Вирок
від 24.10.2013 по справі 394/538/13-к
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

2 6100 смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави 26

24.10.2013

394/538/13-к

1-кп/394/29/13

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 жовтня 2013 року Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого-судді: Запорожець О.М.

при секретарі: Довгій С.В.

з участю прокурора: Чорнобривця Д.В.

обвинуваченого: ОСОБА_1

представника потерпілого: ОСОБА_2

потерпілого: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Новоархангельськ кримінальне провадження про обвинувачення:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця смт Компаніївка Компаніївського району Кіровоградської області, українця, громадянина України, не одруженого, не працюючого, з неповною середньою-освітою, раніше судимого 4 квітня 2011 року Новоархангельським районним судом Кіровоградської області за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі, з іспитовим строком 1 рік 6 місяців; 22 серпня 2011 року Новоархангельським районним судом Кіровоградської області за ч. 2 ст. 185 КК України на підставі ч. 4 ст. 70 КК України до 5 років позбавлення волі, з іспитовим строком 3 роки, проживаючого АДРЕСА_1,

у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 спричинив умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 КК України, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я.

Злочин вчинено за наступних обставин.

11 лютого 2013 року близько 22 години ОСОБА_1 перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння на території професійно-технічного училища № 30, яке розташоване по вул. І. Сірка, 52 в с. Торговиця Новоархангельського району Кіровоградської області, з мотивів неприязного відношення до ОСОБА_3, діючи умисно, з метою заподіяння тілесного ушкодження, кулаком правої руки наніс ОСОБА_3 один удар в ділянку лівої верхньої щелепи, а один в ділянку лівого ока. В результаті протиправних злочинних дій ОСОБА_1, потерпілому ОСОБА_3 спричинено тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми: гематоми лівої очиці, забою м'яких тканин верхньої щелепи зліва, перелому верхньої щелепи зліва, струсу головного мозку, які в сукупності відносяться до категорії середнього ступеня тяжкості, так як викликають тривалий розлад здоров'я на термін більше трьох тижнів.

Обвинувачений в судовому засіданні винним себе в інкримінованому правопорушенні визнав повністю та пояснив, що 11 лютого 2013 року він після розпиття спиртних напоїв, пішов на заняття по музиці, а саме тренування в духовому оркестрі. Після закінчення тренування, близько 21.20 год. він разом з потерпілим повертались. Він йшов попереду, потім розвернувся і двічі попросив ОСОБА_3 до нього підійти. Однак потерпілий висловився в його адресу брутальною лайкою і проігнорував прохання обвинуваченого, а тому він підійшов до ОСОБА_3 та наніс йому один удар правою рукою в ліве око. Потім він пішов додому. Заявлені до нього цивільні позови визнав в повному обсязі. Щиро каявся в скоєному, просив суворо не карати, запевняв, що подібного більше не трапиться.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_1 в повному обсязі визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушенні при обставинах, викладених в обвинувальному акті та беручи до уваги, що інші учасники судового розгляду також не оспорювали фактичні обставини справи, і судом встановлено, що учасники судового розгляду, в тому числі обвинувачений правильно розуміють зміст цих обставин та відсутні сумніви у добровільності їх позиції, суд вважає можливим, відповідно до положень ст. 349 КПК України, визнати недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, проти чого не заперечували прокурор, обвинувачений, потерпілий та його представник.

Учасникам процесу роз'яснено, що в такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці обставини в апеляційному порядку.

За таких обставин суд вважає вину обвинуваченого ОСОБА_1 доведеною, а його дії, правильно кваліфіковані за ч. 1 ст. 122 КК України, як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 КК України, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд враховує характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину, вчинено навмисний злочин середньої тяжкості.

Обставинами, які пом'якшують відповідальність обвинуваченого суд визнає щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину, обставинами, які обтяжують відповідальність обвинуваченого суд визнає скоєння злочину в стані алкогольного сп'яніння, особу обвинуваченого раніше притягувався до кримінальної відповідальності, за місцем проживання характеризується посередньо, на обліку у лікаря психіатра та лікаря нарколога не перебуває , а тому суд з урахуванням викладених обставин приходить до висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого не можливе без ізоляції від суспільства, оскільки останній будучи засудженим вироком Новоархангельського районного суду від 22.08.2013 року до п'яти років позбавлення волі з випробуванням на три роки, під час іспитового строку скоїв новий злочин, а тому йому необхідно призначити покарання у виді позбавлення волі на певний строк із застосуванням ст. 71 КК України.

Цивільний позов по провадженню, заявлений потерпілим ОСОБА_3 на суму 3548 грн. 10 коп., з них 1248,10 грн. заподіяна матеріальна шкода, 300 грн. за надання юридичної допомоги, 2000 грн. заподіяна моральна шкода, підлягає задоволенню в повному обсязі і з обвинуваченого на користь потерпілого підлягає стягненню в повному обсязі зазначена вище сума.

Крім того підлягає задоволенню в повному обсязі цивільний позов по провадженню заявлений прокуратурою Новоархангельського району в інтересах Новоархангельської центральної районної лікарні на суму 875 грн. 14 коп.

Судові витрати по провадженню - відсутні.

Речові докази по провадженню - відсутні.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 370, 374 КПК України, суд -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 2 /два/ роки.

На підставі ст. 71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднати невідбуте покарання за вироком Новоархангельського районного суду від 22.08.2011 року і за сукупністю вироків остаточне визначити ОСОБА_1 покарання у виді позбавлення волі на строк 5 /п'ять/ років 1 /один/ місяць.

Запобіжний захід ОСОБА_1 змінити на тримання під вартою та взяти його під варту негайно в залі судового засідання.

Строк відбуття покарання ОСОБА_1 рахувати з моменту взяття під варту, тобто з 24.10.2013 року.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 1248 /тисячу двісті сорок вісім/ грн. 10 коп. на відшкодовування заподіяної матеріальної шкоди, 300 /триста/ грн. на відшкодування витрат за надання юридичної допомоги, 2000 /дві тисячі/ грн. на відшкодування заподіяної моральної шкоди, а всього стягнути 3548 /три тисячі п'ятсот сорок вісім/ грн. 10 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Новоархангельської центральної районної лікарні (р/р 35417001001659 в ГУ ДКСУ в Кіровоградській області, МФО 823016, код ЄДРПОУ 01995226) 875 /вісімсот сімдесят п'ять/ грн. 14 коп. на відшкодування витрат понесених на лікування ОСОБА_3.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Кіровоградської області через Новоархангельський районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію вироку негайно вручити обвинуваченому та прокурору, потерпілий та його представник можуть отримати вирок суду в канцелярії суду.

Головуючий: /підпис/

З оригіналом згідно:

Суддя Новоархангельського

районного суду О.М. Запорожець

Дата ухвалення рішення24.10.2013
Оприлюднено27.06.2014
Номер документу39414182
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —394/538/13-к

Ухвала від 27.01.2016

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Постанова від 07.10.2013

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 08.05.2013

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 30.05.2013

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Вирок від 24.10.2013

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 06.02.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Яковлева С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні