Постанова
від 14.08.2014 по справі 926/657-б/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"14" серпня 2014 р. Справа № 926/657-б/14

За заявою державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області, м.Вижниця Чернівецької області до товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", м.Вижниця Чернівецької області (код 25078186) про визнання банкрутом Суддя Дутка В.В. Представники сторін: від ініціюючого кредитора - Бойчук І.Я., представник, довіреність від 11.08.2014р. від боржника - не з'явилися розпорядник майна - Нестіна О.В., арбітражний керуючий ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Чернівецької області 23.04.2014 р. надійшла заява державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка" у порядку ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 24.04.2014 року прийнято заяву до розгляду та призначено підготовче засідання на 06.05.2014 року.

Ухвалою від 06.05.2014р. порушено провадження у справі № 926/657-б/14; визнано вимоги державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області до боржника у сумі 2119226,80 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Нестіну Олену Володимирівну, зобов'язано розпорядника майна подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів у строк до 17.06.2014 року, скласти реєстр вимог кредиторів та подати до господарського суду на затвердження не пізніше 16.06.2014 року, проведення попереднього засідання суду призначено на 17.06.2014 року о 10 год., у строк до 10.06.2014 року провести інвентаризацію майна боржника.

Ухвалою попереднього засідання господарського суду Чернівецької області від 17.06.2014р. визнано кредитором боржника державну податкову інспекцію у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області на суму 2493911,60 грн., затверджено реєстр вимог кредиторів, зобов'язано розпорядника майна протягом 10-ти днів повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та провести відповідні збори, надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника, призначено дату проведення підсумкового судового засідання на 14.08.2014р. о 10 год. 30 хв.

14.08.2014р. через канцелярію господарського суду від розпорядника майна боржника надійшло клопотання від 11.08.2014 р. №02-06/7 про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка" арбітражного керуючого Нестіну Олену Володимирівну. До зазначеного клопотання розпорядником майна додано звіт розпорядника майна, протокол зборів кредиторів від 24.07.2014 р., протокол засідання комітету кредиторів від 24.07.2014р., відомості про майновий стан боржника, пояснення директора товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка" Кокури Б.М. від 13.06.2014р.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення присутніх у судовому засіданні учасників провадження, суд встановив наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Відповідно до ч. 2 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» перші збори кредиторів вважаються повноважними, якщо на них присутні кредитори, що мають не менше ніж дві треті голосів.

З матеріалів справи вбачається, що розпорядник майна боржника повідомив єдиного кредитора у справі про час, дату і місце проведення зборів кредиторів боржника та провів збори кредиторів за місцезнаходженням боржника, у зв'язку з чим суд приходить до висновку, що збори кредиторів боржника від 24.07.2014 р. вважаються повноважними.

Згідно з ч. 5 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів.

Відповідно до ч. 7 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подається до господарського суду.

Згідно з ч. 8 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: обрання голови комітету; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

Протоколом зборів кредиторів від 24.07.2014 р. обрано комітет кредиторів боржника у кількості 1 кредитора, а саме: державної податкової інспекції у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

Протоколом засідання комітету кредиторів від 24.07.2014р. обрано головою комітету кредиторів державну податкову інспекцію у Вижницькому районі Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області, інформацію розпорядника майна прийнято до відома, вирішено подати до господарського суду Чернівецької області клопотанням про визнання боржника банкрутом, введення ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Нестіну Олену Володимирівну.

Згідно з ч. 9 ст. 26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Таким чином, суд приходить до висновку, що рішення комітету кредиторів боржника є правомірними та прийнятими у відповідності до вимог чинного законодавства України.

Згідно з ч.ч. 1, 3 ст. 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі; у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає судове рішення, зокрема, постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

У випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, як це передбачено ч. 1 ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Оскільки виконані усі необхідні умови процедури розпорядження майном, від боржника не надійшло пропозицій по відновленню його платоспроможності та погашенню заборгованості перед кредиторами, заяв від фізичних осіб та (або) юридичних осіб, які бажають взяти участь у санації боржника не надійшло, враховуючи прийняте на повноважних зборах рішення комітету кредиторів, суд припиняє процедуру розпорядження майном боржника, визнає товариство з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка" банкрутом та відкриває відносно нього ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

За пропозицією комітету кредиторів, ліквідатором банкрута вирішено призначити арбітражного керуючого Нестіну Олену Володимирівну.

Керуючись ст.ст. 37, 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", м.Вижниця Чернівецької області (код 25078186) та припинити повноваження арбітражного керуючого Нестіної Олени Володимирівни як розпорядника майна боржника.

2. Визнати банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", (59200, м.Вижниця, вул.Українська, 87, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 25078186) та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Господарську діяльність товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", (59200, м.Вижниця, вул.Українська, 87, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 25078186) завершити.

4. Строк виконання всіх грошових зобов'язань товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", (59200, м.Вижниця, вул.Українська, 87, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 25078186) вважати таким, що настав.

5. Призначити ліквідатором банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", (59200, м.Вижниця, вул.Українська, 87, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 25078186) арбітражного керуючого Нестіну Олену Володимирівну (АДРЕСА_1, свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого від 19.02.2013р. НОМЕР_1).

6. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

7. Звільнити керівника банкрута з роботи у зв'язку з банкрутством товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", (59200, м.Вижниця, вул.Українська, 87, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 25078186) та припинити повноваження власника (власників) майна банкрута. З 14.08.2014 р. до ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Нестіної Олени Володимирівни переходять права керівника (органів управління) банкрута товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка".

8. Скасувати всі арешти, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", (59200, м.Вижниця, вул.Українська, 87, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 25078186), визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном боржника.

9. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про визнання банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка", (59200, м.Вижниця, вул.Українська, 87, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 25078186), текст якого додається.

10. Попередити ліквідатора банкрута про необхідність суворо дотриматися чинного законодавства, зокрема положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та діяти розумно, добросовісно в інтересах кредиторів та банкрута.

11. Зобов'язати ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Італобоніфіка" протягом встановленого Законом строку за результатами роботи подати до господарського суду звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс, який відповідає фактичному фінансовому та майновому стану банкрута, та пояснювальну записку до нього.

12. Зобов'язати ліквідатора банкрута інформувати господарський суд та комітет кредиторів про свою роботу та вжиття заходів, спрямованих на задоволення вимог кредиторів та хід ліквідаційної процедури підприємства-банкрута.

13. Копію постанови надіслати кредиторам, банкруту, ліквідатору, державному реєстратору за місцем знаходження банкрута, державній податковій інспекції за місцем знаходження банкрута, ВДВС за місцем знаходження банкрута, власнику майна та Головному управлінню юстиції у Чернівецькій області Міністерства юстиції України.

Суддя В.В.Дутка

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення14.08.2014
Оприлюднено15.08.2014
Номер документу40135435
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/657-б/14

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 10.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 19.02.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Постанова від 14.08.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 17.06.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 05.06.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 06.05.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 24.04.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні