермерське господарство «Вірінея», Сільськогосподарське приватне підприємство «Хлібний дар», Фермерське господарство «Назари», Фермерське господарство «Зерновоє», Фермерське господарство «Галина ОО», Фермерське господарство «Таксис», Фермерське господарство «Соти», Кремидівське сільське споживче товариство, ОСОБА_1, про визнання протиправним та скасування рішення сесії сільської ради, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із адміністративним позовом до відповідача, яким просить визнати протиправним та скасувати рішення сесії Шомполівської сільської ради Комінтернівського району Одеської області від 22.10.2013 року № 220-УІ «Про надання в оренду земельних ділянок».

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну дієздатність, позовна заява подана з дотриманням положень ст. 106 КАС України, відповідно до ст. ст. 18, 19 КАС України справа підсудна Комінтернівському районному суду Одеської області, та підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства, підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не має, у зв'язку з чим суддя вважає, що провадження у справі підлягає відкриттю.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 17-20, 40,49, 51, 71, 107, КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Прокурора Комінтернівського району Одеської області до Шомполівської сільської ради Комінтернівського району Одеської області, за участі третіх осіб - Фермерське господарство «Вірінея», Сільськогосподарське приватне підприємство «Хлібний дар», Фермерське господарство «Назари», Фермерське господарство «Зерновоє», Фермерське господарство «Галина ОО», Фермерське господарство «Таксис», Фермерське господарство «Соти», Кремидівське сільське споживче товариство, ОСОБА_1, про визнання протиправним та скасування рішення сесії сільської ради.

Призначити судове засідання на 15 квітня 2014 року о 10:30 годині та запропонувати відповідачу до початку розгляду справи по суті подати до суду письмові заперечення проти позову, та посилання на відповідні докази, якими вони обгрунтовуються.

Роз'яснити відповідачу, що він має право пред'явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті.

Для врегулювання спору до судового розгляду запропонувати сторонам надати суду відомості про те, чи не відмовляється позивач від позову, чи визнає позов відповідач, чи не бажають сторони укласти мирову угоду або передати справу на розгляд третейському суду.

Зобов'язати сторони до початку розгляду справи по суті в судовому засіданні:

надати пропозиції щодо складу осіб, які братимуть участь у справі;

визначити факти, які необхідно встановити для вирішення спору і які з них визнаються кожною стороною, а які підлягають доказуванню;

визначити, якими доказами відповідач буде обґрунтовувати свої доводи чи заперечення щодо невизнаних обставин викладених у позовній заяві, та з цього приводу надати клопотання щодо встановлення строків їх подання;

внести відповідні клопотання, щодо вирішення питання про забезпечення доказів (в тому числі допит свідків (обов'язково необхідно зазначити їх повне ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини які він може пояснити), про призначення експертизи або залучення до участі у справі спеціаліста, перекладача, особи, яка надає правову допомогу) , витребування та (або) огляд цих доказів у тому числі за їх місцезнаходженням, або про судове доручення щодо збирання доказів.

Роз'яснити сторонам, що, відповідно до ст.137 КАС України позивач може протягом всього часу судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи. До початку судового розгяду справи по суті позивач може змінити підставу або предмет адміністративного позову, подавши письмову заяву, яка приєднується до справи. Заява про зміну позовних вимог повинна відповідати вимогам, які встановлені КАС України для позовних заяв. Окрім того сторони до або під час попереднього судового засідання у справі, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті, зобов'язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові справи, що стосуються предмету спору.

Направити позивачу копію ухвали про відкриття провадження у справі, відповідачам - копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена разом із остаточним рішенням по справі виключно щодо недотримання правил підсудності, в решті її частин ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.К. Барвенко

Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки. 2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх

інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

3. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

4. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення20.03.2014
Оприлюднено26.03.2014
Номер документу37775495
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —504/841/14-а

Постанова від 14.07.2014

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Постанова від 14.07.2014

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

Ухвала від 20.03.2014

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Барвенко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні