Ухвала
від 26.03.2014 по справі 922/832/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

(підготовче засідання)

"26" березня 2014 р.Справа № 922/832/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Дзюби О.А.

при секретарі судового засідання

розглянувши заяву ТОВ "Компанія МЛК", смт. Васищеве про визнання банкрутом ТОВ "Компанія МЛК", смт. Васищеве , код ЄДРПОУ 34470900 за участю :

Представника боржника - Михайлова М.М., довіреність від 24.03.14р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 12 березня 2014 року прийнята заява ТОВ "Компанія МЛК", смт. Васищеве про порушення справи про банкрутство до розгляду; призначено підготовче засідання суду на 02 вересня 2013 року; зобов'язано боржника надати суду необхідні документи для розгляду справи по суті.

В судовому засіданні представник боржника надав суду усні пояснення стосовно обставин справи, підтримав свою заяву про порушення справи про банкрутство відносно "Компанія МЛК", проте документів витребуваних судом не представив.

Заслухавши присутнього у судовому засіданні представника боржника, розглянувши заяву боржника про порушення справи про його банкрутство та дослідивши додані до заяви документи, суд зазначає наступне.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", справи про банкрутство юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Згідно п.2 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Скориставшись своїм правом голова ліквідаційної комісії боржника звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у відношенні ТОВ "Компанія МЛК" на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що передбачає особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником.

Розглянувши вказану заяву, ретельно дослідивши додані до неї матеріали, судом встановлені ознаки загрози неплатоспроможності боржника, а саме неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як за допомогою процедури банкрутства.

Врахувавши викладене, суд вважає за необхідне порушити провадження у справі, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначити судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства, зобов'язавши боржника виконати вимоги ухвали господарського суду Харківської області від 12 березня 2014 року.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 1, 16 , 95Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія МЛК", смт. Васищеве, код ЄДРПОУ 34470900.

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів, що передбачає зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

3. Призначити судове засідання на "08" квітня 2014 р. о 12:30 год. у приміщенні Господарського суду Харківської області, к. 107.

4. Зобов'язати боржника виконати вимоги ухвали господарського суду Харківської області від 12 березня 2014 року.

5. Дану ухвалу направити боржнику, Харківській ДПІ, ДВС Харківського р-ну, Харківський районний суд, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору.

Суддя Дзюба О.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.03.2014
Оприлюднено03.04.2014
Номер документу37959034
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/832/14

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 08.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 26.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні