Ухвала
від 06.02.2007 по справі 41/193пд
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

41/193пд

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

06.02.07 р.                                                                           Справа № 41/193пд           

                                        

за позовом: Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі м. Донецька

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю „КліматСпецМонтаж”, м. Донецьк

до відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю „Укрспецторг”, м. Донецьк

Про визнання  угоди недійсною.

Суддя                                                                       С.А. Гончаров

При участі представників:

від позивача: Лукіна С.В. – довіреність від 5.09.2006р.; Чернега І.М. – довіреність від 26.07.2006р.

від відповідача-1: Спектор Ю.І. – довіреність від 20.11.2006р.

від відповідача-2: Спектор Ю.І. – довіреність від 25.07.2006р.

ВСТАНОВИВ

Позивач, Державна податкова інспекція у Ворошиловському районі  м. Донецька, звернувся до господарського суду Донецької області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю „КліматСпецМонтаж”, м. Донецьк та Товариства з обмеженою відповідальністю „Укрспецторг”, м. Донецьк про визнання  недійсною угоди від 01.04.05р.

Позовну заяву подано та провадження по справі порушено за правилами господарського процесу, передбаченого ст.ст. 54, 61, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно ст. 9 Закону України „Про державну податкову службу в Україні”, державні податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, державні податкові інспекції в містах з районним поділом (крім міст Києва та Севастополя) виконують функції, передбачені статтею 8 цього Закону, крім функцій, зазначених у пунктах 2, 3, 8, 11, 12, 13, 16, а також пункті 15 цієї статті у частині забезпечення виготовлення марок акцизного збору. У разі коли зазначені в частині першій цієї статті органи державної податкової служби безпосередньо здійснюють контроль за платниками податків, інших платежів, вони виконують щодо цих платників ті ж функції, що й державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об'єднані державні податкові інспекції.

За змістом пункту 11 частини1 статті 10 Закону України „Про державну податкову службу в Україні” державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об'єднані державні податкові інспекції подають до судів позови до підприємств, установ, організацій та громадян про визнання угод недійсними і стягнення в доход держави коштів, одержаних ними за такими угодами, а в інших випадках - коштів, одержаних без установлених законом підстав.

Таким чином, державні податкові інспекції в районах у містах є суб'єктами владних повноважень, які у відповідності з підпунктом 4 пункту 1 статті 17 Кодексу адміністративного судочинства України мають право звертатись з адміністративними позовами у випадках, встановлених законом.

Згідно пункту 1 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України справа адміністративної юрисдикції - це переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір, у якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб'єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Аналіз суб'єктного складу та характеру правовідносин свідчить, що дана справа є справою адміністративної юрисдикції, а в розумінні пункту 7 статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України Державна податкова інспекція в Ворошиловському районі м. Донецька є  суб'єктом владних повноважень.

З0 огляду на викладене, суд дійшов висновку, що подання позову, провадження по справі та ухвалення рішення за правилами Господарського процесуального кодексу України не відповідає вимогам законодавства, а тому провадження по справі підлягає припиненню на підставі п. 1 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 1, 33, 36, 43, 49, п.1 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У  Х  В  А  Л  И  В  :

Припинити провадження по справі 41/193пд за позовом Державної податкової інспекції у Ворошиловському районі  м. Донецька до Товариства з обмеженою відповідальністю „КліматСпецМонтаж”, м. Донецьк та Товариства з обмеженою відповідальністю „Укрспецторг”, м. Донецьк про визнання  недійсною угоди від 01.04.05р.

.

          

Суддя                                                                      Гончаров С.А.                               

 .

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.02.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу406764
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —41/193пд

Рішення від 20.01.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

Ухвала від 12.01.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

Ухвала від 22.12.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

Ухвала від 06.02.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

Ухвала від 05.09.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

Ухвала від 16.08.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

Ухвала від 26.07.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

Ухвала від 14.07.2006

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гончаров С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні