Ухвала
від 23.04.2014 по справі 813/3101/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

23 квітня 2014 року Справа № 813/3101/14

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Кравців О.Р. одержав позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Західбудпроект» про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Державної податкової інспекції у Пустомитівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області,-

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю «Західбудпроект» до Державної податкової інспекції у Пустомитівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення № 0000082200 від 15.01.2014 року.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Працівниками відділу діловодства та обліку звернень громадян Львівського окружного адміністративного суду 22.04.2014 року складено акт про те, що при розкритті поштового відправлення виявлено такі недоліки: замість оригіналу квитанції про оплату судового збору долучена її копія.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору , крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України «Про судовий збір» (із змінами та доповненнями внесеними Законом України № 590-VII від 19.09.2013 року) судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Згідно з ч. 1 ст. 3 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється, зокрема, за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно зі ст. 2 вищевказаного Закону платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду чи стосовно яких ухвалене судове рішення, передбачене цим Законом.

Таким чином, належним документом про сплату судового збору в розумінні вищевказаного Закону, є квитанція установи банку або відділення зв'язку, які прийняли платіж або платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою банку і скріплене печаткою установи банку з відміткою про дату виконання платіжного доручення

Як документ про сплату судового збору позивачем надано до суду копію платіжного доручення № 2836 від 12.02.2014 року.

Окрім того, ч. 4, 5 ст. 106 КАС України передбачено, що позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Відповідно до ч. 7 ст. 56 КАС України законними представниками органу підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням статутом.

Згідно з ч. 2 ст. 58 КАС України повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють. Засвідчені підписом судді копії цих документів приєднуються до справи.

Як встановлено із позовної заяви, суду надано два примірники адміністративного позову, які містять копії підпису ОСОБА_1 та копію відтиску печатки підприємства, замість позовної заяви, яка містить оригінал підпису уповноваженого представника підприємства та оригінал відтиску печатки підприємства. Крім того, позовну заяву від імені ТзОВ «Західбудпроект» підписано директором ОСОБА_1, однак документів на підтвердження займаної ним посади до позовної заяви не додано.

На виконання вимог ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви також додаються її копії та копії всіх документів , що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб , крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Однак, як встановлено з позовної заяви та додатків до неї, для відповідача надано лише копію адміністративного позову без копій документів, що у ній визначені як додатки.

Враховуючи вищенаведене, позивачем не долучено документ щодо сплати судового збору при зверненні до Львівського окружного адміністративного суду, адміністративного позову, який містить оригінал підпису позивача та відтиску печатки підприємства та документів, що уповноважують ОСОБА_1 на її підписання, а також копій усіх додатків, що визначені у позовній заяві як додатки, що свідчить про неналежне виконання вимог ст. 106 КАС України.

Керуючись ст.ст. 2, 106, 107, 108, 158 - 160, 165 КАС України, -

у х в а л и в :

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Західбудпроект» про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Державної податкової інспекції у Пустомитівському районі Головного управління Міндоходів у Львівській області - залишити без руху до 08 травня 2014 року включно , для усунення недоліків вказаних у мотивувальній частині даної ухвали суду, а саме: шляхом подання до канцелярії суду оригіналу документу про сплату судового збору за подання адміністративного позову до суду; позовної заяви, яка містить оригінал підпису уповноваженої особи ТзОВ «Західбудпроект» на її підписання, та оригіналу відтиску печатки підприємства, а також копій усіх додатків, що визначені у позовній заяві як додатки (для відповідача).

2. Роз'яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків, заява вважатиметься неподаною та буде повернута.

3. Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала може бути оскаржена, згідно ст. 186 КАС України, протягом 5 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили, згідно ст. 254 КАС України, після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КАС України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Кравців О.Р.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.04.2014
Оприлюднено28.04.2014
Номер документу38376096
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/3101/14

Ухвала від 27.05.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 22.12.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 07.10.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Л.Я.

Ухвала від 31.07.2014

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гудим Л.Я.

Постанова від 25.06.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 08.05.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 23.04.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні