Ухвала
від 21.10.2014 по справі 128/1463/14-ц
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1463/14-ц

УХВАЛА

Іменем України

21 жовтня 2014 року місто Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді: Васильєвої Т.Ю.,

при секретарі: Гавріловій Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці цивільну справу за позовом Прокурора Вінницького району в інтересах держави в особі Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_2, за участі третіх осіб без самостійних вимог Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області та Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридично-земельний союз «Альянс», про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки,

Встановив:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області знаходиться вищевказана цивільна справа. Так, прокурор Вінницького району в інтересах Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області звернувся до суду з позовом, який обґрунтовує тим, що відповідач ОСОБА_2, який придбав належну йому земельну ділянку у попереднього власника ОСОБА_3, зайняв земельну ділянку із земель загального користування Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області, площею 0,0012 га, відповідно використовує її за відсутності відповідного рішення органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду) та за відсутності відповідного правочину щодо такої земельної ділянки, тому звернувся до суду з вищевказаним позовом, яким просить зобов'язати ОСОБА_2 повернути зайняту земельну ділянку, знести металевий паркан, який знаходиться на самовільно зайнятій земельній ділянці, та привести земельну ділянку у придатний для використання стан.

В судовому засіданні прокурор заявила клопотання про призначення судової земельно-технічної експертизи для з'ясування чи відповідають фактично винесені межі земельної ділянки ОСОБА_2 межам земельної ділянки, винесеним попередньому власнику цієї ж земельної ділянки ОСОБА_3, чи існує заміщення межі земельної ділянки ОСОБА_2 на землі загального користування, якщо так, то на яку площу. Оплату судової експертизи просила покласти на позивача - Якушинецьку сільську раду Вінницького району Вінницької області.

Представник Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області в судовому засіданні підтримав заявлене клопотання та пояснив, що в разі його задоволення Якушинецька сільська рада Вінницького району Вінницької області зобов'язується здійснити оплату такої експертизи

Відповідач та його представник в судовому засіданні заперечували проти призначення судової експертизи.

Представник третьої особи без самостійних вимог Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області в судовому засіданні клопотання прокурора підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, вивчивши матеріали справи, суд вважає необхідним клопотання про призначення судової експертизи задовольнити, оскільки для з'ясування обставин, на які посилається прокурор в позовній заяві як на підставу заявленого позову, необхідні спеціальні технічні знання та їх з'ясування має значення для вирішення справи.

При цьому, згідно ч. 3 ст. 143 ЦПК України, кількість і зміст питань, за якими має бути проведена експертиза, а також експертна установа, визначається судом. Тому заявлені представниками питання на думку суду підлягають відповідному уточненню з метою з'ясування саме тих питань, які стосуються підстав та предмету заявленого позову.

Оскільки для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження в справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст. 143, 144, 168, п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України, суд,

Ухвалив:

Призначити у справі за позовом Прокурора Вінницького району в інтересах держави в особі Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_2, за участі третіх осіб без самостійних вимог Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області та Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридично-земельний союз «Альянс», про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки судову земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1) чи відповідають фактичні розміри та конфігурація земельної ділянки, що перебуває у власності ОСОБА_2, розмірам та конфігурації даної земельної ділянки, вказаним у Державному акті на право власності на земельну ділянку Серії ЯЛ № 997237 від 09.11.2011 року, кадастровий номер земельної ділянки: 0520688900:08:001:0279, якщо не відповідають, вказати існуючі порушення, їх розмір та конфігурацію, та за рахунок чого відбулися їх зміни?

2) чи відповідають розміри та конфігурація земельної ділянки, вказані у Державному акті на право власності на земельну ділянку Серії ЯЛ № 997237 від 09.11.2011 року, виданому ОСОБА_2, розмірам та конфігурації даної земельної ділянки, вказаним у Державному акті на право власності на земельну ділянку Серії ЯЖ № 273365 від 04.07.2008 року, виданому ОСОБА_3, кадастровий номер земельної ділянки: 0520688900:08:001:0279, якщо не відповідають, вказати існуючі порушення, їх розмір та конфігурацію, та за рахунок чого відбулися їх зміни?

Проведення експертизи доручити експертам Подільського центру судових експертиз (м. Вінниця, вул. Козицького, буд. 24/2), попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 128/1463/14-ц та електронні носії інформації технічних параметрів земельної ділянки.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача Якушинецьку сільську раду Вінницького району Вінницької області (с. Якушинці Вінницького району Вінницької області, вул. Новоселів, тел. 56-75-19), роз'яснити йому положення ст. 146 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі, в тому числі її оплати, а саме, що в такому випадку суд може відмовити у визнанні фактів, для з'ясування яких призначалася експертиза.

Строк проведення експертизи встановити тривалістю до 01.12.2014 року.

Провадження в справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області шляхом подання протягом п'яти днів з часу її проголошення апеляційної скарги через суд першої інстанції.

Суддя: підпис

Копія вірна

Суддя:

Секретар:

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення21.10.2014
Оприлюднено23.10.2014
Номер документу40966824
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —128/1463/14-ц

Ухвала від 08.12.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 09.10.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 07.08.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 29.07.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 27.05.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 01.04.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 29.12.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 21.10.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 13.05.2014

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні