Ухвала
від 29.04.2014 по справі 820/7701/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 820/7701/14

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 квітня 2014 р. м. Харків

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Лук'яненко М.О., розглянувши адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю "Щебеньбудторг" до Державної податкової інспекції у Московському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області про визнання дій неправомірними та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, товариство з обмеженою відповідальністю "Щебеньбудторг" , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд поновити строк для звернення ТОВ "Щебеньбудторг" до суду з адміністративним позовом, визнати протиправними дії ДПІ у Московському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області по проведенню зустрічної звірки ТОВ "Щебеньбудторг" (код ЄДРПОУ 38277864) за період лютий 2013 року, результат якої оформлений актом від 31.07.2013 року № 26/2220/3827786 "Про неможливість проведення зустрічної звірки ТОВ "Яг-Імпорт" (податковий номер 38277864) щодо підтвердження господарський відносин з контрагентами за період з 01.02.2013 року по 28.02.2013 року"; зобов'язати ДПІ у Московському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області вилучити з Інформаційної системи "Податковий блок" відомості внесені на підставі акту від 31.07.2013 року № 26/2220/38277864, поновивши в ній дані, задекларовані ТОВ "Щебеньбудторг" щодо податкових зобов'язань та податкового кредиту у податкових деклараціях з податку на додану вартість за період лютий 2013 року.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням ст.106 КАС України з наступних підстав: адміністративний позов підписаний представником позивача, довіреність якому надана директором ОСОБА_1, однак позивачем не надано суду документи, що підтверджують право ОСОБА_1 надавати довіреність на подання від імені товариства з обмеженою відповідальністю "Щебеньбудторг" адміністративного позову та на ведення справ від імені підприємства. Також, відсутні в матеріалах справи правовстановлюючі документи товариства з обмеженою відповідальністю "Щебеньбудторг", а саме: витяг з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, довідка з головного управління статистики в Харківській області. Крім того, позивачем не надано суду докази сплати судового збору на розрахунковий рахунок Харківського окружного адміністративного суду, або докази звільнення останнього від сплати судового збору.

Крім того, частиною 3 ст. 106 КАС України передбачено, що до позовної заяви додається документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Порядок та розмір сплати судового збору визначений Законом України "Про судовий збір", пп.1 п. 1 ч.3 ст. 4 якого передбачено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру встановлюється ставка судового збору у розмірі 2 відсотки розміру майнових вимог, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 4 розмірів мінімальної заробітної плати.

Положеннями ч. 3 вищевказаного Закону передбачено, що під час подання адміністративного позову майнового характеру сплачується 10 відсотків розміру ставки судового збору. Решта суми судового збору стягується з позивача або відповідача пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимоги.

Відповідно до ч. 5 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

З урахуванням наведеного, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність до вимог ст. 106 КАС України, а саме: надати до суду належним чином засвідчену копію документу, який підтверджує перебування ОСОБА_1 на посаді директора товариства з обмеженою відповідальністю "Щебеньбудторг", витяг з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, довідку з головного управління статистики в Харківській області, та оригінал квитанції про сплату судового збору за наступними реквізитами: отримувач УДКСУ у Червонозаводському районі м. Харкова, код 37999628, банк ГУДКСУ у Харківській області, МФО 851011, рахунок 31217206784011, код класифікації доходів бюджету 22030001, призначення платежу - "судовий збір, код ЄДРПОУ суду 34390710, пункт 3.1".

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків..

Керуючись ст. ст.106, 108, 165, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Щебеньбудторг" до Державної податкової інспекції у Московському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області про визнання дій неправомірними та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Надати позивачу термін до 20.05.2014 р. для усунення недоліків позовної заяви, а саме позивачу необхідно надати до суду належним чином засвідчену копію документу, який підтверджує перебування ОСОБА_1 на посаді директора товариства з обмеженою відповідальністю "Щебеньбудторг", витяг з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, довідку з головного управління статистики в Харківській області, та оригінал квитанції про сплату судового збору на розрахунковий рахунок Харківського окружного адміністративного суду.

Роз'яснити позивачу, що в разі невиконання вимог ст. 106 КАС України відповідно до цієї ухвали до 20.05.2014 року позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачеві.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у 5-денний строк з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили у порядку, передбаченому ст. 254 КАС України.

Суддя М.О. Лук`яненко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.04.2014
Оприлюднено26.06.2014
Номер документу39399044
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/7701/14

Ухвала від 27.05.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 20.06.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 29.04.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні