Ухвала
від 24.06.2014 по справі 394/723/14-ц
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

2 6100 смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави 26

24.06.2014

394/723/14-ц

2-з/394/2/14

У Х В А Л А

про забезпечення позову

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області в складі

головуючого судді Краснопольської Л.П.

при секретарі судового засідання Маринець В.А.

розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову

В С Т А Н О В И В :

В провадження судді Новоархангельського районного суду Краснопольської Л.П. разом із заявою про забезпечення позову надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4» та реєстраційної служби Новоархангельського районного управління юстиції про визнання незаконним та скасування рішення зборів засновників сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4», оформленого протоколом № 8 від 19 травня 2014 року, зобов'язання реєстраційної служби Новоархангельського районного управління юстиції Кіровоградської області скасувати записи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про внесення змін про склад засновників та голову сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4», внесених на підставі рішення зборів засновників сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4», оформленого протоколом № 8 від 19 травня 2014 року.

В забезпеченн вказаного позову до суду надійшла заява про накладення арешту на все майно, основні засоби та кошти СВК «Нива-4», заборони ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» відкривати нові рахунки для СВК «Нива-4» та приймати будь-які документи щодо розпорядження коштами від керівника зазначеного кооперативу та інших осіб, які діють від його імені, заборони реєстраційній службі головного управління юстиції у Кіровоградській області та реєстраційній службі Новоархангельського районного управління юстиції Кіровоградської області здійснювати будь-які реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відносно СВК «Нива-4», заборони відділу Держземагентства у Новоархангельському районі Кіровоградської області здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно земельних ділянок, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у СВК «Нива-4», заборони управлінню ДАІ УМВС України в Кіровоградській області та Центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів із обслуговування Новоархангельського, Добровеличківського та Новоукраїнського районів УМВС України в Кіровоградській області здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно транспортних засобів, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у СВК «Нива-4», заборонити інспекції державного технічного нагляду здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно транспортних засобів, тракторів, самохідних машин та іншої сільськогосподарської техніки, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у СВК «Нива-4».

Заявник вважає, що найбільш прийнятними та дієвими способами для забезпечення позову та захисту його прав, збереження майна СВК «Нива-4» і його членів, мають бути способи, що виключають незаконну реалізацію майна кооперативу, а саме: накладення арешту на майно СВК «Нива-4» та заборона державним органам вчиняти дії по реєстрації, перереєстрації майна СВК «Нива-4» та реєстрації (посвідчення) будь-яких угод, пов'язаних із відчуженням чи передачею в користування майна, основних засобів та майбутнього врожаю СВК «Нива-4».

Згідно ч. 3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до п. п. 1 та 2 ч. 1 ст. 152 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб та забороною вчиняти певні дії.

За правилами ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа.

Згідно положень ст.151-152 ЦПК України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду. Позов може бути забезпечено шляхом заборони вчиняти певні дії, а у разі необхідності судом можуть бути застосовані інші види забезпечення позову. Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову. Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Пленум Верховного Суду України у Постанові від 22.12.2006 року № 9 (із змінами від 12.06.2009 року) «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» роз'яснив, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

При встановленні зазначеної відповідності слід враховувати, що вжиті заходи не повинні перешкоджати господарській діяльності юридичної особи або фізичної особи, яка здійснює таку діяльність і зареєстрована відповідно до закону як підприємець.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв'язку із застосуванням відповідних заходів.

Зважаючи на викладене, для забезпечення позову та захисту прав позивача, вважаю за доцільне заяву задовольнити повністю та накласти арешт на все майно, основні засоби та кошти СВК «Нива-4», заборонити ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» відкривати нові рахунки для СВК «Нива-4» та приймати будь-які документи щодо розпорядження коштами від керівника зазначеного кооперативу та інших осіб, які діють від його імені, заборонити реєстраційній службі головного управління юстиції у Кіровоградській області та реєстраційній службі Новоархангельського районного управління юстиції Кіровоградської області здійснювати будь-які реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відносно СВК «Нива-4», заборонити відділу Держземагентства у Новоархангельському районі Кіровоградської області здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно земельних ділянок, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у СВК «Нива-4», заборонити управлінню ДАІ УМВС України в Кіровоградській області та Центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів із обслуговування Новоархангельського, Добровеличківського та Новоукраїнського районів УМВС України в Кіровоградській області здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно транспортних засобів, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у СВК «Нива-4», заборонити інспекції державного технічного нагляду здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно транспортних засобів, тракторів, самохідних машин та іншої сільськогосподарської техніки, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у СВК «Нива-4», оскільки в подальшому невжиття даних заходів може утруднити та зробити неможливим виконання рішення суду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.151-153 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову - задовольнити.

З метою забезпечення позову накласти арешт на все майно та основні засоби сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4» (місцезнаходження: с. Покотилове, Новоархангельський район, Кіровоградська область, пошт.інд. 26132; код ЄДРПОУ 34336737).

Заборонити ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» відкривати нові рахунки для сільськогосподарського «виробничого кооперативу «Нива-4» (місцезнаходження: с. Покотилове, Новоархангельсысий район, Кіровоградська область, пошт.інд. 26132; код ЄДРПОУ 34336737) та приймати будь-які документи щодо розпорядження коштами від керівника зазначеного кооперативу та інших осіб, які діють від його імені.

Заборонити реєстраційній службі головного управління юстиції у Кіровоградській області та реєстраційній службі Новоархангельського районного управління юстиції Кіровоградської області здійснювати будь-які реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відносно сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4» (місцезнаходження: с. Покотилове, Новоархангельський район, Кіровоградська область, пошт.інд. 26132; код ЄДРПОУ 34336737).

Заборонити відділу Держземагентства у Новоархангельському районі Кіровоградської області здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно земельних ділянок, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4» (місцезнаходження: с. Покотилове, Новоархангельський район, Кіровоградська область, пошт.інд. 26132; код ЄДРПОУ 34336737).

Заборонити управлінню ДАІ УМВС України в Кіровоградській області та Центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів із обслуговування Новоархангельського, Добровеличківського та Новоукраїнського районів УМВС України в Кіровоградській області, здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно транспортних засобів, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4» (місцезнаходження: с. Покотилове, Новоархангельський район, Кіровоградська область, пошт.інд. 26132; код ЄДРПОУ 34336737).

Заборонити інспекції державного технічного нагляду здійснювати будь-які реєстраційні дії відносно транспортних засобів, тракторів, самохідних машин та іншої сільськогосподарської техніки, які належать на праві власності чи перебувають в користуванні на праві оренди у сільськогосподарського виробничого кооперативу «Нива-4» (місцезнаходження: с. Покотилове, Новоархангельський район, Кіровоградська область, пошт.інд. 26132; код ЄДРПОУ 34336737).

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

В порядку ст. 21 Закону України "Про виконавче провадження" виконання ухвали доручити відділу примусового виконання рішень управлінь державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Кіровоградської області.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення через Новоархангельський районний суд.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії.

Суддя: /підпис/

З оригіналом згідно

Суддя Краснопольська Л.П.

Дата ухвалення рішення24.06.2014
Оприлюднено02.07.2014
Номер документу39445264
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —394/723/14-ц

Рішення від 18.07.2014

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Рішення від 18.07.2014

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 27.06.2014

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 07.07.2014

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

Ухвала від 24.06.2014

Цивільне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Краснопольська Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні