Ухвала
від 22.06.2011 по справі 2а/0470/5124/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія У Х В А Л А

22 червня 2011 р. Справа № 2а/0470/5124/11 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Рябчук О.С. при секретаріГрушко Н.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" по адміністративній справі за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Дніпродзержинську до Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" про стягнення коштів з рахунків платника податків , -

ВСТАНОВИВ:

29 квітня 2011 року Державна податкова інспекція у м. Дніпродзержинську звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" про стягнення коштів з рахунків платника податків.

05 травня 2011 року винесено ухвалу про відкриття провадження в адміністративній справі.

22 червня 2011 року відповідач надав до суду клопотання про зупинення провадження у справі у зв'язку з розглядом Дніпропетровським окружним адміністративним судом адміністративних справ за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт"до Державної податкової інспекції у м. Дніпродзержинську про скасування податкового повідомлення-рішеня № 0000092301/3 від 12.06.2009 р. та рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій № 0006122303 від 28.12.2010 р.

Відповідач вважає, що рішення, яке прийме Дніпропетровський окружний адміністративний суд по результатам розгляду зазначених адміністративних справ може вплинути на розгляд адміністративної справи за позовом Державної податкової інспекції у м. Дніпродзержинську до Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" про стягнення коштів з рахунків платника податків.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надав до суду заяву, в якій просить розгляд клопотання здійснити без участі представника позивача та зазначає, що проти задоволення клопотання відповідача про зупинення провадження у справі не заперечує.

Дослідивши матеріали клопотання, враховуючи матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідачем доведено, що Дніпропетровським окружним адміністративним судом здійснюється розгляд адміністративних справ за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" до Державної податкової інспекції у м. Дніпродзержинську про скасування податкового повідомлення-рішеня № 0000092301/3 від 12.06.2009 р. та рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій № 0006122303 від 28.12.2010 р.

Суд вважає обґрунтованими пояснення відповідача стосовно того, що рішення, яке прийме Дніпропетровський окружний адміністративний суд по результатам розгляду зазначених адміністративних справ може вплинути на розгляд адміністративної справи за позовом Державної податкової інспекції у м. Дніпродзержинську до Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" про стягнення коштів з рахунків платника податків.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Розглянувши надані докази, суд приходить до висновку, що заявлене клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись пунктом 3 частини 1 статті 156, статтями 165, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" про зупинення провадження по справі - задовольнити.

Зупинити провадження в адміністративній справі № 2а/0470/5124/11 за позовом Державної податкової інспекції у м. Дніпродзержинську до Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" про стягнення коштів з рахунків платника податків до набрання законної сили рішеннями суду по адміністративним справам за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" до Державної податкової інспекції у м. Дніпродзержинську про скасування податкового повідомлення-рішеня № 0000092301/3 від 12.06.2009 р. та рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій № 0006122303 від 28.12.2010 р.

Зобов'язати відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Український харчовий продукт" надати Дніпропетровському окружному адміністративному суду докази усунення обставин, що зумовили зупинення провадження у справі.

Згідно ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Апеляційна скарга подається до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним надісланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя (підпис) О.С. Рябчук З оригіналом згідно Ухвала не набарала законної сили станом на 22.06.2011р Суддя О.С. Рябчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.06.2011
Оприлюднено21.05.2014
Номер документу38736733
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/5124/11

Постанова від 24.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 22.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 06.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні