Ухвала
від 29.04.2014 по справі 922/1618/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

"29" квітня 2014 р.Справа № 922/1618/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Дзюби О.А.

розглянувши заяву ДПІ у Київському районі м. Харкова Головного управління міндоходів у Харківської області, м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Зоря Холдинг", м. Харків , код ЄДРПОУ 35247732

ВСТАНОВИВ:

Заявник - ДПІ у Київському районі м. Харкова Головного управління міндоходів у Харківської області звернувся до господарського суду Харківської області із заявою про порушення справи про банкрутство відносно боржника - ТОВ "Зоря Холдинг", м. Харків, у порядку ст. ст. 10- 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Розглянувши надану суду заяву і додані до неї документи, суд зазначає наступне.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно п.2 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Пунктом 7 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що до заяви кредитора - органу державної податкової служби чи інших органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, додаються докази вжиття заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку.

Під час розгляду заяви кредитора, судом встановлена відсутність у додатках, відповідних доказів вжиття заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку, в тому числі відомостей щодо стану відкритого виконавчого провадження щодо стягнення заборгованості з боржника на користь кредитора, станом на час звернення до суду.

Як вбачається з матеріалів заяви податкового органу, боржник має відкриті розрахункові рахунки в банківських установах, проте суду не представлені докази щодо залишку коштів на вказаних рахунках, які можливо скерувати на погашення кредиторської заборгованості, не надано доказів стягнення коштів з рахунків боржника відповідно до ст. 95 Податкового кодексу України.

Також, матеріали заяви містять докази наявності у боржника у власності чи оренді земельної ділянки по вул. Академіка Проскури, 1, м. Харків, однак доказів здійснення заходів щодо можливості реалізації вказаного майна до заяви не додано.

Відповідно до п. 1 ст. 15 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі.

На підставі вищенаведеного та керуючись п. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Повернути заяву про порушення справи про банкрутство (вх№ 1618/14) заявнику, разом з додатками - без розгляду.

2. Роз'яснити стороні, що повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення29.04.2014
Оприлюднено13.05.2014
Номер документу38579773
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом ТОВ "Зоря Холдинг", м. Харків , код ЄДРПОУ 35247732

Судовий реєстр по справі —922/1618/14

Ухвала від 13.08.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 29.07.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Постанова від 20.06.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 29.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні