Ухвала
від 21.05.2014 по справі 257/15159/13-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 257/15159/13-ц Номер провадження 22-ц/775/3149/2014

Головуючий в 1 інстанції - Рассуждай Я.М.

Доповідач: Принцевська В.П.

Категорія 27

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2014 року Апеляційний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Жданової В.С.,

суддів Принцевської В.П., Тимченко О.О.,

при секретарі Забавіній М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги товариства з обмеженою відповідальності «Телерадіокомпенія «Енергетик» та товариства з обмеженою відповідальності «Телерадіокомпенія «Енергетик плюс» на ухвалу Київського районного суду м. Донецька від 3 грудня 2013 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за договором позики,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Київського районного суду м. Донецька з заявою про забезпечення доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, про стягнення заборгованості за договором позики, та заявою про забезпечення позову, мотивуючи необхідність у забезпеченні доказів у вигляді витребування з Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Донецькій області: інформаційну довідку з державного реєстру речових прав на нерухоме майно (а в разі відсутності у нього запитуваної інформації - з Реєстру прав власності на нерухоме майно) про наявність зареєстрованого на праві власності нерухомого майна за ОСОБА_2; інформаційну довідку з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про наявність зареєстрованих на праві власності земельних ділянок за ОСОБА_2, з КП «Бюро технічної інвентаризації м.Донецька»: довідку з Реєстру за період з 2002 року по 01.01.2013 року про наявність зареєстрованого на праві власності нерухомого майна за ОСОБА_2; з Головного управління Держземагенства у Донецькій області: інформаційну довідку про наявність земельних ділянок у власності ОСОБА_2; з УДАІ ГуМВС України в Донецькій області: інформаційну довідку з АІС «Автомобіль» та Єдиного державного реєстру Державтоінспекції про наявність зареєстрованих за ОСОБА_2 транспортних засобів. Забезпечити позовні вимоги до відповідача ОСОБА_2 пшяхом накладення арешту на належне йому на праві власності майно, інформація про яке буде отримана та підтверджена у вигляді інформаційних довідок (витягів) від Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Донецькій області, КП «Бюро технічної інвентаризації м.Донецька», Головного управління Держземагенства у Донецькій області, УДАІ ГуМВС України в Донецькій області. Накласти арешт та заборонити відчуження будь-яким способом часток у статутних фондах наступних юридичних осіб, і які належать ОСОБА_2: Товариство з обмеженою відповідальністю «Інвестиційно-фінансова компанія «Донбастелесупутник» код ЄДРПОу 35343525, місцезнаходження: Донецька область, м.Донецьк, Ворошиловський район, вулиця Постишева, будинок 105, 83001, розмір внеску 43 560,00 грн.; Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донбастелесупутник» код ЄДРПОУ 25103238, місцезнаходження: АДРЕСА_1, 83007, розмір внеску 284 389,90 грн.; Товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Енергетик плюс» код ЄДРПОУ 36806834, місцезнаходження: Донецька область, м.Слов'янськ, провулок Шкільний, будинок 4, 84180, розмір внеску 33 060,00 грн.; Товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Енергетик» код ЄДРПОУ 32975639, місцезнаходження: Донецька область, м.Слов'янськ, провулок Шкільний, будинок 4,84180, розмір внеску 144 756,50 грн.

Ухвалою Київського районного суду м. Донецька від 3 грудня 2013 року задоволено заяву позивача.

З даною ухвалою не погодилися ТОВ «Телерадіокомпенія «Енергетик» та ТОВ «Телерадіокомпенія «Енергетик плюс», та оскаржили її в апеляційному порядку. Обидва апелянта посилаються на те, що суд першої інстанції постановив ухвалу з порушенням вимог процесуального закону. Просили скасувати ухвалу суду першої інстанції в частині забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно апелянтів.

В судовому засіданні представник апелянтів повністю підтримала доводи апеляційної скарги та просила її задовольнити.

Представник позивача заперечував проти задоволення апеляційних скарг.

Відповідач до суду не з»явився, повідомлений про час і місце судового засідання на підставі вимог ст. 76 ч.3, ч.4 ЦПК України.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення представників апелянтів та позивача, дослідивши матеріали справи, апеляційний суд вважає необхідним задовольнити апеляційну скаргу з наступних підстав.

Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи після відкриття провадження у ній (за винятком випадку, передбаченого ч. 4 ст. 151 ЩІК), якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 р. «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» забезпечення позову - це сукупність процесуальних дій, які гарантують виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог . Розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Апелянтами надано договори дарування, з яких вбачається, що 26 листопада 2013 року, тобто до постановлення судом першої інстанції вказаної ухвали, відповідач подарував ОСОБА_5 свої частки в статутних капіталах ТОВ«Телерадіокомпенія «Енергетик» та ТОВ «Телерадіокомпенія «Енергетик плюс».

Апеляційний суд перевірив доводи апелянтів та дійшов висновку, що вони є обґрунтованими, оскільки суд першої інстанції не перевірив чи дійсно частина майна ТОВ«Телерадіокомпенія «Енергетик» та ТОВ «Телерадіокомпенія «Енергетик плюс», на яке накладено арешт, належить відповідачеві.

З огляду на викладене, апеляційний суд вважає необхідним задовольнити апеляційні скарги, на підставі вимог ст. 312 ч.3 ЦПК України ухвалу Київського районного суду м.Донецька від 3 грудня 2013 року скасувати в частині накладення арешту на майно ТОВ «Телерадіокомпенія «Енергетик» і ТОВ «Телерадіокомпенія «Енергетик плюс» та передати питання щодо забезпечення позову на новий розгляд до суду першої інстанції.

Керуючись ст.ст. 312, 315 ЦПК України, апеляційний суд

У Х В А Л И В:

Апеляційні скарги товариства з обмеженою відповідальності «Телерадіокомпенія «Енергетик» та товариства з обмеженою відповідальності «Телерадіокомпенія «Енергетик плюс» задовольнити.

Ухвалу Київського районного суду м.Донецька від 3 грудня 2013 року скасувати в частині накладення арешту на майно товариства з обмеженою відповідальності «Телерадіокомпенія «Енергетик» та товариства з обмеженою відповідальності «Телерадіокомпенія «Енергетик плюс» скасувати та передати питання щодо забезпечення позову на новий розгляд до суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили в момент проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий: Судді:

СудАпеляційний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.05.2014
Оприлюднено23.05.2014
Номер документу38778195
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —257/15159/13-ц

Ухвала від 03.04.2014

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Ополинська І. Г.

Ухвала від 21.05.2014

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Принцевська В. П.

Ухвала від 31.03.2014

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Принцевська В. П.

Ухвала від 03.12.2013

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Рассуждай Я. М.

Ухвала від 09.01.2014

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Рассуждай Я. М.

Ухвала від 09.01.2014

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Рассуждай Я. М.

Ухвала від 25.12.2013

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Рассуждай Я. М.

Ухвала від 25.12.2013

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Рассуждай Я. М.

Ухвала від 25.12.2013

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Рассуждай Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні