Ухвала
від 24.06.2014 по справі 495/2338/14-ц
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/2338/14-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2014 року м. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого судді: Мишко В.В.

при секретарі судового засідання: Охримчук А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про забезпечення позову

по цивільній справі № 495/2338/14-ц

за позовом ОСОБА_1

до Колективного рибогосподарського аграрного підприємства «Заря»

за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору державного реєстратора юридичних та фізичних осіб-підприємців Білгород-Дністровської районної державної адміністрації

про поновлення на роботі

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Білгород-Дністровського суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Колективного рибогосподарського аграрного підприємства «Заря» за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору державного реєстратора юридичних та фізичних осіб-підприємців Білгород-Дністровської районної державної адміністрації про поновлення на роботі.

24.06.2014 року представником відповідача - Вінчковським В.Л. подано до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області заяву про забезпечення позову в порядку статті 151 Цивільного процесуального кодексу, в якій він просить суд:

1) Заборонити Реєстраційній службі Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Леона Попова,24), державним реєстраторам відділу державної реєстрації юридичних осіб фізичних осіб - підприємців та легалізації громадських об'єднань реєстраційної служби Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Кірова,21) вносити до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомості щодо зміни керівника Колективного рибогосподарського аграрного підприємства «Заря», ідентифікаційний код 03889379 (Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Шабо, вулиця Леніна,63);

2) Заборонити Реєстраційній службі Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Леона Попова,24), державним реєстраторам відділу державної реєстрації юридичних осіб фізичних осіб - підприємців та легалізації громадських об'єднань реєстраційної служби Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Кірова,21) вносити до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомості щодо Колективного рибогосподарського аграрного підприємства «Заря», ідентифікаційний код 03889379 (Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Шабо, вулиця Леніна,63).

Така заява представника КРАП «Заря» мотивована тим, що на даний час невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання судового рішення в майбутньому у зв'язку із тим, що раніше позивачем було надано голові правління КРАП «Заря» Наказ від 08.05.2014 року про вступ ОСОБА_1 на посаду голови правління КРАП» Заря» з 08.05.2014 року.

Розглянувши заяву представника КРАП «Заря» про забезпечення позову по справі № 495/2338/14-ц, суд дійшов висновку про задоволення такої заяви, виходячи з наступного.

Згідно із частиною першою статті 151 Цивільного процесуального кодексу України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити, передбачені цим Кодексом, заходи забезпечення позову.

У заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: 1) причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов; 2) вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 3) інші відомості, потрібні для забезпечення позову (ч.2 ст.151 ЦПК України).

Частиною третьою ст.151 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до пункту 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 року № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам. При встановленні зазначеної відповідності слід враховувати, що вжиті заходи не повинні перешкоджати господарській діяльності юридичної особи або фізичної особи, яка здійснює таку діяльність і зареєстрована відповідно до закону як підприємець. Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв'язку із застосуванням відповідних заходів. Наприклад, обмеження можливості господарюючого суб'єкта користуватися та розпоряджатися власним майном іноді призводить до незворотних наслідків.

Як вбачається з заяви представника КРАП «Заря» про забезпечення позову по справі № 495/2338/14-ц, підставою для її задоволення зазначено, що на даний час існує загроза невиконання судового рішення в майбутньому, так як раніше позивачем було надано голові правління КРАП «Заря» Наказ від 08.05.2014 року про вступ ОСОБА_1 на посаду голови правління КРАП»Заря» з 08.05.2014 року.

В підтвердження даного факту, представник КРАП «Заря» до заяви про забезпечення позову додає копію протоколу зборів уповноважених членів КРАП «Заря» із реєстром осіб присутніх на зборах від 13.06.2014 року, якими нібито призначено ОСОБА_1 головою правління КРАП «Заря».

Відповідно до пунктів 2, 3 частини другої статті 151 Цивільного процесуального кодексу України, пункту 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 року № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову», ОСОБА_3 визначено належним чином та підтверджено відповідними доказами обґрунтування необхідності забезпечення позову, які свідчать, що існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду у разі задоволення позову.

Наявність зазначених вище відомостей, обґрунтувань та доказів надає змогу суду дійти висновку про наявність достатньо обґрунтованого припущення, що невжиття заходів забезпечення позову може у майбутньому утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, у зв'язку з чим заява представника КРАП «Заря» про забезпечення позову по справі № 495/2338/14-ц підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.153 Цивільного процесуального кодексу України, заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Керуючись статтями 151, 153, 209, 210 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

ухвалив:

Заяву представника КРАП «Заря» про забезпечення позову по справі №495/2338/14-ц за позовом ОСОБА_1 до Колективного рибогосподарського аграрного підприємства «Заря» за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору державного реєстратора юридичних та фізичних осіб-підприємців Білгород-Дністровської районної державної адміністрації про поновлення на роботі - задовольнити.

Вжити заходи забезпечення позову шляхом:

- заборони Реєстраційній службі Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Леона Попова,24), державним реєстраторам відділу державної реєстрації юридичних осіб фізичних осіб - підприємців та легалізації громадських об'єднань реєстраційної служби Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Кірова,21) вносити до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомості щодо зміни керівника Колективного рибогосподарського аграрного підприємства «Заря», ідентифікаційний код 03889379 (Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Шабо, вулиця Леніна,63);

- заборони Реєстраційній службі Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Леона Попова,24), державним реєстраторам відділу державної реєстрації юридичних осіб фізичних осіб - підприємців та легалізації громадських об'єднань реєстраційної служби Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Кірова,21) вносити до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомості щодо Колективного рибогосподарського аграрного підприємства «Заря», ідентифікаційний код 03889379 (Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Шабо, вулиця Леніна,63).

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Копію ухвали надіслати до Реєстраційної служби Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції Одеської області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Леона Попова,24) та державним реєстраторам відділу державної реєстрації юридичних осіб фізичних осіб - підприємців та легалізації громадських об'єднань реєстраційної служби Білгород-Дністровського міськрайонного управління юстиції в Одеській області (67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський вулиця Кірова,21) - для виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Апеляційна скарга подається апеляційному суду Одеської області через Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області.

Суддя В.В. Мишко

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення24.06.2014
Оприлюднено04.07.2014
Номер документу39546659
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/2338/14-ц

Рішення від 02.10.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Калараш А. А.

Ухвала від 24.07.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Калараш А. А.

Ухвала від 24.07.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Калараш А. А.

Рішення від 08.07.2014

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Рішення від 08.07.2014

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 02.07.2014

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 31.03.2014

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 24.06.2014

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 22.04.2014

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 31.03.2014

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні