Ухвала
від 24.06.2014 по справі 821/4608/13-а
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

24 червня 2014 р.м.ОдесаСправа № 821/4608/13-а

Категорія: 8.3.2 Головуючий в 1 інстанції: Дубровна В.А.

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Косцова І.П., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Каховської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області на постанову Херсонського окружного адміністративного суду від 25.03.2014 р. по справі № 821/4608/13-а

позивач фізична особа-підприємець ОСОБА_2 відповідач Каховська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Херсонській області про скасування податкових повідомлень-рішень,

В С Т А Н О В И В :

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 25.03.2014 р. задоволено частково позов фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до Каховської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області про скасування податкових повідомлень-рішень.

На зазначену постанову суду Каховська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Херсонській області 28 травня 2014 року подала апеляційну скаргу, в якій міститься клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови, посилаючись на поважність причин пропуску строку.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 10 червня 2014 року апеляційну скаргу Каховської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області було залишено без руху на підставі ч.4 ст. 189 КАС України.

20 червня 2014 року на адресу Одеського апеляційного адміністративного суду надійшло копотання про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови, з посиланням на поважність причин пропуску строку.

Обґрунтовуючи поважність причин пропуску процесуального строку, заявник посилався на те, що у зв'язку із неналежним виконанням функціональних обов'язків начальником управління доходів і зборів з фізичних осіб Перемежком А.В., було пропущено строки на апеляційне оскарження.

Вивчивши клопотання про поновлення процесуального строку, дослідивши обставини пропуску строку на апеляційне оскарження, суд вважає, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 186 КАС України апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня проголошення постанови. Якщо постанову було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

При вивченні матеріалів справи судом встановлено, що 25 березня 2014 року було проголошено оскаржувану постанову.

Згідно повідомлення про вручення, наявного в матеріалах справи, копія оскаржуваної постанови була отримана апелянтом 08 квітня 2014 року.

Відтак, процесуальний строк на подачу апеляційної скарги закінчується 18 квітня 2014 року.

Враховуючи наведені обставини, суд апеляційної інстанції не вбачає підстав для поновлення строку на апеляційне оскарження постанови, оскільки неналежне виконання функціональних обов'язків начальником управління доходів і зборів з фізичних осіб Перемежком А.В. не є поважною причиною пропуску строку.

Згідно ст..189 КАС України, у разі визнання неповажними підстав для поновлення процесуального строку суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Враховуючи викладене, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне клопотання про поновлення строку залишити без задоволення та відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Каховської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області.

Керуючись ст.ст. 102, 186, 189 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Відмовити Каховської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області у відкритті апеляційного провадження на постанову Херсонського окружного адміністративного суду від 25 березня 2014 року у справі за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 до Каховської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області про скасування податкових повідомлень-рішень.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом двадцяти днів, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України, у відповідності до чинного законодавства.

Суддя: Косцова І.П.

СудОдеський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.06.2014
Оприлюднено04.07.2014
Номер документу39539840
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/4608/13-а

Ухвала від 12.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 18.09.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 22.07.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 24.06.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 10.06.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Постанова від 25.03.2014

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 09.12.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні