Постанова
від 23.09.2014 по справі 922/832/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"23" вересня 2014 р. Справа № 922/832/14

вх. № 832/14

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю:

Ліквідатора - Санін І.М.

По справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія МЛК", смт. Васищеве

до Фізичної особи - підприємця "Компанія МЛК", смт. Васищеве

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 08 квітня 2014 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія МЛК" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено голову ліквідаційної комісії Саніна І.М., якого зобов'язано виконати всі дії по ліквідації банкрута, докази надати суду.

До канцелярії господарського суду від ліквідатора надійшов звіт (вх№ 31885) разом із доказами закінчення ліквідаційної процедури в повному обсязі.

Ухвалою суду від 16 вересня 2014 року призначено до слухання звіт ліквідатора на 23 вересня 2014 року.

В судовому засіданні ліквідатор звітував про виконану роботу по ліквідації банкрута та просив затвердити ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс, ліквідувати ТОВ «Компанія МЛК», провадження у справі припинити.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив, що після визнання ТОВ «Компанія МЛК» банкрутом, призначення ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором проведені необхідні дії з ліквідації банкрута.

Відповідно до постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 16 від 17 грудня 2013 року про затвердження порядку офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, здійснено офіційне оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України про визнання ТОВ «Компанія МЛК» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора у справі.

Після здійснення оголошення про визнання ТОВ «Компанія МЛК» банкрута до ліквідатора від ТОВ «Фінансова компанія «Факторинг-Груп» надійшла заява з кредиторськими вимогами. У зв'язку з тим, що зазначена заява до суду не надавалася, ліквідатором вимоги кредитора розглянуті, визнані у повному обсязі та кредитора повідомлено, що відповідно до п. 4 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», його вимоги підлягають погашенню у шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Як свідчать матеріали справи, ліквідатором проведена перевірка складу та вартості майна ТОВ «Компанія МЛК», за результатами якої встановлена відсутність будь-яких майнових активів, що повністю відповідає інвентаризаційній відомості товарно-матеріальних цінностей та інвентаризаційним описам проведеним ліквідаційною комісією у відповідності до п. 3 Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11 серпня 1994 року № 69 (із наступними змінами і доповненнями), п.12 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000 року №419 (із наступними змінами і доповненнями).

Також, відповідно до наявних в матеріалах справи довідок, які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно, за банкрутом будь-якого майна не зареєстровано.

Згідно матеріалів справи та відомостям про інвентаризацію дебіторська заборгованість у банкрута відсутня.

Тобто, за результатами проведених дій, будь-якого майна, що можливо включити до ліквідаційної маси не виявлено.

Крім того, з метою виявлення відкритих виконавчих проваджень, боржником у яких є ТОВ «Компанія МЛК», ліквідатор звертався із запитом до Харківської філії державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України.

Згідно скороченого витягу з Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень № 87923 від 09.09.2014 року, за вказаними параметрами запиту в Єдиному державному реєстрі виконавчих проваджень інформація відсутня.

Ліквідатор виконав інші заходи по ліквідації банкрута, а саме документи довгострокового зберігання передано до архіву, про що свідчить довідка «Міжрегіональний комерційний архів» у формі приватного підприємства № 2-1/02-09/2014 від 02.09.2014 року.

Поточні рахунки підприємства закриті, що підтверджується довідками банківських установ.

Згідно з актом знищення печатки, ліквідатором проведено знищення печатки банкрута.

Оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Звіт про виплачені кредиторам кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Ліквідатором сповіщено відповідні державні органи про закінчення ліквідаційної процедури.

Ліквідатором складено реєстр непогашених вимог кредиторів та ліквідаційний баланс.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» - справи про банкрутство юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Відповідно до абз. 3 п. 1 ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно п. 1 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

Відповідно до п.п. 2-3 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно п. 5 ст. 45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Згідно п. 6 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури, у тому числі, ліквідаційний баланс та реєстр непогашених вимог кредиторів на загальну суму 3 000 020,00 грн., у зв'язку з відсутністю активів, які можна було б направити на погашення кредиторської заборгованості, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, визнати вимоги кредиторів, що не задоволені, у зв'язку з відсутністю майна банкрута погашеними, припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 46, п.6 ст. 83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс.

2. Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені, у зв'язку з відсутністю майна банкрута - погашеними.

3. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія МЛК» код ЄДРПОУ 34470900, зареєстроване: 62495, Харківська область, Харківський район, смт. Васищеве, в'їзд Орешкова, буд. 7-А.

4. Провадження у справі № 922/832/13 припинити.

5. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Дану ухвалу направити ліквідатору, Харківському обласному управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, фондам.

Суддя Дзюба О.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення23.09.2014
Оприлюднено09.10.2014
Номер документу40756439
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/832/14

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 08.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 26.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 12.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні