Ухвала
від 26.09.2014 по справі 911/4138/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну 16тел. 235-24-26


У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

"26" вересня 2014 р. Справа № 911/4138/14

Суддя О.В. Конюх , розглянувши матеріали

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "БАКМЕД" , м. Київ

до відповідача Кримської республіканської установи «Клінічне територіальне медичне об'єднання "Університетська клініка" , м. Сімферополь

про стягнення 676 288,03 грн.

визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Керуючись ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", ст. ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України,

Суддя ухвалив:

1 . Прийняти заяву до розгляду та порушити провадження у справі. Розгляд справи в засіданні господарського суду призначити на "21" жовтня 2014 р. на 12:15. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну 16, поверх 2).

2. Зобов'язати позивача додатково уточнити та обґрунтувати позовні вимоги.

3. Зобов'язати позивача подати суду: - оригінал (для огляду) та належним чином засвідчену копію (для залучення до матеріалів справи) Свідоцтва про державну реєстрацію, довідки про включення до ЄДРПО України, письмову інформацію про свої реєстраційні (банківські) рахунки із зазначенням повних банківських реквізитів;

- розрахунок позовних вимог окремо по кожному з договорів;

- документи, що підтверджують суму заборгованості відповідача, а саме: належним чином засвідчені банківські виписки та/або довідки з банківських установ, що містять інформацію про дати та суми коштів, сплачених відповідачем згідно Договорів про закупівлю товарів за державні кошти від 07.02.2013р. №73 та №76 за спірний період;

- оригінали (для огляду) усіх доданих до позовної заяви документів.

4. В порядку пункту 4 частини першої ст. 65 ГПК України , враховуючи лист УДППЗ «Укрпошта» від 04.04.2014р. № 33-20-606 (копія додається) зобов'язати позивача невідкладно направити відповідачу копію ухвали про порушення провадження у справі. Докази направлення (або вручення) подати суду.

5. Зобов'язати відповідача подати : - оригінал (для огляду) та належним чином засвідчену копію (для залучення до матеріалів справи) Свідоцтва про державну реєстрацію, довідки про включення до ЄДРПО України, письмову інформацію про свої реєстраційні (банківські) рахунки із зазначенням повних банківських реквізитів;

- документи (платіжні документи, банківські виписки), що підтверджують сплату відповідачем грошових коштів згідно Договорів про закупівлю товарів за державні кошти від 07.02.2013р. №73 та №76;

- наявні у відповідача інші документи та докази, що стосуються предмету спору.

6. Запропонувати відповідачу подати відзив на позов з документальним та правовим обґрунтуванням заперечень; контррозрахунок суми боргу.

7. Запропонувати сторонам вжити можливих заходів до врегулювання спору.

8. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України, а пояснення по суті спору викласти письмово відповідно до ст. 32 ГПК України.

Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з прикладенням печатки цієї організації). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - подати копію наказу, рішення, розпорядження, протоколу тощо про призначення на відповідну посаду.

Викликати в судове засідання повноважних компетентних представників сторін.

Суддя Конюх О.В.

Інформація про права та обов'язки сторін.

Відповідно до ст. 22 Господарського процесуального кодексу України сторони, які беруть участь у справі користуються рівними процесуальними правами. Сторони мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, брати участь в господарських засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення господарському суду, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають у ході судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників судового процесу, оскаржувати судові рішення господарського суду в установленому цим Кодексом порядку, а також користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

Сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

Позивач вправі до прийняття рішення по справі збільшити розмір позовних вимог, відмовитись від позову або зменшити розмір позовних вимог. До початку розгляду господарським судом справи по суті позивач має право змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Відповідач має право визнати позов повністю або частково, а також має право до початку розгляду господарським судом справи по суті подати зустрічний позов.

Відповідно до ст. 20 ГПК України сторони та прокурор, які беруть участь у судовому процесі, мають право заявляти відвід судді. Відвід повинен бути мотивованим, заявлятись у письмовій формі до початку вирішення спору.

Згідно ст. 26 ГПК України треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, користуються усіма правами позивача і несуть усі обов'язки позивача.

Згідно ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, користуються процесуальними правами i несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави i предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, на відмову від позову або визнання позову.

Відповідно до ст. 74 ГПК України учасники судового процесу зобов'язані беззаперечно виконувати розпорядження головуючого в судовому засіданні судді, додержуватися в судовому засіданні встановленого порядку та утримуватися від будь-яких дій, що свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил

Рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими для виконання на всій території України.

Дата ухвалення рішення26.09.2014
Оприлюднено30.09.2014
Номер документу40636684
СудочинствоГосподарське
Сутьзабезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", ст. ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України,

Судовий реєстр по справі —911/4138/14

Рішення від 21.10.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 26.09.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні