Постанова
від 10.06.2009 по справі 45/89б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

45/89б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                              ПОСТАНОВА  

                                ПРО ВИЗНАННЯ  БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

                                                                 ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

10.06.09 р.                                                                        Справа № 45/89б

Розглянувши матеріали справи за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Укркапбуд”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 32183362)

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового засідання Петровій Ю.С.

Представники:

Від боржника:  Бабіч С.В. – голова ліквід. комісії

В засіданні брали участь:

Ухвалою від 28.05.2009р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю „Укркапбуд”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 32183362) господарським судом Донецької області відносно нього порушена справа про банкрутство по ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

В засідання суду з'явився представник заявника, повноваження якого підтверджені належним чином.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника заявника, господарським судом встановлено наступне:

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 110 Цивільного кодексу України юридична особа ліквідується за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі, у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягнення мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбаченими установчими документами.

Відповідно до рішення загальних зборів засновників Товариства з обмеженою відповідальністю „Укркапбуд”, м. Донецьк (протокол №06/03 від 06.03.2009р.), було вирішено ліквідувати товариство, створити ліквідаційну комісію та здійснити необхідні дії для ліквідації підприємства.

Згідно опису документів державним реєстратором Третьяк Л.М. від Товариства з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”, м. Донецьк було прийнято документи для проведення реєстраційної дії „Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ним органу щодо припинення юридичної особи”.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 105 Цивільного кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення   юридичної особи та про порядок  і строк заявлення кредиторами вимог до неї.

В газеті „Жизнь” № 43 (3597) від 26.03.2009р. опубліковано оголошення про прийняття рішення засновників Товариства з обмеженою відповідальністю „Укркапбуд”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 32183362) про ліквідацію підприємства.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому Законом України „Про відновлення  платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

У відповідності до ч. 1 ст. 111 ЦК України ліквідаційна комісія після закінчення строку пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 60 Господарського кодексу України, яка регулює загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання, ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику  або органу, який призначив ліквідаційну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у встановленому законодавством порядку.  

Станом на 19.03.2009р. Товариством з обмеженою відповідальністю по наданню аудиторських та консультаційних послуг „Донецькпромаудит”, м. Донецьк складений аудиторський висновок по результатам перевірки з метою підтвердження балансу Товариства з обмеженою відповідальністю „Укркапбуд”, м. Донецьк, згідно з яким останній є фінансово нестійким, підприємство не має достатньої кількості ліквідних засобів для нормального функціонування і розвитку та є неплатоспроможним, не має достатньої суми власного капіталу для покриття існуючих заборгованостей.

Станом на 11.03.2009р. ліквідаційною комісією проведена інвентаризація основних засобів та товаро–матеріальних цінностей, згідно інвентаризаційних описів  основних засобів та товарних залишків не виявлено, а також складений акт інвентаризації наявності засобів станом на 11.03.2009р. згідно з яким під час проведення інвентаризації виявлені грошові кошти в розмірі 700,00 грн.

Також Товариством з обмеженою відповідальністю „Укркапбуд”, м. Донецьк було повідомлено про його ліквідацію  листом № 1 від 25.03.2009р. Державну податкову інспекцію у Ворошиловському  районі м.Донецька, м. Донецьк.

При дослідженні матеріалів справи судом встановлено, що боржник має грошові кошти в національній валюті  у сумі 700 грн. Інші оборотні активи у підприємства відсутні. Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги складає 37,6 тис. грн.

Боржник має кредиторську заборгованість у загальній сумі 560877,16 грн., яка складається з заборгованості перед Рибаковою О.П. у сумі  265,99 грн., Козаковим Є.Ю. у сумі 10257,22 грн., Відкритим акціонерним товариством „Нова” у сумі 248,00 грн., Закритим акціонерним товариством „УМЗ”  у сумі 424,86 грн., Козаковим Є.Ю.  у сумі 8928,95 грн., Мироновим А.М. у сумі 195000,00 грн., Товариством з обмеженою відповідальністю “ВВ-Стройтранс” у сумі 24824,00 грн., Товариством з обмеженою відповідальністю “Будреконструкція – Київ 2006” у сумі 320746,00 грн., Товариством з обмеженою відповідальністю “Велтон.Телеком” у сумі 182,14 грн.

У відповідності з наданим боржником аудиторським висновком про фінансову звітність у боржника недостатньо майна, дебіторської заборгованості та суми власного капіталу для покриття існуючої кредиторської заборгованості.

Таким чином, Товариство з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”, м. Донецьк стверджує про неможливість задоволення кредиторської заборгованості.

16.04.2009р. ліквідаційною комісією Товариства з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”, м. Донецьк прийняте рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у відповідності з вимогами ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (протокол №2 від 16.04.2009р.).

Відповідно до ст. 4-3 Господарського процесуального кодексу України судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

За приписом ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог або заперечень.

При цьому, з урахуванням вимог ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Господарський суд вважає, що кредиторська заборгованість, яка наявна у Товариства з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”, м. Донецьк, не може бути погашена у повному обсязі внаслідок недостатності майна, дебіторської заборгованості та суми власного капіталу.

За таких підстав, господарський суд дійшов до висновку про задоволення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 32183362) про визнання його банкрутом у відповідності з вимогами ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

10.06.2009р. господарським судом Донецької області отримане клопотання б/н від 10.06.2009р. про призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 32183362) голову ліквідаційної комісії  Бабіч С.В.

У судовому засіданні голова ліквідаційної комісії Бабіч С.В. надала згоду на призначення її ліквідатором по справі.

Суд вважає клопотання боржника таким, що підлягає задоволенню.

За таких підстав, керуючись ст.ст. 22-34, 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 4-3, 33, 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -  

П О С Т А Н О В И В :

Визнати банкрутом – Товариство з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”,                         м. Донецьк (ЄДРПОУ 32183362), що зареєстроване за адресою: 83055, м. Донецьк,                         вул. Щорса, б.24.

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці до 10.09.2009р.

Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю “Укркапбуд”,                м. Донецьк (ЄДРПОУ 32183362) голову ліквідаційної комісії Бабіч Світлану Василівну (83000, м. Донецьк, вул. Оглобіна, б.1, кв. 49, ідентифікаційний номер 3078200882, паспорт серія ВС №980790, виданий Великоновосілківським РВ УМВС України в Донецькій області 20.06.2001р.).

Ліквідатору у 10 денний термін опублікувати оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах, з зазначенням відомостей передбачених п. 5 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури представити до суду звіт та ліквідаційний баланс з доданими документами, передбаченими ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

                     

Суддя                                                                                                Плотніцький Б.Д.           

                    

Вик    тел.

Надруковано примірників -   :  господарському суду Донецької області -   ,  сторонам -   .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення10.06.2009
Оприлюднено23.06.2009
Номер документу3881119
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/89б

Ухвала від 18.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 18.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 17.03.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 18.12.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 25.11.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 10.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Постанова від 30.09.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Радіонова Олена Олександрівна

Постанова від 30.09.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Радіонова Олена Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні