Ухвала
від 06.05.2014 по справі 926/657-б/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

"06" травня 2014 р. справа № 926/657-б/14

За заявою державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області, м.Вижниця Чернівецької області до товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", м.Вижниця Чернівецької області (код 25078186) про визнання банкрутом Суддя Дутка В.В. Представники сторін: від ініціюючого кредитора - Бойчук І.Я., представник, довіреність від 14.01.2014р. від боржника - не з'явилися в засіданні приймала участь - Нестіна О.В., арбітражний керуючий ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Чернівецької області 23.04.2014 р. надійшла заява державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка" у порядку ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 24.04.2014 року прийнято заяву до розгляду та призначено підготовче засідання на 06.05.2014 року.

Арбітражний керуючий Нестіна О.В., кандидатуру якої запропоновано суду автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення розпорядником майна у справі про банкрутство, подав заяву від 29.04.2014р. про надання згоди стати розпорядником майна в даній справі.

Представник ініціюючого кредитора подав витребувані судом докази та просив у судовому засіданні 06.05.2014р. порушити провадження у справі, визнати безспірні вимоги до боржника в сумі 2493911,60 грн.

Представник боржника в засідання не з'явився, що не перешкоджає розгляду справи, оскільки сторони належним чином повідомлені про дату, час і місце слухання справи.

Розглянувши подані документи, з'ясувавши обставини справи, суд прийшов до висновку про обґрунтованість вимог ініціюючого кредитора, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі - Закон про банкрутство), у підготовчому засіданні господарський суд перевіряє обґрунтованість вимог заявника, а також з'ясовує наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство. Визнаючи обґрунтованість заявлених вимог кредитора - державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області та достатність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", господарський суд виходить з наступного:

Згідно абз. 4 ст. 1 Закону про банкрутство боржник - суб'єкт підприємницької діяльності (юридична особа або фізична особа - підприємець), неспроможний виконати протягом трьох місяців свої грошові зобов'язання після настання встановленого строку їх виконання, які підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, та постановою про відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно приписів ч.3 ст. 10 Закону про банкрутство справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Підставою порушення справи є безспірна заборгованість боржника перед кредитором у сумі 2119226,80 грн.

Заборгованість товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка" перед ініціюючим кредитором підтверджується постановою Чернівецького окружного адміністративного суду, якою з боржника стягнуто 2819150,79 грн., в тому числі податок з доходів фізичних осіб в розмірі 2665829,34 грн., податок на прибуток підприємств, створених за участю іноземних інвесторів в розмірі 153321,45 грн.

Вказані зобов`язання були предметом дослідження у судовій справі №824/573/13-а, заявлені на підставі постанови Чернівецького окружного адміністративного суду від 02.04.2013р. та виконавчого листа від 16.04.2013р., якими відповідна грошова сума стягнута з боржника на користь кредитора.

Виконавча служба постановою від 03.09.2013 року відкрила виконавче провадження.

З моменту відкриття виконавчого провадження минуло більш ніж 3 місяці.

Вимоги кредитора у виконавчому провадженні частково задоволені, згідно довідки державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області від 14.04.2014р. загальна заборгованість боржника з податку з доходів фізичних осіб становить 2493911,60 грн., з них основний платіж 2119226,80 грн., штрафні санкції 374684,80 грн.

Неустойка (пеня, штраф) за прострочення сплати платежів у розмірі 374684,80 грн. не включається до складу безспірних грошових вимог кредитора в силу приписів ч.3 ст. 10 Закону про банкрутство.

Вказані обставини підтверджують неспроможність боржника виконати у встановлений термін безспірні вимоги кредитора в розмірі 2119226,80 грн. та є достатніми підставами для порушення провадження у справі про банкрутство боржника відповідно до вимог Закону про банкрутство.

Боржником не надано суду жодних доказів повного чи часткового погашення заборгованості перед Заявником в частині його безспірних вимог заявлених у даному судовому провадженні. У встановлений строк для добровільного виконання судового рішення заборгованість не погашена ні в повному обсязі, ні частково.

На підставі викладеного суд дійшов висновку про обґрунтованість та доведеність вимог заявника-кредитора та наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ст. 1 Закону про банкрутство, неплатоспроможністю є неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Згідно ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

З урахуванням того, що арбітражний керуючий Нестіна О.В. подав заяву про участь у даній справі, його слід призначити розпорядником майна.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень за рахунок заявника - державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Статтею 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» встановлено у 2014 році мінімальну заробітну плату у місячному розмірі з 1 січня - 1218 гривень.

Частиною 2 п. 2 п.п. 13 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство - 5 розмірів мінімальної заробітної плати.

Враховуючи вищезазначене та вимоги законодавства, судовий збір, який підлягав сплаті заявником становить 6 090,00 грн. (5 розмірів мінімальної заробітної плати).

Згідно ст. 5 наведеного вище Закону ініціюючий кредитор звільнений від сплати судового збору, а відтак керуючись ст. 49 Господарського процесуального кодексу України, судовий збір у сумі 6090,00 грн. за подання до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство покладається на боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 16, 19, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України суд

УХВАЛИВ :

1.Порушити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", м.Вижниця Чернівецької області (код 25078186).

2.Визнати вимоги державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до боржника у сумі 2119226,80 грн.

3.Покласти на боржника судовий збір в сумі 6090,00 грн., за подання заяви про порушення провадження у справі про банкрутство.

4.Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів, відповідно до ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5.Ввести процедуру розпорядження майном та призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Нестіну Олену Володимирівну (58000, АДРЕСА_1 свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого від 19.02.2013р. НОМЕР_1).

6.Встановити оплату послуг (грошову винагороду) розпорядника майна боржника у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень, шляхом її авансування заявником у відповідності до ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

7.Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", м.Вижниця Чернівецької області (код 25078186), текст якого додається.

8.Заборонити боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

9.Розпоряднику майна подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів у строк до 17.06.2014 року .

10.Розпоряднику майна скласти реєстр вимог кредиторів та подати до господарського суду на затвердження не пізніше 16.06.2014 року .

11.Проведення попереднього засідання суду призначити на 17.06.2014 року о 10 год.

12.Розпоряднику майна у строк до 10.06.2014 року провести інвентаризацію майна боржника.

13.Дану ухвалу направити боржнику, кредитору, розпоряднику майна, органу доходів і зборів, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника, Головному управління юстиції в Чернівецькій області.

Суддя В.В.Дутка

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення06.05.2014
Оприлюднено12.05.2014
Номер документу38553817
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/657-б/14

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 10.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Постанова від 14.08.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 17.06.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 06.05.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 24.04.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні