Ухвала
від 05.06.2014 по справі 812/6931/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

05 червня 2014 р. справа № 812/6931/13-а

Суддя-доповідач Донецького апеляційного адміністративного суду Василенко Л. А. розглянув апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Алєв Імідж Груп» на постанову Луганського окружного адміністративного суду від 29 серпня 2013 року у справі №812/6931/13-а за позовом Луганського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів до товариства з обмеженою відповідальністю «Алєв Імідж Груп» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,-

В С Т А Н О В И В :

3 червня 2014 року до Донецького апеляційного адміністративного суду надійшла справа за позовом Луганського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів до товариства з обмеженою відповідальністю «Алєв Імідж Груп» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені з апеляційної скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «Алєв Імідж Груп» на постанову Луганського окружного адміністративного суду від 29 серпня 2013 року.

Відповідно до вимог частини 2 статті 186 КАС України апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційну скаргу на постанову суду від 29.08.2013 року подано до суду першої інстанції 23.05.2014 року, тобто з порушенням десятиденного строку (а. с. 47).

В прохальній частині апеляційної скарги скаржник просив поновити строк на апеляційне оскарження постанови суду. В обґрунтування поважності пропуску строку на апеляційне оскарження посилався на те, що з повним текстом оскарженої постанови представник відповідача ознайомлений лише 16.05.2014 року.

Окремо апелянтом не подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

За приписами ч. 4 статті 189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Таким чином, з урахуванням вимог зазначеної вище статті КАС України, скаржнику необхідно подати до суду клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження з обґрунтуванням підстав для поновлення строку.

Крім того апеляційна скарга не відповідає вимогам ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв'язку з чим підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Позивачем заявлені вимоги майнового (стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 7734,64 грн.).

Згідно до п.п. 2 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» в редакції Закону України від 19.09.2013 року N 590-VII, який набрав чинності 23.10.2013 року, за подання апеляційної скарги на рішення суду, розмір судового збору складає 50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, а у разі подання позовної заяви майнового характеру - 50 відсотків ставки, обчисленої виходячи з оспорюваної суми. За подання адміністративного позову майнового характеру розмір ставки судового збору складає 2 відсотки розміру майнових вимог, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 4 розмірів мінімальної заробітної плати; немайнового характеру - 0,06 мінімальної заробітної плати (п.п. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4).

Частиною 1 статті 4 цього ж Закону встановлено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік» розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2014 року становить 1218 грн.

Таким чином, апелянт повинен сплатити судовий збір за подання апеляційної скарги на постанову суду за вимогами майнового характеру у розмірі 913,50 грн. (1218 * 1,5 м.з.п. * 50 %)

Апелянтом судовий збір за подання апеляційної скарги не сплачений.

Відповідно до ст.ст. 108, 189 КАС України зазначені обставини тягнуть за собою залишення апеляційної скарги без руху з наданням строку для усунення зазначених недоліків, шляхом подання оригіналу документу про сплату судового збору у розмірі 913 грн. 50 коп. за наступними реквізитами для сплати судового збору: отримувач коштів - Калінінське.УК/Калінінс. р-н/ 22030001, код ЄДРПОУ - 38034015, банк отримувача - ГУДКСУ у Донецькій обл., МФО банку - 834016, рахунок - 31210206781005, код класифікації доходів - 22030001, призначення платежу - судовий збір.

Судовий збір сплачується через банківські установи, чи поштові відділення зв`язку за рахунок платника. У призначенні платежу платник судового збору повинен вказати слова "судовий збір", код ЄДРПО суду, до якого він звертається, пункт з таблиці ставок судового збору, за яким визначено розмір судового збору.

З урахуванням викладеного, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наданням апелянтові можливості звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якій необхідно обґрунтувати поважність причин його пропущення та надати документ про сплату судового збору.

Керуючись ст. ст. 108, 187 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Алєв Імідж Груп» на постанову Луганського окружного адміністративного суду від 29 серпня 2013 року у справі №812/6931/13-а за позовом Луганського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів до товариства з обмеженою відповідальністю «Алєв Імідж Груп» про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені залишити без руху.

Встановити тридцятиденний строк з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху, для усунення недоліків апеляційної скарги шляхом направлення на адресу Донецького апеляційного адміністративного суду заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якій необхідно обґрунтувати поважність причин його пропущення та надати документ про сплату судового збору.

Після усунення недоліків апеляційної скарги у строк, встановлений судом, вона вважатиметься поданою у день первинного її подання до суду.

Роз'яснити, що в разі невиконанні вимог даної ухвали щодо надання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови суду з наданням відповідних доказів щодо поважності причин пропуску строку, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження, що позбавляє апелянта права повторного звернення до апеляційного суду з цього питання.

Роз'яснити, що в разі невиконанні вимог даної ухвали щодо подання оригіналу документу про сплату судового збору, суд повертає апеляційну скаргу, що не позбавляє апелянта права повторного звернення до апеляційного суду з цього питання.

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі та може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України протягом 20 днів після набрання законної сили.

Суддя-доповідач: Василенко Л. А.

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.06.2014
Оприлюднено06.06.2014
Номер документу39065167
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/6931/13-а

Ухвала від 17.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 09.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 03.09.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Ухвала від 05.06.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Постанова від 29.08.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 12.08.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні