Ухвала
від 10.06.2014 по справі 752/13998/13-ц
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/13998/13-ц

Провадження по справі № 2/752/650/14

У Х В А Л А

10.06.2014 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

Головуючого судді Фролова М.О. при секретарі Гончарову І.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника позивача про витребування доказів,-

встановив:

в провадженні Голосіївського районного суду міста Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна подружжя.

10.06.2014 року у відкритому судовому засіданні під час розгляду справи представником позивача було оголошено заяву про витребування доказів, а саме: інформацію про відкриті депозитні рахунки та їх стан на ім'я ОСОБА_2 у ПАТ «Діамантбанк», ПАТ «ВіЕйБіБанк», ПАТ «Укрсоцбанк», ПАТ КБ «Надра», ПАТ «Ощадбанк». Окрім того, витребувати у Головного управління Національного банку України по м. Києву та Київській області інформацію про відкриті депозитні рахунки та їх стан ТОВ «Естетік Сервіс», ТОВ «АВЛ-Плюс», клініки лазерної косметології «Gold Laser», ТОВ «Новаціо». Окрім того, просила витребувати інвентаризаційні справи у КП Київського БТІ та реєстрації прав власності на об'єкти нерухомого майна щодо квартир: АДРЕСА_1, АДРЕСА_2, АДРЕСА_3, АДРЕСА_4, АДРЕСА_5.

Представник позивача свою заяву підтримала та просила її задовольнити з підстав, викладених у ній.

Представник відповідача заперечила у задоволенні заяви вважаючи її необґрунтованою.

Дослідивши та вивчивши зміст заяви, суд вважає, що у задоволенні клопотання про витребування доказів слід відмовити виходячи із наступного.

Відповідно до ч.1 ст.137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі.

Судом встановлено, що позивач та її представник до установ у яких знаходиться такі відомості самостійно не звертались, доказів про неможливість отримання таких відомостей особисто представник позивача не представила.

Окрім того, представником позивача не обґрунтовано доводів про те, що у зазначених осіб можуть перебувати вказані відомості, що мають відношення до предмету доказування. Суд не бере до уваги гіпотетичне припущення представника позивача про можливу наявність у вказаних установах і організаціях відомостей, що можливо мають відношення до предмету доказування. Тим самим представник позивача перекладає тягар доказування на суд, що є неприпустимим.

Відповідно до ст.60 ЦПК України обов'язок доказування покладається на сторін, які посилаються на обставини, як на підставу своїх вимог і заперечень. Відповідно до ч.4 ст.60 ЦПК України доказування не може ґрунтуватись на припущеннях.

Таким чином, суд дійшов до висновку про необхідність відмовити представнику позивача у задоволенні заяви про витребування доказів.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 137 ЦПК України, -

постановив:

у задоволенні заяви представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна подружжя - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення10.06.2014
Оприлюднено16.06.2014
Номер документу39180485
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —752/13998/13-ц

Ухвала від 16.09.2014

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Фролов М. О.

Ухвала від 10.06.2014

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Фролов М. О.

Ухвала від 24.12.2013

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Фролов М. О.

Ухвала від 24.12.2013

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Фролов М. О.

Ухвала від 24.12.2013

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Фролов М. О.

Ухвала від 30.09.2013

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Фролов М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні