Ухвала
від 30.01.2007 по справі а-3/281
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-3/281

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

  

УХВАЛА

 30 січня 2007 р.  Справа № А-3/281   

за позовом Колективного сільськогосподарського підприємства «Рибгосп Княгиничі», Івано-Франківська обл., Рогатинський район, с. Княгиничі

До відповідачаВоскресинцівської сільської ради, Івано-Франківська обл., Рогатинський район, с. Воскресінці.

Суддя Фрич М.М.

Секретар Сивак І.М.

Представники

Від позивача:  Орищенко Ф.П.-представник, (паспорт серія - СС№203157 від  24.12.96року)

Від відповідача:  Михалків Б.А.-голова сільської ради, (паспорт серія - СС№ 056015від23.02.96року )

          Суть справи: позивачем заявлено позов про визнання нечинним договору оренди землі від 01.11.06 № 108 та повернення орендної плати за землю.

          При розгляді матеріалів справи після порушення  провадження за ознаками адміністративного судочинства встановлено, що предметом спору є визнання нечинним договору оренди землі від 01.11.06р. № 108, який за своїми ознаками є цивільною-правовою угодою. Відповідно до інформаційного листа Верховного Суду України від 26.12.2005 року № 3.2-2005 справою адміністративної юрисдикції може бути переданий на вирішення адміністративного суду спір, який виник між двома конкретними суб»єктами суспільства стосовно їхніх прав та обов»язків у конкретних правових відносинах, у яких хоча б один суб»єкт законодавчо уповноважений владою керувати поведінкою іншого, а ці суб»єкти відповідно зобов»язані виконувати вимоги та приписи такого владного суб»єкта.

          В даному випадку один із суб»єктів спірного правовідношення (Воскресинцівська сільська рада) наділений владними повноваженнями. Проте, предмет спору (договір оренди землі) виник із тих правовідносин, при яких друга сторона не зобов»язана була виконувати вимоги владного суб»єкта. Таким чином, з наведеного випливає висновок про те, що договір оренди землі в даному випадку виник із згоди двох сторін, а тому спір про визнання такої угоди недійсною підлягає розгляду за правилами Господарського процесуального кодексу України.

          Стаття 157 Кодексу адміністративного судочинства України (п/п 1 п. 1) передбачає, що суд закриває провадження у справі якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства і в цьому випадку (п. 2) суд повинен роз»яснити позивачеві, до юрисдикції якого суду віднесено розгляд таких справ.

          Оскільки в даний час місцевих адміністративних судів не створено, спір підлягає розгляду господарським судом –тому в наявності підстави для закриття провадження за правилами Кодексу адміністративного судочинства України та вирішення питання щодо розгляду спору відповідно до норм Господарського процесуального кодексуУкраїни.

          На підставі викладеного та керуючись п/п 1 п. 1, п. 2 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ

          закрити провадження у справі.

СУДДЯ                                                                           М.М.Фрич

Виготовлено в «Діловодстві»

Кучер Н.М.          

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення30.01.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу402310
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-3/281

Ухвала від 30.01.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Рішення від 30.01.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні