Ухвала
від 30.04.2014 по справі 820/7837/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 820/7837/14не

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

30 квітня 2014 р. м. Харків

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Рубан В.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області про визнання неправомірними дії, зобов'язання вчинити певні дії та скасування податкових повідомлень-рішень,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області , в якому просив суд:

- визнати неправомірними дії Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів по внесенню у базі даних АІС "Податковий блок" на рівні ДПС України та АІС "Податковий блок" в інформаційній базі "Система співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПС України" дані про нікчемність правочинів між ФО-П ОСОБА_1 та ТОВ «ЕЛЕКТРО-БУД-ПОСТАЧ» та ТОВ "Торгівельна компанія "Будметінвест";

- зобов'язати Державну податкову інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів відновити у базі даних АІС "Податковий блок" на рівні ДПС України та АІС "Податковий блок" в інформаційній базі "Система співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів на рівні ДПС України" дані по стану, який існував до проведення перевірки та відображення висновку акту.

- скасувати податкові повідомлення-рішення від 17.04.2014 р. №0004901702, №0004911702 винесені Державною податковою інспекцією у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів.

Згідно з ч.2 ст.106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

В порушення зазначених вимог позивачем до адміністративного позову не надано доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, а саме: завірені належним чином копії Свідоцтва про державну реєстрацію платника податку, Витяг та Довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, чинні на день подання до суду цієї позовної заяви, декларації про одержання доходів за 2012-2013 рр., податкову декларацію по податку, первинних документів по взаємовідносинам з ТОВ "ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "БУДМЕТІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ 36097225) та ТОВ «ЕЛЕКТРО-БУД-ПОСГАЧ» (код ЄДРПОУ 37450190), щодо яких існують спірні правовідносини, декларацій з податку на додану вартість, декларацій з податку на прибуток за перевіряємі періоди та інші наявні документи, які обґрунтовують заявлені позовні вимоги. У випадку неможливості подання зазначених доказів, позивачеві необхідно повідомити суд причини неможливості подання таких доказів.

На виконання вимог ч. 3 статті 106 КАС України, відповідні копії зазначених доказів позивачеві також необхідно надати до суду для відповідачів по справі.

Згідно з ч. 3 ст. 106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

З матеріалів справи вбачається, що дана позовна заява має одночасно майновий і немайновий характер, однак позивачем до позовної заяви надано документ про сплату судового збору лише в розмірі 182,70 грн. як за подання до адміністративного суду позову майнового характеру.

Згідно до ч. 3 ст.6 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 р. № 3674-VI за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Відповідно до підпункту 1 пункту 3 частини другої статті 4 цього Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 р. № 3674-VI розмір ставки судового збору за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру встановлюється ставка судового збору в розмірі 0,06 розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно положень Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" від 16.01.2014 року N 719-VII розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 01.01.2014 року, складає 1218 гривень

Отже, розмір ставки судового збору за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру складає 73,08 грн.

Таким чином, позивачем не сплачено судовий збір у належному розмірі, встановленому Законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ч.3 ст. 106, ст. ст. 108, 165, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області про визнання неправомірними дії, зобов'язання вчинити певні дії та скасування податкових повідомлень-рішень - залишити без руху.

Повідомити позивачу про можливість виправлення недоліків позовної заяви шляхом подачі до суду:

- документу (оригінал) про сплату судового збору за подання адміністративного позову не майнового характеру, відповідно до вимог ст.4 Закону України "Про судовий збір" у розмірі 73,08 грн.

- доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, а саме: завірені належним чином копії Свідоцтва про державну реєстрацію платника податку, Витяг та Довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, чинні на день подання до суду цієї позовної заяви, декларації про одержання доходів за 2012-2013 рр., податкову декларацію по податку, первинних документів по взаємовідносинам з ТОВ "ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ "БУДМЕТІНВЕСТ" (код ЄДРПОУ 36097225) та ТОВ «ЕЛЕКТРО-БУД-ПОСГАЧ» (код ЄДРПОУ 37450190), щодо яких існують спірні правовідносини, декларацій з податку на додану вартість, декларацій з податку на прибуток за перевіряємі періоди та інші наявні документи, які обґрунтовують заявлені позовні вимоги. Відповідні копії зазначених доказів позивачеві також необхідно надати до суду для відповідачів по справі. У випадку неможливості подання зазначених доказів, позивачеві необхідно повідомити суд причини неможливості подання таких доказів.

Реквізити для сплати судового збору: Харківський окружний адміністративний суд, адреса: 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18,Б-3, код ЄДРПОУ 34390710, отримувач: УДКСУ у Червонозаводському районі м.Харкова Харківській області, код ОКПО: 37999628, МФО банку: 851011, назва банку: ГУ ДКСУ в Харківській області, рахунок 31217206784011, призначення платежу: Судовий збір.

Повідомити позивачу про необхідність виправити зазначені недоліки адміністративної позовної заяви до 16.05.2014 р .

Роз'яснити позивачу, що у разі, якщо ним не буде усунено недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, її буде повернуто позивачеві.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху направити позивачу.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Рубан В.В.

Дата ухвалення рішення30.04.2014
Оприлюднено06.05.2014
Номер документу38495227
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/7837/14

Ухвала від 02.10.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Маринчак Н.Є.

Ухвала від 05.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Степашко О.І.

Постанова від 04.08.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 18.07.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Постанова від 23.06.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 16.05.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 30.04.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні