Постанова
від 06.06.2014 по справі 907/327/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

"06" червня 2014 р. Справа № 907/327/14

за заявою комунального підприємства „Аптека №95 с. Пийтерфолво" Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", с. Пийтерфолво, Виноградівський район

про банкрутство комунального підприємства „Аптека №95" с. Пийтерфолво" Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", с. Пийтерфолво, Виноградівський район, код 34154553

Суддя Васьковський О.В.

За участю представників:

від заявника (боржника) - Котик В.М. - голова ліквідаційної комісії

від Управління з питань майна комунальної власності Закарпатської ОДА - Бобрик Я.М. (дов. від 17.04.14 №226/01-9)

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство „Аптека №95 с. Пийтерфолво" Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", с. Пийтерфолво, Виноградівський район звернулося до господарського суду Закарпатської області із заявою про порушення справи про банкрутство (далі - КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація") у порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у редакції чинній з 18.01.13.

Ухвалою господарського суду Закарпатської області від 14.05.14 порушено провадження у справі №907/327/14 про банкрутство КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація" та призначено на 06.06.14 судове засідання, у якому має бути вирішено питання про визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ч.2 ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується власником, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Представник боржника (голова ліквідаційної комісії) підтримує подану заяву про банкрутство боржника КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація", просить винести постанову про визнання боржника банкрутом та відкрити щодо нього ліквідаційну процедуру, посилаючись на підтвердження доданими документами наявності ознак банкрутства боржника, згідно з приписами ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ліквідаційною комісією боржника КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація" при зверненні із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство доданими до заяви документами підтверджено встановлення в ході процедури ліквідації боржника власником, наявності кредиторської заборгованості в загальному розмірі 13552,36 грн. та неможливості задоволення вимог кредиторів через недостатність майна і коштів боржника для погашення кредиторської заборгованості.

Отже, під час проведення підготовчого засідання судом з'ясовані підстави для застосування стосовно боржника КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація" судової процедури банкрутства у порядку, передбаченому статтею 95 Закону про банкрутство.

За таких обставин, вимоги заявника є обґрунтованими, суд визнає КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація" банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Голова ліквідаційної комісії КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація" Котик Валерій Михайлович 10.04.14 звернувся до господарського суду із заявою про згоду на участь у справі та призначення ліквідатором у справі про банкрутство КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація".

Отже, відповідно до ч.2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд призначає ліквідатором Котик Валерія Михайловича, який був призначений головою ліквідаційної комісії КП „Аптека №95 с. Пийтерфолво" ЗОВО „Фармація", згідно наказів Управління з питань майна комунальної власності Закарпатської обласної державної адміністрації від 22.12.11 №75 та від 23.07.13 №67-ОД.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, з врахуванням положень ч.3 ст. 38, ч.3 ст. 95, п.1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", судом буде здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом, із зазначенням строку пред'явлення кредиторами вимог до банкрута, а саме у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 37, 38, 40, 41, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

визнати комунальне підприємство „Аптека №95" с. Пийтерфолво" Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація" (Закарпатська область, Виноградівський район, с. Пийтерфолво, вул. Паладська, 3, код 34154553) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру в межах строку, передбаченого ч.1 ст.37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Призначити ліквідатором комунального підприємства „Аптека №95 с. Пийтерфолво" Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", с. Пийтерфолво, Виноградівський район Котик Валерія Михайловича (АДРЕСА_1, ід. номер НОМЕР_1).

Зобов'язати ліквідатора до 17.07.14 подати суду реєстр вимог кредиторів комунального підприємства „Аптека №95 с. Пийтерфолво" Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", с. Пийтерфолво, Виноградівський район.

Зобов'язати ліквідатора вжити усі необхідні заходи щодо належного здійснення ліквідаційної процедури банкрута - комунального підприємства „Аптека №95 с. Пийтерфолво" Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація" та подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс не пізніше строку, встановленого ч. 1 ст. 37 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Копію даної постанови надіслати банкруту, ліквідатору, власнику, органу державної виконавчої служби, державному реєстратору.

Дана постанова набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до розділу ХІІ Господарського процесуального кодексу України.

Суддя О.В. Васьковський

Дата ухвалення рішення06.06.2014
Оприлюднено17.06.2014
Номер документу39206883
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/327/14

Ухвала від 20.02.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Постанова від 06.06.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 14.05.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні