Постанова
від 19.03.2014 по справі 808/1050/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2014 року , об 11-15 годині,Справа № 808/1050/14 м.Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд

у складі: головуючого - судді Матяш О.В.,

за участю секретаря Передерій А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя

справу за адміністративним позовом державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області

до товариства з обмеженою відповідальністю «БОГАТИР 2011»,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, - ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся до суду із вказаним позовом.

Ухвалою суду від 21.02.2014 було відкрито провадження у справі та призначено до розгляду за загальними правилами Кодексу адміністративного судочинства України. Сторони та треті особи у судове засідання не з'явились. До початку судового засідання від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи без його участі, позов підтримує.

У судове засідання представник відповідача та треті особи не з'явились з невідомої суду причини, про час, дату та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Судові повістки було направлено на їхні адреси, що вказані у витязі з ЄДР юридичних та фізичних осіб-підприємців, проте від відповідача, третіх осіб ОСОБА_2, ОСОБА_1, ОСОБА_4 кореспонденція повернулася до суду з відміткою «за закінченням терміну зберігання», від ОСОБА_3 - з відміткою «за зазначеною адресою не проживає».

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України, у разі якщо повістка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відповідно до ч.1 ст. 41 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Судом встановлено, що 01.02.2011 ТОВ «БОГАТИР 2011» було зареєстровано як юридична особа виконавчим комітетом Запорізької міської ради.

Згідно з довідкою ДПІ, відповідач не надає до органів державної податкової служби передбачені законодавством документи податкової звітності більше року - остання надавалась 19.03.2011, заборгованість перед бюджетом відсутня.

Згідно з п.15.1 ст.15 Податкового кодексу, платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або проводять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків і зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу, платники податків зобов'язанні подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність ті інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV, «підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону».

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню у зв'язку з неподанням відповідачем звітності більше року - остання звітність надавалась 19.03.2011, що свідчить про те, що підприємство не займається і не збирається займатися ніякою діяльністю.

Керуючись, ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ст.ст.17,158-162 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю «БОГАТИР 2011», код ЄДРПОУ 37526788, адреса: вул. Димитрова, буд. 2, м. Запоріжжя, 69014.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена у Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд через Запорізький окружний адміністративний суд у десятиденний строк з дня отримання постанови шляхом подання апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, що її подає, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя О.В. Матяш

Дата ухвалення рішення19.03.2014
Оприлюднено26.03.2014
Номер документу37838370
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1050/14

Постанова від 19.03.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Ухвала від 21.02.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Ухвала від 08.02.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні