Ухвала
від 30.05.2014 по справі 826/12765/13-а
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Суддя доповідач Епель О.В.

У Х В А Л А

30 травня 2014 року Справа 826/12765/13-а (2-х томах)

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Епель О.В., перевіривши апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 28 жовтня 2013 року у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Агрі Трейдінг Україна» до Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень,

В С Т А Н О В И В:

Окружний адміністративний суд м. Києва своєю постановою від 28 жовтня 2013 року адміністративний позов задовольнив.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішення, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просили скасувати постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 28 жовтня 2013 року та прийняти нову, якою відмовити у задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

Перевіривши відповідність зазначеної апеляційної скарги вимогам адміністративного процесуального законодавства, вважаю, що апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 28 жовтня 2013 року у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Агрі Трейдінг Україна» до Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень необхідно залишити без руху, з наступних підстав.

Відповідно до частини 2 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Відповідно до частини 4 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними.

Як вбачається з матеріалів справи, апелянтом при подачі апеляційної скарги було пропущено строк на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції. При цьому, Державна податкова інспекція у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби не порушує питання про поновлення цього строку.

Крім того, у поштовому конверті та листі про кур'єрське відправлення, які містяться в матеріалах справи, не міститься жодних відомостей про те, коли саме апеляційна скарга із доданими до неї документами була здана апелянтом на пошту для надіслання до суду.

Оскільки вищевказані обставини перешкоджають прийняттю апеляційної скарги до провадження суду апеляційної інстанції, то у відповідності до статей 189, 108 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, а апелянту надається строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 186, 189, 212, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя ,

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби - залишити без руху.

Надати Державній податковій інспекції у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби строк для усунення недоліків строком тридцять днів з дня отримання зазначеної ухвали.

Роз'яснити апелянту, що у разі невиконання вимог цієї ухвали, апеляційна скарга буде вважатися неподаною та повернута апелянту.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядку і строки, визначені ст. 212 КАС України.

Суддя О.В. Епель

Дата ухвалення рішення30.05.2014
Оприлюднено02.06.2014
Номер документу38962674
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/12765/13-а

Ухвала від 24.07.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Ухвала від 30.05.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Епель О.В.

Постанова від 28.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

Ухвала від 16.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

Ухвала від 12.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Дегтярьова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні