Ухвала
від 01.07.2014 по справі 818/1690/14
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

01 липня 2014 р. Справа № 818/1690/14

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Глазько С.М., розглянувши матеріали адміністративного позову Кредитної спілки "Тандем" до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг про визнання нечинною постанови,-

В С Т А Н О В И В:

До Сумського окружного адміністративного суду звернулася Кредитна спілка "Тандем" з адміністративним позовом до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг в якому просить визнати нечинною постанову про застосування штрафної санкції за правопорушення, вчинені на ринках фінансових послуг за №33/15/3, винесену 11.06.2014 р. тимчасово виконуючим обов'язки Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг ОСОБА_1.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Як вбачається з матеріалів адміністративного позову, позивачем не було додано до позовної заяви документ про сплату судового збору.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Вимога про визнання протиправним рішення суб'єкта владних повноважень, яке впливає на склад майна позивача, у тому числі шляхом безпідставного стягнення податків, зборів, штрафних санкцій тощо, є майновою вимогою. Тобто, позови щодо протиправності рішень про визначення грошових зобов'язань платників податків, про зменшення суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, про стягнення адміністративно-господарських та інших штрафних санкцій тощо є адміністративними позовами майнового характеру.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, ставка судового збору становить 2 відсотки розміру майнових вимог, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 4 розмірів мінімальної заробітної плати.

Відповідно до ч. 3 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", під час подання адміністративного позову майнового характеру сплачується 10 відсотків розміру ставки судового збору. Решта суми судового збору стягується з позивача або відповідача пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимоги.

Отже позивачу за подання адміністративного позову про визнання нечинною постанови про застосування штрафної санкції за правопорушення, вчинені на ринках фінансових послуг, якою до позивача застосовано штрафну санкцію у розмірі 1700 грн., необхідно сплатити судовий збір відповідно до ставки судового збору встановленою за подання адміністративного позову майнового характеру, а саме у розмірі 182 грн. 70 коп.

Реквізити рахунку для зарахування судового збору з 06.02.2012 року відповідно до Закону України "Про судовий збір" від 08 липня 2011 року № 3674-VІ:

Отримувач коштів: УДКС у м. Суми; код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37970593; банк отримувача ГУ ДКСУ у Сумській області; код банку отримувача 837013; рахунок отримувача 31217206784002; код класифікації доходів бюджету 22030001; код ЄДРПОУ суду 35907252.

У призначенні платежу платник судового збору повинен вказати слова: "Судовий збір", далі вказати код ЄДРПОУ суду, до якого він звертається, в даному випадку: 35907252, та пункт з таблиці ставок судового збору за яким визначено розмір судового збору, в даному випадку: пункт 3.1.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Керуючись ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Кредитної спілки "Тандем" до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг про визнання нечинною постанови - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви до 15.07.2014 р.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною та підлягає поверненню заявникові.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі в п'ятиденний строк з дня отримання її копії.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя (підпис) С.М. Глазько

З оригіналом згідно

Суддя С.М. Глазько

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.07.2014
Оприлюднено03.07.2014
Номер документу39527439
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/1690/14

Ухвала від 22.07.2014

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Постанова від 09.09.2014

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Постанова від 09.09.2014

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 14.07.2014

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 14.07.2014

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 01.07.2014

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні