Постанова
від 29.09.2014 по справі 911/3747/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" вересня 2014 р. Справа № 911/3747/14

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , при секретарі Жилі Б.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 911/3747/14

за заявою: голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2 (надалі "Заявник-боржник " / "Заявник"),

до боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2,

про банкрутство,

учасники провадження у справі:

Кредитор 1: товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОСТСНАБ", ідентифікаційний код: 33493314, 03028, м. Київ, вул. Іртишська, б. 12;

за участю представників учасників у справі:

від Боржника, Кредитора 1: не з'явився, -

В С Т А Н О В И В:

до господарського суду Київської області звернувся голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2 ("Заявник-Боржник " / "Заявник" ) з заявою від 26.08.2014 року б/н про порушення справи про банкрутство боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2 (надалі за текстом: "Боржник "), з підстав, як вказує Заявник, наявності у Боржника перед кредиторами значної заборгованості, зокрема у сумі 80000,00 грн., що не оспорюється боржником, в той час як вартості майна Боржника, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів та на підставі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом: "Закон про банкрутство"). В своїй заяві Заявник просить суд: прийняти заяву до розгляду; порушити провадження у справі про банкрутство Боржника за заявою Боржника на підставі ст. 95 Закону про банкрутство та винести постанову про визнання Боржника банкрутом. До заяви долучено клопотання про призначення ліквідатора, в якому голова ліквідаційної комісії просить суд призначити ліквідатором ТОВ "Парго" голову ліквідаційної комісії Боржника Бєкіна Сергія Миколайовича.

Ухвалою господарського суду Київської області від 03.09.2014 року про прийняття заяви про порушення провадження у справі про банкрутство прийнято заяву голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО" б/№ від 26.08.2014 р. про порушення справи про банкрутство, до розгляду; призначено справу до розгляду у підготовчому засіданні на 12 вересня 2014 року; зобов'язано боржника надати документальні докази у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 12.09.2014 року порушено провадження за заявою голови ліквідаційної комісії ТОВ "ПАРГО" б/№ від 26.08.2014 року у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО"; визнано заборгованість товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО" перед ТОВ "ПРОСТСНАБ" в сумі 80 000,00 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено справу до розгляду у судовому засіданні на 29.09.2014 року; вирішено оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення господарським судом Київської області справи №911/3747/14 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО"; ухвалено ТОВ "ПАРГО" подати суду інші наявні, але не подані документи на підтвердження своєї неплатоспроможності.

12.09.2014 року оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення господарським судом Київської області справи № 911/3747/14 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО".

В судове засідання учасники провадження не з'явились, про причини неявки суд не повідомили, хоча й були належним чином повідомлені про час та місце судового засідання.

Відповідно до ч. 2 ст. 82 Господарського процесуального кодексу України, рішення приймається господарським судом за результатами оцінки доказів, поданих сторонами та іншими учасниками господарського процесу, а також доказів, які були витребувані господарським судом, у нарадчій кімнаті.

Дослідивши детально, всебічно матеріали справи, обставини справи, суд приходить до висновку про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО" на підставі наступного.

Боржник - товариство з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2, зареєстроване як юридична особа 12 листопада 2010 року, факт перебування в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців підтверджено копією Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №19229132 від 22.08.2014 року, а також копією Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АД № 047521 від 14.07.2014 року, отже боржник є суб'єктом підприємницької діяльності та є суб'єктом банкрутства. Відповідно до копії вказаного Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено відомості про перебування юридичної особи Боржника в стані припинення за рішенням засновників.

Згідно ч. 1 ст. 209 Господарського кодексу України (надалі за текстом «ГК України»), у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Згідно ч. 4 ст. 205 ГК України, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом. Умови, порядок та наслідки оголошення суб'єктів господарювання банкрутами встановлюються цим Кодексом та іншими законами. Ліквідація суб'єкта господарювання - банкрута є підставою припинення зобов'язань за його участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Згідно з вимогами ч.ч. 1, 3 ст. 110 Цивільного кодексу України (надалі за текстом «ЦК України»),

юридична особа ліквідується: 1) за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами …; якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Відповідно до вимог ч.ч. 1-3, 5 ст. 105 ЦК України, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію. Після внесення запису про прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації. Учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, відповідно до цього Кодексу призначають комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановлюють порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється. Строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється, не може становити менше двох і більше шести місяців з дня опублікування повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

У відповідності до ч. 1 ст. 22 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", інформація про проведення державної реєстрації юридичної особи, про прийняття засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом рішення щодо припинення юридичної особи тощо підлягає обов'язковому опублікуванню в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Згідно з статтею 1 вказаного Закону спеціалізованим друкованим засобом масової інформації є видання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, в якому відповідно до цього Закону публікуються відомості з Єдиного державного реєстру.

Відповідно до листа Держкомпідприємництва № 5530 «Про надання роз'яснень деяких норм Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 16.08.2004 р., Бюлетень державної реєстрації - є спеціалізованим друкованим засобом масової інформації про дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, який офіційно зареєстровано в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України.

Зазначене повідомлення здійснюється за встановленою формою і містить всі передбачені законом обов'язкові реквізити.

Відповідно до заяви Заявника та долучених до неї доказів, Протоколом № 1 загальних зборів учасників Боржника від 29.04.2014 року, загальними зборами учасників боржника було прийнято рішення про припинення (ліквідацію) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "Парго" в зв'язку з надкритичною неплатоспроможністю та збільшенням кредиторської заборгованості; призначено ліквідаційну комісію у складі голови ліквідаційної комісії - Бєкіна С.М.; прийнято рішення про публікацію повідомлення про рішення щодо припинення товариства та надання кредиторам два місяця для пред'явлення вимог до Боржника. На підтвердження прийняття вказаних рішень Заявником долучено протокол № 1 загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "Парго" від 29.04.2014 року.

Згідно до п. 1.4. статуту Боржника, затвердженого протоколом загальних зборів учасників Боржника № 02/07 від 02.07.2014 р., його єдиним учасником є громадянин України ОСОБА_2. Дані відомості підтверджено й копією Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №19229132 від 22.08.2014 року.

Відповідно до заяви Заявника та долучених до неї документів, рішення про припинення юридичної особи Боржника було зареєстровано Реєстраційною службою, про що зроблено відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що підтверджено матеріалами справи, зокрема Витягом з вказаного Реєстру серії № 19229132 від 22.08.2014 року.

Згідно поданих документів в Бюлетені державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 94 (24), 2014 р. опубліковано повідомлення про ліквідацію Боржника, на підтвердження чого Заявником долучено копію витягу з Бюлетеня державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №94 (24), 2014 року з відповідним повідомленням, згідно якого термін заявлення кредиторами вимог спливає 17.07.2014 року.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 111 ЦК України, ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Згідно матеріалів заяви, зокрема, відповідно до протоколу № 2 загальних зборів учасників Боржника від 01.08.2014 року та інших долучених до заяви документів, в ході проведення ліквідаційної процедури головою ліквідаційної комісії було проведено інвентаризацію активів підприємства та заборгованості Боржника, в результаті якої встановлено, що активи у боржника відсутні, обліковується кредиторська заборгованість на загальну суму 80 000,00 грн. На загальних зборах учасників Боржника, що відбулись 01.08.2014 року єдиним учасником Боржника затверджено ліквідаційний баланс Боржника станом на 01.08.2014 року, який за змістом є проміжним ліквідаційним балансом, за даними якого вартість активів Боржника становить: 0,00 грн., пасив балансу дорівнює 80 тис. грн. (усього за розд. 4 балансу). Таким чином в ході здійснення аналізу фінансового становища Боржника, інвентаризації майна боржника ліквідаційною комісією виявлено те, що майна Боржника недостатньо для погашення кредиторської заборгованості Боржника, внаслідок чого на загальних зборах учасників Боржника було прийнято рішення про затвердження ліквідаційного балансу боржника станом на 01.08.2014 року, а також згідно протоколу № 2 загальних зборів учасників Боржника від 01.08.2014 року, власником боржника прийнято рішення голові ліквідаційної комісії подати до господарського суду заяву про порушення справи про банкрутство. На підтвердження вказаного Заявником надано протокол Загальних зборів учасників Боржника № 2 від 01.08.2014 року.

Таким чином в ході здійснення аналізу фінансового становища Боржника, інвентаризації майна боржника ліквідаційною комісією виявлено те, що майна Боржника недостатньо для погашення всієї визнаної Боржником кредиторської заборгованості Боржника, внаслідок чого прийнято рішення звернутись до господарського суду Київської області з заявою про порушення справи про банкрутство Боржника. На підтвердження вказаного, як вже встановлено судом, Заявником надано копію протоколу № 2 загальних зборів учасників Боржника від 01.08.2014 року. Дослідивши матеріали справи при вирішенні судом питання про наявність чи відсутність підстав для порушення провадження у справі про банкрутством, судом було перевірено та встановлено наявність у Боржника заборгованості перед ТОВ "ПРОСТСНАБ" та судом встановлено, що строк сплати за визнаною Боржником заборгованістю є таким, що настав (22.01.2014 року). В той час наявних активів Боржника не достатньо для погашення визнаної та перевіреної судом кредиторської заборгованості Боржника, що є ознакою неоплатності, неплатоспроможності боржника.

Судом встановлено, що ліквідаційною комісією складено та подано заяву до Броварської ОДПІ № 18 від 30.04.2014 року про припинення платника податків за формою 8-ОПП, на підтвердження чого надано копію заяви № 158 від 30.04.2014 року про припинення платника податків - ТОВ «Парго», адресовану Броварській ОДПІ з долученою копією квитанції УДППЗ Укрпошта № 4565.

Заява про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника подана до господарського суду Київської області 02.09.2014 р., тобто вже після спливу двомісячного строку для заявлення кредиторами своїх вимог до боржника, який, відповідно до оголошення, опублікованого у Бюлетені державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 94 (24), 2014 р., сплив 17.07.2014 року.

Наявності в статутному капіталі заявника, згідно статуту Боржника, частки державної власності не встановлено.

Окрім викладеного, суд бере до уваги наступне.

Відповідно до ст. 1 Закону про банкрутство, для цілей цього Закону терміни вживаються у наступному значенні: неплатоспроможністю є - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Відповідно до п. 3 Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, - «Аналіз наявності (відсутності) ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства підприємства та визначення ознак втрати або відновлення платоспроможності», - ч. 3 п.п. 3.3. - ознаками стійкої фінансової неспроможності можуть уважатися: збитковість діяльності протягом двох років; відхилення показників ліквідності від граничного значення; зупинення платежів, що триває понад три місяці, за наявності боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали; наявність значної (понад триста мінімальних розмірів заробітної плати) суми непогашених боргових зобов'язань, строки платежів за якими настали більше як три місяці тому; наявність значної суми непогашених боргових зобов'язань, визнаних юридичною особою - боржником або підтверджені виконавчими документами; наявність у підприємства значної суми непогашених штрафів, пені, неустойки, визнаних у судовому порядку, за невиконання умов договорів та недотримання вимог законодавства; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність з перелічених ознак, ознак які свідчуть про стійку фінансову неплатоспроможність Боржника, а саме - відхилення показників ліквідності від граничного значення; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої до розгляду господарським судом, або провадження у справі про банкрутство цієї юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону про банкрутство, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Згідно ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна . Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого . Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Таким чином на підставі наявних матеріалів справи, даних ліквідаційного балансу Боржника (проміжного) встановлено, що пасив Боржника перевищує активи Боржника, що свідчить про недостатність майна боржника для погашення вимог його кредиторів, а отже про його неплатоспроможність (неоплатність), - у Боржника відсутнє майно, що встановлене ліквідаційною комісією, за рахунок якого можливе задоволення вимог кредиторів; а також відповідно до норми ст. 1 Закону про банкрутство, яким визначено поняття неплатоспроможності для цілей вказаного закону, п. 3 Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, судом встановлено, що Боржник на момент подачі заяви про порушення справи про банкрутство та на момент винесення даної постанови є неплатоспроможним. Зазначені фактичні обставини вказують на нездатність Боржника своєчасно та в повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів, що є підставою для застосування відносно Боржника відповідних заходів та процедур в порядку, встановленому Законом про банкрутство зокрема, є підставою для визнання Боржника банкрутом.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази та встановлені в ході судового розгляду обставини, господарський суд приходить до висновку щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом та введення процедури ліквідації.

Судом встановлено, що до заяви про порушення справи про банкрутство Заявником долучено клопотання про призначення ліквідатора, в якому Заявник просить суд призначити ліквідатором ТОВ «ПАРГО» голову ліквідаційної комісії Боржника - Бєкіна Сергія Миколайовича. Жодних заяв про призначення інших осіб ліквідатором Боржника у справі не надходило.

Як зазначено, відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону про банкрутство, обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого .

Жодних заперечень щодо призначення голови ліквідаційної комісії ліквідатором банкрута (ТОВ «Парго») до суду не надходило.

Дослідивши вказане клопотання Боржника про призначення голову ліквідаційної комісії Боржника Бєкіна Сергія Миколайовича ліквідатором ТОВ «Парго», суд дійшов висновку про те, що дана вимога підлягає задоволенню. Жодних інших клопотань, заяв, заперечень щодо призначення ліквідатора у справі не надходило.

Господарський вважає за необхідне зазначити, що приписами ст. 95 Закону про банкрутство не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, в зв'язку з чим ліквідаційна процедура щодо боржника, що ліквідується власником, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону - "Ліквідаційна процедура".

Відповідно до абз. 5 п. п. 36.7. Листа Вищого господарського суду України "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011 N 4212-VI)" № 01-06/606/2013 від 28.03.2013 р., заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів.

Керуючись ст. ст. 37-41, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 65, 82 Господарського процесуального кодексу України, Методичними рекомендаціями щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року №14 у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року №1361, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2.

Відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2, Бєкіна Сергія Миколайовича, ідентифікаційний код: НОМЕР_1; адреса: АДРЕСА_1.

Задовольнити вимогу п.п. 2 прохальної частини заяви голови ліквідаційної комісії боржника про порушення провадження у справі про банкрутство від 26.08.2014 р. в частині визнання боржника банкрутом (вх. № 3883/14 від 02.09.2014 р.); задовольнити клопотання голови ліквідаційної комісії ТОВ «ПАРГО» про призначення ліквідатора .

2. Скасувати арешти, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2.

3. Припинити повноваження засновників, власників (власника, учасників) майна товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО", ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2, та припинити повноваження всіх органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном; звільнити керівника товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО".

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника, - товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО" (ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2) банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

5. Призначити наступне судове засідання для розгляду реєстру вимог кредиторів Банкрута на 08 грудня 2014 року на 17 год. 25 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань № 2). Ліквідатору розглянути вимоги кредиторів, результати чого надати суду з повним або частковим визнанням їх або відхиленням з письмовим обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомити заявників і господарський суд; Ліквідатору Банкрута в строк до 03 грудня 2014 року подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів та подати господарському суду реєстр вимог кредиторів ТОВ «Парго»; надати суду відомості - які з вимог забезпечені заставою з долученими доказами.

6. Протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання цієї постанови, керівнику, головному бухгалтеру і засновникам (учасникам) товариства з обмеженою відповідальністю "ПАРГО" (ідентифікаційний код юридичної особи: 37305895, місцезнаходження: 07450, Київська обл., Броварський район, с. Плоске, вул. Жовтнева, буд. 2) передати ліквідатору всю бухгалтерську та всю іншу документацію Банкрута, печатки і штампи, матеріальні та всі інші цінності Банкрута. Ліквідатору прийняти бухгалтерську та всю іншу документацію, печатки, штампи, матеріальні та всі інші цінності від колишніх керівника Банкрута, головного бухгалтера та засновників (учасників, акціонерів) Боржника визнаного банкрутом.

7. Ліквідатору Банкрута до завершення ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», в тому числі ст. ст. 41-49;

8. Зобов'язати Ліквідатора раз на шість місяців надавати господарському суду Київської області звіт про вжиті ним заходи в ході ліквідаційної процедури з долученням доказів вжитих ним заходів.

9. Призначити наступне судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 22 грудня 2014 року на 15 год. 20 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань № 2).

Ліквідатору банкрута надати суду до 17 грудня 2014 року звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута з долученням доказів вжитих ним заходів, передбачених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході проведення ліквідаційної процедури.

10. Постанову надіслати: відділу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Банкрута, державному реєстратору за місцезнаходженням Банкрута;

Копію постанови надіслати: ліквідатору Банкрута, всім учасникам у справі, податковому органу за місцезнаходженням Банкрута, Управлінню з питань банкрутства Департаменту нотаріату та банкрутства Міністерства юстиції України (04071, м. Київ, вул. Ярославська, буд. 5/2, каб. 2); Банкруту, Центру зайнятості за місцезнаходженням Банкрута, виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за місцезнаходженням Банкрута, виконавчій дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві за місцезнаходженням Банкрута; УПФ за місцезнаходженням Банкрута.

Дата набрання чинності постановою - 29 вересня 2014 року.

Термін пред'явлення виконавчого документу до виконання - до 29 вересня 2015 року.

Суддя Скутельник П.Ф.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.09.2014
Оприлюднено14.10.2014
Номер документу40841678
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/3747/14

Ухвала від 22.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 08.12.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 29.09.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 12.09.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні