Ухвала
від 07.05.2014 по справі 01/1313
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 45-24-38, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

07 травня 2014 року Справа № 01/1313

Суддя господарського суду Черкаської області Чевгуз О.В., розглянувши клопотання державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області про заміну кредитора його правонаступником

у справі за заявою комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна дільниця» мікрорайону Дахнівський, м. Черкаси

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 31 серпня 2010 року комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна дільниця» мікрорайону Дахнівський (м. Черкаси, вул. Канівська, 5, код ЄДР 21366389) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Постоленка Володимира Олексійовича.

До суду від державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області надійшло клопотання про заміну кредитора його правонаступником, а саме: державну податкову інспекцію у місті Черкасах ДПС у Черкаській області її правонаступником - державною податковою інспекцією у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області.

В обґрунтування викладених у клопотанні вимог кредитор пояснив, що постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року №229 «Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів» постановлено утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства доходів і зборів; реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби; визначити територіальні органи Міністерства доходів і зборів правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються.

Згідно з додатком 2 до вказаної постанови державну податкову інспекцію у м. Черкасах Державної податкової служби реорганізовано шляхом приєднання до ДПІ у м. Черкасах.

07 червня 2013 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про утворення ДПІ у м. Черкасах.

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Статтею 25 Господарського процесуального кодексу України визначено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Згідно з ст. 512 Цивільного кодексу України кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою особою внаслідок:

1) передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги);

2) правонаступництва;

3) виконання обов'язку боржника поручителем або заставодавцем (майновим поручителем);

4) виконання обов'язку боржника третьою особою.

Кредитор у зобов'язанні може бути замінений також в інших випадках, встановлених законом.

У даному випадку ДПІ у м. Черкасах є правонаступником державної податкової інспекції у м. Черкасах Державної податкової служби, тому суд вважає за необхідне клопотання кредитора задовольнити.

На підставі зазначеного, керуючись ст. ст. 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання державної податкової інспекції у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області про заміну кредитора його правонаступником задовольнити.

Замінити кредитора комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна дільниця» мікрорайону Дахнівський на його правонаступника: державну податкову інспекцію у місті Черкасах ДПС у Черкаській області на державну податкову інспекцію у м. Черкасах Головного управління Міндоходів у Черкаській області (вул. Хрещатик, 235, м. Черкаси, код ЄДР 38715755).

Суддя О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.05.2014
Оприлюднено12.05.2014
Номер документу38564268
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/1313

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 13.03.2015

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Боровик С.С.

Ухвала від 07.05.2014

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.05.2014

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.11.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 30.04.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 03.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні