Ухвала
від 15.07.2014 по справі 536/1238/14-ц
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/1238/14-ц

ОКРЕМА УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2014 року

Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Степаненка Ю.І.,

за участю секретаря Левицької І.П.,

представника заявника ОСОБА_1,

представника Автозаводського ВДВС Кременчуцького МУЮ Таран С.І.,

прокурора Бендерова Є.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кременчуці заяву Публічного акціонерного товариства «Банк Форум» про видачу дублікатів виконавчих листів та поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Кременчуцького районного суду Полтавської області від 15 липня 2014 року заяву Публічного акціонерного товариства «Банк Форум» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію ПАТ «Банк Форум» ОСОБА_3 задоволено, поновлено визначений пунктом 2 частини 1 статті 22 Закону України «Про виконавче провадження» пропущений річний строк пред'явлення до виконання виконавчих листів у цивільній справі №2-8/10 та видано дублікати виконавчих листів по цивільній справі №2-8/10 на підставі заочного рішення Кременчуцького районного суду Полтавської області від 18 лютого 2010 року про солідарне стягнення з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 на користь Акціонерного комерційного банку «Форум» боргу в сумі 1 923 756 гривень 86 копійок та судових витрат в сумі 2 486 гривень 11 копійок, з зазначенням у виконавчих листах боржника ОСОБА_5.

Відповідно до ч.1 статті 211 ЦПК України суд, виявивши під час розгляду справи порушення закону і встановивши причини та умови, що сприяли вчиненню порушення, може постановити окрему ухвалу і направити її відповідним особам чи органам для вжиття заходів щодо усунення цих причин та умов. Про вжиті заходи протягом місяця з дня надходження окремої ухвали повинно бути повідомлено суд, який постановив окрему ухвалу.

Під час розгляду вказаної заяви судом виявлені такі порушення вимог Закону, які не можуть залишатися без реагування.

Так, установлено, що на підставі заочного рішення Кременчуцького районного суду Полтавської області 18 лютого 2010 року стягувачу судом були видані виконавчі листи №2-8/10 про стягнення з ОСОБА_5 заборгованості в солідарному порядку в розмірі 1 923 756 гривень 86 копійок та про стягнення з ОСОБА_5 судових витрат в солідарному порядку в розмірі 2486 гривень 11 копійок.

Ці виконавчі листи разом з заявами про відкриття провадження були направлені стягувачем 19 квітня 2010 року до Автозаводського ВДВС Кременчуцького МУЮ для примусового виконання, де були відкриті виконавчі провадження та здійснювалося примусове виконання, але згодом виконавчі листи були втрачені цим відділом і місце знаходження яких до цього часу невідоме.

У підтвердження цього факту представник Автозаводського ВДВС Кременчуцького МУЮ Таран С.І. повідомив у судовому засіданні, що виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_5 на користь Акціонерного комерційного банку «Форум» боргу в сумі 1 923 756 гривень 86 копійок перебував у відділі на виконанні. Проте, на вимогу суду вони не змогли знайти це виконавче провадження в архіві відділу. Також і відсутній оригінал виконавчого листа про стягнення з ОСОБА_5 судових витрат в розмірі 2 486 гривень 11 копійок.

Крім цього, у цій справі раніше державний виконавець Автозаводського ВДВС Кременчуцького МУЮ також звертався до суду з поданням про видачу дублікатів виконавчих листів з солідарного боржника ОСОБА_4. Ухвалою Кременчуцького районного суду від 28 листопада 2013 року подання було задоволено, видані дублікати виконавчих листів про стягнення з солідарного боржника ОСОБА_4 на користь АКБ «Форум» боргу в сумі 1923 756 гривень 86 копійок та судових витрат в сумі 2 486 гривень 11 копійок.

В обох випадках оригінали виконавчих листів були втрачені з вини працівників виконавчої служби.

До того ж, державний виконавець при розгляді заяви Банку повідомив у суді, що оригінали виконавчих листів про стягнення з солідарного боржника ОСОБА_4 в даний час знайшлися, а тому у відділі перебувають і оригінали і дублікати виконавчих листів одночасно.

Зважаючи на те, що примусове виконання щодо стягнення суми боргу, яка складає майже два мільйони гривень, не було здійснено у строк понад чотири роки у зв'язку з неналежним та недбалим виконанням своїх посадових обов'язків державними виконавцями Автозаводського ВДВС Кременчуцького МУЮ, були грубо порушені права стягувача у виконавчому провадженні, що потягло за собою звернення до суду Банку з заявою та поданням ВДВС про видачу дублікатів виконавчих листів.

Під час розгляду заяви про видачу дублікатів виконавчих листів для вирішення її по суті та встановлення фактичних обставин суд вимушений був неодноразово відкладати судове засідання через неявку представника Автозаводського ВДВС Кременчуцького МУЮ та у зв'язку з явкою представників ВДВС Подольського А.А., Коротких Д.Г., які нічого не могли пояснити по суті виконання та знаходження виконавчих проваджень у відділі ДВС, а державний виконавець Таран С.І. на вимогу суду не забезпечив надання потрібних виконавчих проваджень для огляду їх в судовому засіданні з метою уникнення видачі дублікатів виконавчих листів за наявності оригіналів у виконавчих провадженнях, що мало місце у виконавчих провадження про стягнення з солідарного боржника ОСОБА_4

Тому суд вважає необхідним направити копію окремої ухвали заступнику начальника Головного управління юстиції в Полтавській області для здійснення перевірки законності виконавчих проваджень та вжиття відповідних заходів реагування і контролю з метою недопущення в майбутньому виявлених недоліків при здійсненні виконання судового рішення, усунення причин і умов, що сприяли вчиненню виявлених порушень.

Керуючись статтею 84 Закону України «Про виконавче провадження», статтями 209-211 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Направити копію даної окремої ухвали заступнику начальника Головного управління юстиції в Полтавській області Зубарєвій Світлані Віталіївні для здійснення перевірки законності виконавчих проваджень та вжиття відповідних заходів реагування і контролю з метою недопущення в майбутньому виявлених недоліків при здійсненні виконання судового рішення, усунення причин і умов, що сприяли вчиненню виявлених порушень.

Про вжиті заходи протягом місяця з дня надходження окремої ухвали повинно бути повідомлено в Кременчуцький районний суд Полтавської області.

На окрему ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п'яти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Полтавської області через Кременчуцький районний суд Полтавської області, а у разі якщо окрему ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії окремої ухвали.

Суддя Ю. І. Степаненко

Дата ухвалення рішення15.07.2014
Оприлюднено18.07.2014
Номер документу39765607
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дублікатів виконавчих листів та поновлення строку пред'явлення виконавчого листа до виконання

Судовий реєстр по справі —536/1238/14-ц

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Река А. С.

Ухвала від 15.07.2014

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

Ухвала від 15.07.2014

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

Ухвала від 15.07.2014

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Степаненко Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні