Ухвала
від 25.06.2014 по справі 5792/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

25 червня 2014 р. м. ХерсонСправа № 2а-5792/09/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді: Горшкова В.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Херсона до ОСОБА_1, співвідповідача державне підприємство "Укррезерв", третя особа управління Державної автомобільної інспекції УМВС України в Херсонській області про стягнення несплаченого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування,

встановив:

18.06.2014 року Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні звернулося до суду з заявою, в якій просить поновити пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 2а-5792/09/2170 та замінити сторону у виконавчому провадженні.

Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні свою заяву обґрунтовує тим, що у зв'язку із реорганізацією управлінь Пенсійного фонду України в Суворовському, Комсомольському, Дніпровському районах м. Херсона відповідно до наказу № 102 від 02.08.2011 року, документи стосовно ДП "Укррезерв" були втрачені, у зв'язку із чим було невчасно зроблено запит до Херсонського окружного адміністративно суду щодо видачі виконавчого листа для подальшого його пред'явлення до органів виконавчої служби, в зв'язку із чим і було пропущено строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Заявник надав клопотання про розгляд даної заяви в порядку письмового провадження.

Відповідачі та третя особа у судове засідання не з'явилися про розгляд заяви були повідомленні належним чином.

Керуючись ч. 3 ст. 261, 264 КАС України та ч. 6 ст. 128 КАС України суд вважає за можливе розглянути заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміни сторони у виконавчому провадженні у адміністративній справі в порядку письмового провадження.

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 17.05.2011 року задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Херсона до ОСОБА_1, співвідповідача державне підприємство "Укррезерв", третя особа управління Державної автомобільної інспекції УМВС України в Херсонській області про стягнення несплаченого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. Стягнуто з державного підприємства "Укррезерв" суму несплаченого збору на обов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 450,39 грн. Судове рішення набрало законної сили 18.08.2011 року.

20 грудня 2013 року на підставі заяви Управлінням Пенсійного фонду України в м. Херсоні було отримано виконавчий лист.

Таким чином, виконавчий лист отриманий після закінчення строку пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 261 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до адміністративного суду, який видав виконавчий лист, або до адміністративного суду за місцем виконання.

Відповідно до ч.2 ст. 24 Закону України "Про виконавче провадження" стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред'явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання. Суд розглядає таку заяву в десятиденний строк, якщо інше не передбачено законом.

Також, заявник просив замінити сторону у виконавчому провадженні.

Згідно наказу № 102 від 02.08.2011 року головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про утворення територіальних органів Пенсійного фонду України" від 27.07.2011 року № 803, утворено Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні як юридичну особу шляхом злиття Управлінь Пенсійного фонду України в Суворовському, Комсомольському, Дніпровському районах в місті Херсоні.

Відповідно до ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі.

Враховуючи викладене та з метою недопущення втрат надходжень до Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні коштів через пропуск строку пред'явлення виконавчого листа до виконання, суд дійшов до висновку про поважність причин пропуску строку пред'явлення виконавчого документа до виконання та наявність підстав для поновлення пропущеного строку та зміни сторони у виконавчому провадженні.

Керуючись, ст. 158, 160, 165, 261, 264 КАС України

ухвалив:

Заяву Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання та заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по справі № 2а-5792/09/2170 з Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі Херсонської області на Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні.

Поновити управлінню Пенсійного фонду України в місті Херсоні строк пред'явлення виконавчого листа до виконання по адміністративній справі № 2а-5792/09/2170.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк.

У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Горшков В.М.

Дата ухвалення рішення25.06.2014
Оприлюднено01.07.2014
Номер документу39457303
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5792/09/2170

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 25.06.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

Постанова від 17.05.2011

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні