Ухвала
від 18.06.2014 по справі 804/8473/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

18 червня 2014 року Справа № 804/8473/14

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Неклеса О.М., перевіривши матеріали подання Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Приватного підприємства «ТЕХНОПОРТ» про стягнення коштів за податковим боргом, -

ВСТАНОВИВ:

17.06.2014 р. до суду надійшло подання Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області (далі - ДПІ у Ленінському районі) до Приватного підприємства «ТЕХНОПОРТ» (далі - ПП «ТЕХНОПОРТ», відповідач), в якому заявник просить прийняти рішення про стягнення податкового боргу з ПП «ТЕХНОПОРТ» з податку на прибуток приватних підприємств в рахунок погашення податкового боргу в розмірі 24985, 42 грн. в рахунок погашення суми податкового боргу.

За наслідками автоматичного розподілу 17.06.2014 р. матеріали подання передано судді Неклеса О.М. (отримано суддею 18.06.2014 р. відповідно до реєстру передачі справ судді від 17.06.2014 р. № 2662/14).

Подання подане до суду з недодержанням вимог, встановлених ст. 183-3 Кодексу року адміністративного судочинства України (далі - КАС України) і підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно ч. 3 ст.183-3 КАС України, подання повинно містити підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою.

Відповідно до ч. 7 ст. 56 КАС України законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Подання підписано начальником ДПІ у Ленінському районі ОСОБА_1.

В матеріалах справи відсутні докази, які підтверджують повноваження ОСОБА_1 на підписання подання як начальника ДПІ у Ленінському районі.

Відповідно до ч. 3 ст. 183-3 КАС України подання повинно містити найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, відносно сторони, до якої застосовуються заходи, передбачені ч.1 ст.183-3 КАС України.

В поданні заявником не зазначено засоби зв'язку ПП «ТЕХНОПОРТ», відносно якого заявник просить застосовуються заходи.

Згідно з ч. 8 ст. 183-3 КАС України КАС України, у разі постановлення судом ухвали про відкриття провадження у справі суд приймає у триденний строк, але не пізніше ніж протягом 96 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення заявника до суду, постанову по суті заявлених вимог, яка підлягає негайному виконанню. Розгляд подання відбувається за участю органу доходів і зборів, що його вніс, та платника податків, стосовно якого його внесено.

При цьому ст. 183-3 КАС України не встановлює особливостей щодо порядку повідомлення особи про час і місце судового засідання. Отже, застосуванню підлягають загальні правила, визначені главою 3 КАС України.

Згідно з ч. 3 ст. 35 КАС України повістка у справах, для яких встановлено скорочені строки розгляду, має бути вручена у строк, достатній для прибуття до суду.

Ураховуючи те, що строки розгляду подання податкових органів згідно із ст. 183-3 КАС України є скороченими, судова повістка заявнику та особі, стосовно якої внесено подання, повинна вручатися в строк, достатній для прибуття до суду.

Обов'язковість дотримання судами норм КАС України, що регулюють порядок повідомлення особи про час і місце розгляду подання податкових органів, заявлених у порядку статті 183-3 зазначеного Кодексу, встановлена ч. 1 ст. 12 КАС України (принцип гласності і публічності адміністративного процесу). Відповідно до зазначеної законодавчої норми, ніхто не може бути обмежений у праві на отримання в адміністративному суді інформації про дату, час і місце розгляду своєї справи та ухвалені в ній судові рішення.

Норми КАС України, що визначають принцип гласності і відкритості адміністративного процесу, кореспондують з принципом публічності судового розгляду, проголошеним статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Така правова позиція викладена в Листі Вищого адміністративного суду України від 02.02.11 № 149/11/13-11.

З огляду на зазначене, повідомлення суду про засоби зв'язку сторони, відносно якої заявник просить застосувати заходи, необхідно суду для розгляду подання у встановлений КАС України строк без обмеження права особи на отримання інформації про дату, час і місце судового розгляду справи.

Відповідно до ч. 4 ст.183-3 КАС України у разі недотримання вимог ч. 2 ст. 183-3 КАС України суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків.

З огляду на зазначене, недоліки подання можуть бути усунені надання документів, що підтверджують повноваження ОСОБА_1 на підписання подання як начальника ДПІ у Ленінському районі; зазначення дійсних засобів зв'язку ПП «ТЕХНОПОРТ».

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 165, 183-3 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Подання Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Приватного підприємства «ТЕХНОПОРТ» про стягнення коштів за податковим боргом - залишити без руху.

Надати Державній податковій інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області строк для усунення недоліків, зазначених в цій ухвалі - до 13 год. 00 хв. 19.06.2014 р.

Роз'яснити заявнику, що відповідно до ч.3 ст.183-3 КАС України невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів.

Копію ухвали невідкладно надіслати заявнику.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та строки, визначені ст. 186 КАС України та набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

Суддя О.М. Неклеса

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.06.2014
Оприлюднено23.06.2014
Номер документу39282851
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8473/14

Постанова від 20.06.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 19.06.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 18.06.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні