Ухвала
від 29.05.2014 по справі 916/1924/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

"29" травня 2014 р. Справа № 916/1924/13

За заявою: Заступника Вінницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави - Міністерства оборони України, в особі Військової частини А0215;

до Боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) „Авіакомпанія „Азов - Авіа";

про визнання боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.

за участю представників сторін:

від кредитора: Ящук М.М. - представник Військової частини А0215 на підставі довіреності від 17.01.2013 р. за № 350/1/77/пс;

від боржника: ліквідатор ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - арбітражний керуючий Пляка С.В. на підставі свідоцтва.

СУТЬ СПОРУ: 19.07.2013 р. заступник Вінницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави - Міністерства оборони України, в особі Військової частини А0215 звернулися до господарського суду із заявою про визнання банкрутом боржника - ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" за загальною процедурою банкрутства, відповідно до вимог ст.ст. 7,10,11 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон (№2343-ХІІ), оскільки останній не спроможній сплати заборгованість у сумі 12170606 грн. 92 коп. протягом встановленого строку їх сплати.

Ухвалу господарського суду від 23.07.2013 р. заява Заступника Вінницького прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері в інтересах держави - Міністерства оборони України в особі Військової частини А0215 про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" прийнята до розгляду.

Ухвалою господарського суду від 03.10.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Пляку С.В.

На підставі ухвали господарського суду Одеської області від 03.10.2013 р. Кредитором подане до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", яке опубліковано в газеті "Голос України" від 22.11.2013 р. № 220.

Постановою господарського суду Одеської області від 20.02.2014 р. ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" визнано банкрутом, відносно нього відкрита ліквідаційна процедура та призначено ліквідатора - арбітражного керуючого Пляку С.В., якого зобов'язано провести дії відповідно до ст.ст. 37-46 Закону (№2343-ХІІ), та після завершення усіх розрахунків із кредиторами надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

08.05.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання (3-667/14) ліквідатора ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - арбітражного керуючого Пляки С.В. з протоколом засідання комітету кредиторів ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" про затвердження звіту арбітражного керуючого Пляка С.В. про нарахування і виплату грошової винагороди розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", затвердження оплати послуг ліквідатора та відшкодування витрат арбітражного керуючого Пляка С.В. у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", затвердження фонду для оплати основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора банкрута.

29.05.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшов відзив (вх. № 13878/14) кредитора ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - військової частини А0215, відповідно до якого кредитор немає заперечень щодо виконання ліквідатором банкрута своїх повноважень та не заперечує щодо затвердження господарським судом звіту арбітражного керуючого та затвердження оплати послуг та відшкодування витрат ліквідатора ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" арбітражного керуючого Пляки С.В.

29.05.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшов супровідний лист (вх. № 13843/14) ліквідатора ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" з доказами виконання повноважень ліквідатора банкрута.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні 29.05.2014 р. клопотання ліквідатора ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" з доданим протоколом комітету кредиторів ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" про затвердження звіту арбітражного керуючого Пляка С.В. про нарахування і виплату грошової винагороди розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" та відшкодування витрат розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - арбітражного керуючого Пляка С.В. у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", затвердження оплати послуг ліквідатора банкрута та затвердження фонду для оплати основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора банкрута, інші наявні матеріали справи, господарський суд вважає за необхідне частково задовольнити подане клопотання з таких підстав:

06.03.2014 р. було проведено збори комітету кредиторів № 2, на яких прийнято рішення про затвердження звіту арбітражного керуючого Пляка С.В. про нарахування і виплату грошової винагороди розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" та відшкодування витрат розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - арбітражного керуючого Пляка С.В. у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", затвердження оплати послуг ліквідатора у розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним своїх повноважень, затвердження фонду для оплати основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора банкрута.

Відповідно до п. 1 ст. 115 Закону (№2343-ХІІ) Арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Згідно з п. 2 ст. 115 Закону (№2343-ХІІ) грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником).

Відповідно до п. 3 ст. 115 Закону (№2343-ХІІ) основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до відкриття господарським судом ліквідаційної процедури банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора.

Пунктом 5 ст. 115 Закону (№2343-ХІІ) значиться, що сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюється за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Згідно з п. 6 ст. 115 Закону (№2343-ХІІ) кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Відповідно до п. 7 ст. 115 Закону (№2343-ХІІ) Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Крім того, відповідно до п. 37 Інформаційного листа Вищого господарського суду України № 01-06/606/2013 від 28.03.2013 р. із змінами та доповненнями, зазначається, що у разі неотримання керівником боржника заробітної плати за останні дванадцять місяців виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 15.05.2014 р. ліквідатора банкрута було зобов'язано подати до господарського суду докази фактичних витрат (у оригіналі) розпорядника майна - арбітражного керуючого Пляки С.В. у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", але арбітражним керуючим Плякою С.В. не подано до господарського суду звіту про нарахування і виплату грошової винагороди розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" та відшкодування витрат розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - арбітражного керуючого Пляка С.В. з доказами фактичних витрат у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" у відповідності до ст. 115 Закону (№2343-ХІІ).

Враховуючи зазначене, господарський суд вважає за необхідне відкласти розгляд клопотання арбітражного керуючого Пляки С.В. в частині затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" та відшкодування витрат розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" - арбітражного керуючого Пляки С.В., затвердити фонд для оплати основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора банкрута та затвердити основну грошову винагороду арбітражного керуючого Пляки С.В. за виконання повноважень ліквідатора у справі № 916/1924/13 у розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним своїх повноважень.

У зв'язку з неподанням ліквідатором банкрута витребуваних господарським судом доказів, розгляд справи підлягає відкладенню.

Крім того, господарський суд зазначає, що з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, до господарського суду не надходила письмова інформація про хід ліквідаційної процедури ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа", а тому суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи та витребувати у ліквідатора письмовий звіт про хід ліквідаційної процедури ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа".

Керуючись ст.ст. 37-46, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 2 ст. 77 ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити створений комітетом кредиторів ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" фонд оплати основної грошової винагороди арбітражного керуючого Пляки Сергія Валерійовича (свідоцтво № 465 від 15.03.2013 р.) за виконання повноважень ліквідатора у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148) за рахунок кредитора - Військової частини А0215 (21007, м. Вінниця-7, вул.Червоноармійська,105. Ідентифікаційний код 24981451).

2. Затвердити грошову винагороду арбітражного керуючого Пляки Сергія Валерійовича (свідоцтво № 465 від 15.03.2013 р.) за виконання повноважень ліквідатора у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія Азов - Авіа" (65014, м. Одеса, вул. Канатна,18. Ідентифікаційний код 23852148) у розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень.

3. Відкласти розгляд справи у засіданні суду на „01" липня 2014 р. о 11:00 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), кабінет № 533 (п'ятий поверх).

4. Зобов'язати:

Кредитора надати: письмовий відзив про виконання ліквідатором своїх повноважень.

Ліквідатора надати: відповідно до ст.ст. 37-46 Закону (№2343-ХІІ) надати письмовий звіт про хід ліквідаційної процедури ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" (письмовий аналіз поданого звіту повинен відповідати повноті вчинення ліквідатором боржника дій по виявленню активів боржника, включення їх до ліквідаційної маси, відповідність дій ліквідатора по відчуженню рухомого та нерухомого майна вимогам Закону, фінансового стану боржника) до якого додати акт інвентаризації та оцінки майна банкрута, докази вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, витребування дебіторського боргу ( в оригіналі довідки, підтверджуючі наявність чи відсутність рухомого та нерухомого майна, земельних ділянок, транспорту, корпоративних прав, грошових коштів на рахунках банкрута), в оригіналі: докази запитів до відповідних органів та відповіді: Одеської регіональної філії державного підприємства „Центр державного земельного кадастру" при державному комітеті України по земельним ресурсам; Державної інспекції сільського господарства в Одеській області; Реєстраційної служби Головного управління юстиції в Одеській області; УДАІ ГУ МВС України в Одеській області; інспекції державного технічного нагляду; Державної митної служби України; Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті; Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна Державного підприємства „Інформаційний центр" Міністерства юстиції України; Державного департаменту інтелектуальної власності; Державної авіаційної служби Міністерства інфраструктури України; філії Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг; територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в Одеській області; Головного управління юстиції в Одеській області; КП „Одеське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об'єктів нерухомості"; інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області; Головного управління Міндоходів в Одеській області, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру застав (іпотек), відомості руху коштів на банківських рахунках боржника) довідки установ банків про закриття рахунків банкрута, надходження заяв кредиторів з вимогами до боржника в ліквідаційній процедурі; реєстр незадоволених вимог кредиторів, аналізу фінансового становища банкрута про наявність ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута розглянути на засідання комітету кредиторів, протокол комітету кредиторів надати до суду.

Письмовий звіт арбітражного керуючого про оплату послуг розпорядника майна та відшкодування витрат, до якого додати докази фактичних витрат (у оригіналі) арбітражного керуючого Пляки С.В. у справі № 916/1924/13 про банкрутство ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа".

5. Відкласти розгляд клопотання арбітражного керуючого Пляки С.В. про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа" та відшкодування витрат розпорядника майна ТОВ „Авіакомпанія „Азов - Авіа".

6. Визнати явку: кредитора, ліквідатора у засідання суду обов'язковою.

7. Копію ухвали надіслати: кредитору, ліквідатору -арбітражному керуючому Пляці С.В.

8. Довести до відома учасників провадження у справі про банкрутство, повноваження представників учасників судового провадження мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з прикладенням печатки цієї організації). У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом або засновниками - наказ, рішення, розпорядження, протокол тощо (або засвідчені належним чином витяги з них).

Представникам учасникам судового провадження необхідно мати при собі належним чином засвідчені копії довіреностей та інших документів (у справу), перелічених в цьому пункті, а також документ, який посвідчує особу.

Суддя Зеленов Г.М.

Дата ухвалення рішення29.05.2014
Оприлюднено06.06.2014
Номер документу39081518
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банкрутом. Господарський суд Одеської області у складі: судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М., секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.

Судовий реєстр по справі —916/1924/13

Ухвала від 03.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 03.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні