Ухвала
від 21.10.2014 по справі 826/9967/14
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа: № 826/9967/14 Головуючий у 1-й інстанції: Шулежко В.П. Суддя-доповідач: Твердохліб В.А.

У Х В А Л А

Іменем України

21 жовтня 2014 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Твердохліб В.А.,

суддів Троян Н.М., Костюк Л.О.,

за участю секретаря Погребняк М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Києві клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Петрус-Алко» про відкликання адміністративного позову у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Петрус-Алко» до Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у місті Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Петрус-Алко» (далі - Позивач) звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у місті Києві (далі - Відповідач) про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень від 04.03.2014 року №0001072202.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 вересня 2014 року в задоволенні адміністративного позову відмовлено повністю.

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, Позивач подав апеляційну скаргу, в якій просить його скасувати та прийняти нове, яким задовольнити адміністративний позов.

В апеляційній скарзі апелянт посилається на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, що призвело до неправильного вирішення справи.

21.10.2014 року Позивачем подано клопотання про відкликання позовної заяви відповідно п.5 ч.1 ст.155, ч.1 ст.203 КАС України, скасування оскаржуваного судового судового рішення та залишення без розгляду позовної заяви.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення представника Позивача, перевіривши та дослідивши матеріали справи, колегія суддів вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно п.4 ч.1 ст.198 КАС України суд апеляційної інстанції за наслідками розгляду апеляційної скарги на постанову суду першої інстанції має право скасувати оскаржувану постанову і залишити позовну заяву без розгляду або закрити провадження у справі.

Згідно ст.11 КАС України закріплено принцип диспозитивності, зміст якого полягає в розпорядженні особи, яка звернулась до адміністративного суду з позовом, своїми процесуальними правами на свій розсуд та відсутності порушення прав осіб, які беруть участь у справі, відкликанням позовної заяви.

Частиною 1 статті 203 КАС України передбачено, що постанова або ухвала суду першої інстанції скасовується в апеляційному порядку і позовна заява залишається без розгляду або провадження у справі закривається з підстав, встановлених, відповідно, статтями 155 і 157 цього Кодексу.

За змістом ч.1 ст.203 КАС України вказана стаття є бланкетною по відношенню до ст.ст.155, 157 КАС України.

Отже, на стадії апеляційного розгляду справи апеляційний суд має право у разі виявлення або настання обставин, передбачених ст.155 КАС України, залишити позов без розгляду.

Згідно п.5 ч.1 ст.155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Розглянувши клопотання Позивача про відкликання позовної заяви, колегія суддів вважає за можливе його задовольнити, постанову суду першої інстанції скасувати, а адміністративний позов залишити без розгляду.

З врахуванням вищенаведеного, колегія суддів вважає за необхідне закрити апеляційне провадження, відкрите за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Петрус-Алко» на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 вересня 2014 року

Керуючись ст.ст. 155, 198, 199, 203, 205, 206, 212, 254 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Петрус-Алко» про відкликання адміністративного позову задовольнити.

Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 вересня 2014 року скасувати.

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Петрус-Алко» до Державної податкової інспекції у Святошинському районі Головного управління Міндоходів у місті Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення залишити без розгляду.

Апеляційне провадження закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядку та строки, передбачені ст. 212 КАС України.

Головуючий суддя Твердохліб В.А.

Судді Троян Н.М.

Костюк Л.О.

Ухвала складена в повному обсязі 22 жовтня 2014 року.

.

Головуючий суддя Твердохліб В.А.

Судді: Троян Н.М.

Костюк Л.О.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.10.2014
Оприлюднено23.10.2014
Номер документу40984603
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/9967/14

Ухвала від 21.10.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Постанова від 03.09.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 14.07.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні