Ухвала
від 20.03.2014 по справі 757/5453/14-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/5453/14-ц

У Х В А Л А

20 березня 2014 року Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Вовк С.В.,

при секретарі - Грицюк Н. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві заяву представника позивача про забезпечення доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «РИС РУСІ», ОСОБА_2 про відшкодування збитків та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться вказана справа.

Ухвалою суду від 13.03.2014 відкрито провадження у справі.

20.03.2014 представник позивача звернувся до суду з заявою про забезпечення доказів шляхом витребування у ТОВ «РИС РУСІ» (ідентифікаційний код 37770998, місцезнаходження: м. Київ, вул. Крутий узвіз, буд. 6/2, «літера А») інформації, яка стосуються майна, яке належить відповідачу у справі, і за рахунок якого можуть бути задоволені заявлені позовні вимоги.

У судовому засіданні представник позивача просив задовольнити заяву.

Представник відповідача ТОВ «РИС РУСІ» заперечував проти задоволення заяви.

Представник відповідача ОСОБА_2 при вирішенні заяви поклався на розсуд суду.

Вислухавши думку учасників процесу, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 133 ЦПК України особи, які беруть у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. Способом забезпечення доказів є, зокрема витребування доказів.

Із заяви про забезпечення доказів вбачається, що предметом спору у цій справі є відшкодування збитків та моральної шкоди завданих ОСОБА_1 внаслідок невиконання відповідачами ТОВ «РИС РУСІ» та ОСОБА_2 своїх зобов'язань за Договором про створення «ноу-хау» від 09.01.2013. Позивач подав до суду заяву про забезпечення доказів, посилаючись на перешкоди в отриманні доказів для встановлення факту наявності грошових коштів на банківських рахунках ТОВ «РИС РУСІ», наявності у власності ТОВ «РИС РУСІ» рухомого та нерухомого майна, цінних паперів, часток в статутних капіталах господарських товариств, оскільки за рахунок цього майна можуть бути відшкодовані збитки та моральна шкода, які були завдані ОСОБА_1 внаслідок невиконання ТОВ «РИС РУСІ» та ОСОБА_2, своїх зобов'язань за Договором про створення «ноу-хау» від 09.01.2013.

Оскільки, на момент звернення до суду з позовом позивач ОСОБА_1 фактично позбавлений можливості отримати відомості та копії документів зазначених вище, то суд вважає, що заява про забезпечення доказів підлягає задоволенню, оскільки ці докази необхідні для повного і об'єктивного розгляду справи.

На підставі викладеного та керуючись статтями 133-135 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача про забезпечення доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «РИС РУСІ», ОСОБА_2 про відшкодування збитків та моральної шкоди - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «РИС РУСІ» (ідентифікаційний код 37770998, місцезнаходження: м. Київ, вул. Крутий узвіз, буд. 6/2, «літера А») інформацію про:

- залишок грошових коштів по банківським рахункам ТОВ «РИС РУСІ» станом на 20.03.2014 включно;

- рухоме та нерухоме майна, яке на праві власності належить ТОВ «РИС РУСІ» та його балансову вартість станом на 20.03.2014 включно;

- наявність у власності частки в статутних капіталах господарських товариств, із зазначенням назви товариства, його ідентифікаційного коду, місцезнаходження, розміру статутного капіталу товариства та розміру частки в статутному капіталі товариства, які належать ТОВ «РИС РУСІ» станом на 20.03.2014 включно;

- цінні папери, які на праві власності належать ТОВ «РИС РУСІ» станом на 20.03.2014 включно.

Копію ухвали направити для виконання до Товариства з обмеженою відповідальністю «РИС РУСІ» (ідентифікаційний код 37770998, місцезнаходження: м. Київ, вул. Крутий узвіз, буд. 6/2, «літера А»).

Витребувані докази особи, у яких суд їх витребовує, зобов'язані подати до Печерського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. М. Гайцана, 4, із позначкою для судді Вовк С.В.) протягом трьох днів з дня отримання ухвали.

У випадку не можливості подати доказ, якій вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк особи зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом двох днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

За правилами встановленими ч. 4 ст. 135 ЦПК України оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.В.Вовк

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.03.2014
Оприлюднено25.03.2014
Номер документу37810313
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/5453/14-ц

Ухвала від 28.04.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Рішення від 25.03.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Рішення від 25.03.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 20.03.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 13.03.2014

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні