Ухвала
від 08.05.2014 по справі 902/532/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

про порушення провадження у справі про банкрутство

08 травня 2014 р. Справа № 902/532/14

Господарський суд Вінницької області у складі судді Стефанів Т. В.,

при секретарі судового засідання Незамай Д. Д.,

розглянувши матеріали

за заявою : Вінницької об'єднаної Державної податкової інспекції

Головного управління Міндоходів у Вінницькій області,

код 38782999, вул. 30-річчя Перемоги, 21, м. Вінниця

до : Товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім",

код 33844620, вул. І. Бевза, 34, м. Вінниця 21001

про визнання банкрутом

за участю:

представника Вінницької ОДПІ - Федорченко Р. О. - за довіреністю;

боржник - не з'явився.

В С Т А Н О В И В :

22.04.2014 р. до господарського суду Вінницької області надійшла заява Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Вінницькій області до товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім" про порушення справи про банкрутство за загальною процедурою.

Перевіривши вказану заяву на відповідність вимогам ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі- Закон про банкрутство), суд прийшов до висновку, що остання підлягає прийняттю та призначенню до розгляду в підготовчому засіданні.

З поміж іншого, 23.04.2013 р. судом здійснено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

24.04.2014 р. до суду надійшла довідка щодо кандидатури арбітражного керуючого від 24.04.2013 р., за змістом якої автоматизованою системою визначено арбітражного керуючого Драгун Ірину Іванівну (ліцензія НОМЕР_1 від 29.09.11, свідоцтво НОМЕР_2 від 02.04.13), як кандидатуру для призначення його арбітражним керуючим у справі №902/532/14 про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім".

Ухвалою суду від 25.04.2014 р. прийнято заяву Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Вінницькій області про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім", призначено її до розгляду в підготовчому засіданні на 08.05.2014 р., зобов'язано арбітражного керуючого Драгун Ірину Іванівну, визначеного автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України надати суду через канцелярію суду заяву на участь у даній справі та належним чином завірену копію свідоцтва. Вказану ухвалу направлено також і на електронну пошту арбітражного керуючого.

Станом на 08.05.2014 р. від арбітражного керуючого Драгун І. І. заява про її участь у справі з повідомленням про те, що вона не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу, до суду не надійшла.

В підготовче засідання 08.05.2014 р. з'явився представник ініціюючого кредитора, який заяву про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім" та визнання його банкрутом підтримав у повному об'ємі. Боржник в підготовче засідання не з'явився, вимог ухвали суду від 25.04.2014 р. не виконав.

Суд розглянувши матеріали поданої заяви, заслухавши представника ініціюючого кредитора, прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 16 Закону про банкрутство перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом. У підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, а також вирішує інші питання, пов'язані з розглядом справи. У разі звернення до господарського суду боржника із заявою про порушення справи про банкрутство у підготовчому засіданні з'ясовуються ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Судом встановлено ознаки неплатоспроможності боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім".

Відповідно до абз.2 п.3 ст.7 Закону про банкрутство загальний порядок передбачає застосування процедури розпорядження майном з подальшим переходом до процедур санації, ліквідації або мирової угоди.

Як зазначалось вище, ухвалою суду від 25.04.2014 р. з поміж іншого зобов'язано арбітражного керуючого Драгун Ірину Іванівну, визначеного автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України надати суду через канцелярію суду заяву на участь у даній справі та належним чином завірену копію свідоцтва.

Однак станом на 08.05.2014 р. на адресу суду не надійшло жодних документів від арбітражного керуючого Драгун І. І.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення розпорядника майна господарським судом у справах про банкрутство затверджується Пленумом Вищого господарського суду України за погодженням з державним органом з питань банкрутства.

Постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 16.01.2013 №1 затверджено Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.

Відповідно до п. 4.12.2 наведеного положення арбітражний керуючий, визначений автоматизованою системою, протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство зобов'язаний надати господарському суду заяву про його участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону, на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу.

В силу приписів ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Суд, враховуючи приписи ст.114 Закону про банкрутство, п.4.14 Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, затвердженого постановою пленуму ВГС України від 16.01.2013 р. №1, проаналізувавши Єдиний державний реєстр арбітражних керуючих, дійшов до висновку, що арбітражний керуючий Будз Олександр Миколайович відповідає встановленим критеріям (має відповідну спеціалізацію - торгівля надання побутових та інших послуг).

З огляду на зазначене, враховуючи положення ст. ст. 1, 2, 7, 9, 10, 16, 18, 19, 22, 114, 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», наявний фінансовий стан боржника, суд визнав представлені матеріали достатніми для порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім", введення процедури розпорядження майном боржника та призначення розпорядником майна арбітражного керуючого Будза Олександра Миколайовича (свідоцтво № НОМЕР_3 від 16.07.2013 р.).

Керуючись ст. ст. 1, 2, 7, 9, 10, 16, 18, 19, 22, 114, 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. ст. 1, 2, 4-1, 12, 15, 32, 33, 34, 36, 38, 115 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Порушити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім" (код ЄДРПОУ 33844620, адреса: вул. І. Бевза, 34, м. Вінниця 21001) .

2. Визнати вимоги кредитора - Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Вінницькій області (код 38782999) в сумі 8 663 158,00 грн.

3. Ввести процедуру розпорядження майном боржника на 115 календарних днів, до 31 серпня 2014 року .

4. Призначити розпорядником майна арбітражного керуючого: Будз Олександр Миколайович (свідоцтво № НОМЕР_3 від 16.07.2013 р.).

Встановити грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Сплата грошової винагороди в процедурі розпорядження майном здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором) у зазначеному розмірі.

Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Зобов'язати розпорядника майна:

- розглянути вимоги кредиторів про грошові вимоги до боржника;

- вести реєстр вимог кредиторів;

- повідомити кредиторів про результати розгляду їхніх вимог;

- вживати заходів для захисту майна боржника;

- аналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках;

- виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства;

- скликати збори кредиторів та організовувати їх проведення;

- надавати державному органу з питань банкрутства відомості, необхідні для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено справу про банкрутство;

- надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, відомості про фінансове становище боржника, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника;

- організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість;

- виконувати інші повноваження, що передбачені Законом.

З моменту призначення розпорядника майна і до припинення процедури розпорядження майном органи управління боржника не мають права без згоди розпорядника майна приймати рішення про реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника; створення юридичних осіб або участь в інших юридичних особах; створення філій та представництв; виплату дивідендів; проведення боржником емісії цінних паперів..

Рішення про участь боржника в об'єднаннях, асоціаціях, спілках, холдингових компаніях, промислово-фінансових групах чи інших об'єднаннях юридичних осіб приймається органами управління боржника за згодою розпорядника майна.

Призначення розпорядника майна не є підставою для припинення повноважень керівника чи органу управління боржника.

Керівник або орган управління боржника виключно за погодженням з розпорядником майна вчиняють правочини (укладають договори) щодо: відчуження або обтяження нерухомого майна, в тому числі його передачі в оренду, заставу, внесення зазначеного майна до статутного капіталу іншого підприємства або господарського товариства, розпорядження нерухомим майном боржника у будь-який інший спосіб; одержання та видачі позик (кредитів), надання поруки, гарантій, уступки вимоги, переведення боргу, а також передачі в довірче управління майна боржника; розпорядження у будь-який інший спосіб іншим майном боржника, балансова вартість якого становить понад один відсоток балансової вартості активів боржника, та укладання інших значних правочинів (договорів).

Розпорядник майна не має права втручатися в оперативно-господарську діяльність боржника, крім випадків, передбачених Законом.

5. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів - зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію.

Ухвала про введення мораторію є підставою для зупинення виконавчого провадження.

Зобов'язати розпорядника майна повідомити органи державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та знаходженням його майна про запровадження мораторію.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів: забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум ( у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах; забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій; не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій; зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію; не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Дія мораторію не поширюється на вимоги поточних кредиторів; на виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян; на виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов'язують боржника вчинити певні дії чи утриматися від їх вчинення.

Дія мораторію припиняється з дня припинення провадження у справі про банкрутство.

6. Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів:

Заборонити боржнику укладати без згоди арбітражного керуючого (розпорядника майна) правочини (договори); відчужувати предмет застави.

Зобов'яати боржника передати цінні папери, майно, інші цінності на зберігання третім особам, вчинити чи утриматися від вчинення певних дій або вжити інших заходів для збереження майна боржника ( у тому числі шляхом позбавлення боржника права розпорядження його нерухомим майном без згоди розпорядника майна або суду, який розглядає справу про банкрутство; накладення арешту на конкретне рухоме майно боржника);

7. Розпоряднику майна подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів до 26 червня 2014 р.

Розпоряднику майна скласти реєстр вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду до 26 червня 2014 р.

Призначити попереднє засідання на 03 липня 2014 р. 10:00 год .

Розпоряднику майна провести інвентаризацію майна боржника до 01 липня 2014 р..

8. З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна, граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника.

9. Ухвалу направити згідно переліку.

Суддя Стефанів Т.В.

6 примірників:

1- до справи

2- Вінницької об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Вінницькій області, вул. 30-річчя Перемоги, 21, м. Вінниця;

3- Товариства з обмеженою відповідальністю "Апес-Агрохім", вул. І. Бевза, 34, м. Вінниця 21001;

4- Замостянському ВДВС Вінницького МУЮ;

5- Реєстраційна служба Вінницького міського управління юстиції, вул. Соборна, 59, м. Вінниця, 21050;

6- арбітражному керуючому Будзу О. М., м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 23;

7- Вінницький міський суд.

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення08.05.2014
Оприлюднено13.05.2014
Номер документу38595509
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/532/14

Ухвала від 23.10.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 18.11.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 30.09.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 14.08.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Постанова від 22.07.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 03.07.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 03.07.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

Ухвала від 08.05.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Стефанів Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні