Ухвала
від 16.06.2009 по справі 12/99/09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/99/09

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про припинення провадження у справі

             16.06.09                                                                  справа №  12/99/09

           Суддя Владимиренко І.В.

Кредитор: Державної податкової інспекції у Комунарському районі, м. Запоріжжя

            69050, м. Запоріжжя,  вул. Оранжерейна, 23

до боржника – Приватне підприємство  “ВЕНЕРА –ПІАР”, м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 34407844)

            69050, м. Запоріжжя , вул. Космічна, буд.118 ,кв.19

банківська установа, що здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника –

               р/р відсутні

                                                                                 Суддя  І.В. Владимиренко

Представники:

Від кредитора –Чернікова В.П., дов. № 25063/10-014 від 28.11.2007р.

Від боржника –не з'явився

Розглядається заява Державної податкової інспекції у Комунарському районі                              м. Запоріжжя про визнання банкрутом Приватне підприємство  “ВЕНЕРА –ПІАР”, м. Запоріжжя, у зв'язку із неспроможністю останнього виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 21.05.2009р. заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 12/99/09 з призначенням судового засідання на 01.06.2009р. Судове засідання 01.06.09р. в зв'язку з неявкою сторін, було відкладено на 16.06.09р., про що винесена ухвала.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзиву на заяву не надав, про час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином.

Заслухавши представника кредитора, вивчивши надані документи, суд встановив:

Відповідно до п.1 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підприємець –боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Відповідно до вимог ст.1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржник –суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) протягом трьох місяців після настання строку їх сплати

Згідно наданої заяви, розрахунку заборгованості  та пояснень представників кредиторів заборгованість боржника перед бюджетом становить 7 650,00 грн., яка виникла внаслідок несплати штрафних санкцій.

Відповідно до вимог ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” грошове зобов'язання – зобов'язання   боржника  заплатити кредитору певну  грошову  суму  відповідно  до  цивільно-правового договору   та   на   інших   підставах,   передбачених   цивільним законодавством  України.

Відповідно до вимог ст. 1 Закону України “Про систему оподаткування” (редакції Закону України від 18.02.1997р. № 77/97-ВР) будь-які податки і збори (обов'язкові платежі), які запроваджуються законами України, мають бути включені у цьому Законі. Податки і збори (обов'язкові платежі), справляння яких не передбачено Законом, сплаті не підлягають.

Згідно зі ст. 13 Закону України “Про систему оподаткування” в Україні справляються загальнодержавні і місцеві податки і збори (обов'язкові платежі),  вичерпний перелік яких міститься у ст. 14 і 15 цього Закону.

Податки і збори (обов'язкові платежі), справляння яких не передбачено Законом України “Про систему оподаткування”, сплаті не підлягають. З огляду на наведене закон не відносить суму неустойки (штрафів, пені) і фінансових санкцій тощо, які стягуються до бюджетів за порушення податкового законодавства, до категорії податків і зборів (обов'язкові платежі).

Згідно з положенням Закону України “Про державну податкову службу в Україні” пеня, штраф, інші фінансові санкції є публічно –правовими санкціями, які застосовуються до платника податків за порушення податкового законодавства.

Статтею 2 Закону України “Про систему оподаткування” визначено, що під податком і збором (обов'язковим платежем) слід розуміти обов'язковий внесок до бюджету відповідного рівня або державного цільового фонду, здійснюваний платниками у порядку і на умовах, що визначаються законами України про оподаткування.

З огляду на наведене, Закон не відносить суми неустойки (штрафів, пені) і фінансових санкцій тощо, що стягуються до бюджетів за порушення податкового законодавства, до категорії податків і зборів (обов'язкових платежів).

Враховуючи вищевикладене суд вважає, що наявність лише штрафних санкцій за порушення податкового законодавства не може бути підставою подальшого розгляду справи відповідно до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

        Керуючись ст.ст. 1, 5, 8, 40, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п.1 ст.80, ст.86 Господарського процесуального кодексу  України, суд

УХВАЛИВ:

Припинити провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства  “ВЕНЕРА –ПІАР”, м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ –34407844).

 

Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, УПФУ в Комунарському районі м. Запоріжжя, Державному реєстратору Виконавчого комітету Запорізької міської ради, м. Запоріжжя, Комунарському ВДВС Запорізького МУЮ, м. Запоріжжя, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Запорізькому обласному відділу з питань банкрутства (69095, м. Запоріжжя, пр. Леніна, 152/321), Запорізькій філії агентства з питань банкрутства, м. Запоріжжя.       

Суддя                                                                     І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення16.06.2009
Оприлюднено11.07.2009
Номер документу4022684
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/99/09

Рішення від 31.03.2009

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

Ухвала від 25.02.2009

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

Ухвала від 16.06.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні