Ухвала
від 05.09.2014 по справі 815/4956/14
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/4956/14

УХВАЛА

05 вересня 2014 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Соколенко О.М., розглянувши матеріали адміністративного позову товариства з обмеженою відповідальністю «Бі-Джі Ріелті» до Управління Держземагентства у м. Одесі Одеської області про визнання дій незаконними та скасування Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Бі-Джі Ріелті» до Управління Держземагентства у м. Одесі Одеської області про визнання незаконними дій Управління Держземагентства у м. Одесі Одеської області щодо складання Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки за №114/П від 11.08.2014 року та скасування Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки за №114/П від 11.08.2014 року, виданого Управлінням Держземагентства у м. Одесі Одеської області.

Згідно з п.2 ч.1 ст.107 КАС України після одержання позовної заяви суддя з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Проте, поданий адміністративний позов викладеним вимогам не відповідає.

Так, з позовної заяви, наданої до суду, вбачається, що остання підписана директором ТОВ «Бі-Джі Ріелті» ОСОБА_1

Згідно із ч.4 ст.106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Відповідно до ч.1 ст.107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, зокрема, чи має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником).

Частиною 7 ст. 56 КАС України встановлено, що законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

Відповідно до ч. 2 статті 58 КАС України повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють.

Однак, позивачем не було надано до позовної заяви жодних документів, які підтверджують те, що ОСОБА_1 займає посаду директора ТОВ «Бі-Джі Ріелті», що не дає суду можливості встановити чи має така особа відповідні повноваження на підписання позовної заяви .

Таким чином, системно проаналізувавши вищезазначені норми чинного законодавства та дослідивши позовну заяву, судом з'ясовано, що при подачі адміністративного позову позивачем не було виконано вимог, передбачених статтями 105 та 106 Кодексу адміністративного суду України.

Згідно ч. 1 ст.108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Виявлені недоліки мають бути усунені позивачем шляхом надання до суду документів, якими підтверджуються повноваження особи, що підписала позовну заяву.

За таких обставин, враховуючи, що виявлені недоліки перешкоджають суду вирішити питання про відкриття провадження в адміністративній справі, суддя доходить висновку, що адміністративний позов повинен бути залишений без руху, а позивачу наданий термін для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 56, 58, 106, 108, 160 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю «Бі-Джі Ріелті» до Управління Держземагентства у м. Одесі Одеської області про визнання дій незаконними та скасування Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність в строк до 15.09.2014 року усунути недоліки та роз'яснити, що в іншому випадку позов буде визнаний неподаним та повернутий позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя О.М. Соколенко

15.09.14

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.09.2014
Оприлюднено08.09.2014
Номер документу40362451
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/4956/14

Постанова від 04.11.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 21.10.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 13.10.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 17.09.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 05.09.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні