Ухвала
від 22.10.2014 по справі 911/1940/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

УХВАЛА

"22" жовтня 2014 р. Справа № 911/1940/14

за заявою голови ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «КГД-ГРУП» (09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, 40, код ЄДРПОУ 38319867)

про банкрутство

Суддя Наріжний С.Ю.

Представники учасників у справі про банкрутство згідно протоколу судового засідання.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

до господарського суду Київської області звернувся голова ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «КГД-ГРУП» з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника, - Товариства з обмеженою відповідальністю «КГД-ГРУП», з підстав, як вказує заявник, з нездатністю останнього задовольнити вимоги кредитора за грошовими зобов'язаннями у сумі 15000,37 грн. та на підставі ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі також «Закон про банкрутство»).

Ухвалою господарського суду Київської області від 27.05.2014 р. прийнято до розгляду заяву про порушення справи про банкрутство ТОВ «КГД-ГРУП», проведення підготовчого засідання призначено на 10.06.2014 р., зобов'язано Боржника надати низку документальних доказів у справі.

Ухвалою господарського суду Київської області від 10.06.2014 року порушено провадження за заявою голови ліквідаційної комісії ТОВ «КГД-ГРУП» у справі про банкрутство ТОВ «КГД-ГРУП»; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 19 Закону про банкрутство; призначено справу до розгляду у судовому засіданні на 23.06.2014 року; вирішено інші процедурні питання у справі.

Постановою господарського суду Київської області від 23.06.2014 р. визнано банкрутом ТОВ «КГД-ГРУП» та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором Банкрута призначено ліквідатора боржника Сімсіве Тамазі; вирішено інші процедурні питання у справі.

08.10.2014 р. через відділ діловодства суду надійшов звіт ліквідатора Банкрута від 06.08.2014 р. б/№ (вх. № 21656/14) з доданими документами.

Ухвалою суду від 08.10.2014 р. розгляд звіту ліквідатора Банкрута призначено на 22.10.2014 р.

У судовому засіданні 22.10.2014 р. суд, заслухавши пояснення представника ліквідатора Банкрута, а також дослідивши матеріали справи, звіт ліквідатора з доданими доказами, встановив наступне.

Для визначення ліквідаційної маси Банкрута ліквідатором Банкрута було проведено інвентаризацію майна Банкрута, що підтверджено відповідними інвентаризаційними актами, які наявні в матеріалах справи, та з яких вбачається, що у Банкрута відсутнє майно, основні засоби, товарно-матеріальні цінності, об'єкти права інтелектуальної власності, грошові кошти.

Відповідно до ч. 2 ст. 48 Закону про банкрутство, до винесення господарським судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або з уповноваженою ним архівною установою визначити місце подальшого їх зберігання.

Згідно довідки ліквідатора Банкрута, доданої до звіту, ліквідатор пояснив, що документація Банкрута ліквідатору не передавалася, отже ним вказана документація також не передавалася до архівної установи.

Також ліквідатором надано довідку про те, що на час проведення ліквідаційної процедури всі рахунки Банкрута є закритими.

Згідно звіту ліквідатора Банкрута, з метою формування ліквідаційної маси Банкрута ліквідатором направлено низку запитів до реєструючих та контролюючих органів, у тому числі: Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; УДАІ ГУ МВС України у Київській області; Державної інспекції сільського господарства Київської області; Державної авіаційної служби України; Інспекції головного державного реєстратора флоту України; Державної архітектурно-будівельної інспекції України; Головного управління статистики у Київській області.

За наслідками вчинення ліквідатором Банкрута дій щодо формування ліквідаційної маси, останнім на підставі відомостей щодо інвентаризації майна Банкрута, а також на підставі відповідей реєструючих органів встановлено, що у Банкрута відсутнє майно, кошти, що можна віднести до ліквідаційної маси Банкрута.

Копії відповідних запитів та відповідей реєструючих органів, а саме від: Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, УДАІ ГУ МВС України у Київській області, Державної інспекції сільського господарства в Київській області, Державної авіаційної служби України, Укрморрічінспекції, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, а також витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна були додані ліквідатором Банкрута до звіту.

Відповідно до довідки Головного управління статистики у Київській області, Банкрут статистичну звітність у 2014 році не подавав.

Як вбачається з доданого до звіту ліквідатора реєстру вимог кредиторів, до реєстру включено вимоги ТОВ «КОМПАНІЯ «ЮКОС» у сумі 15000,37 грн.

Ліквідатором Банкрута подано ліквідаційний баланс Банкрута станом на 23.07.2014 р., згідно якого у Банкрута відсутні будь-які активи, за рахунок яких можна провести розрахунки з кредитором Банкрута - ТОВ «КОМПАНІЯ «ЮКОС».

Згідно звіту ліквідатора Банкрута та доданих до нього документів, матеріалів справи № 911/1940/14, пояснень ліквідатора Банкрута, останнім не виявлено майна Банкрута, яке є предметом застави; майно Банкрута, яке б знаходилось у третіх осіб на зберіганні або передавалось іншим особам, та за яке не отримані кошти, не виявлено; у Банкрута відсутня заборгованість з виплати заробітної плати.

Таким чином судом встановлено, що вимоги кредитора Банкрута - ТОВ «КОМПАНІЯ «ЮКОС» не можуть бути погашенні в зв'язку з відсутністю майна Банкрута.

Отже, у зв'язку з відсутністю майна та будь-яких інших активів у Банкрута, за рахунок реалізації яких можливе задоволення вимог ТОВ «КОМПАНІЯ «ЮКОС», вказані вимоги вважаються погашеними.

Врахувавши вищевикладене, судом встановлено, що ліквідатором Банкрута в ході ліквідаційної процедури здійснено всі необхідні заходи, передбачені Законом про банкрутство.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно абз. 1 ч. 5 ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановлене рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. ст. 46, 83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «КГД-ГРУП» - Сімсіве Тамазі та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «КГД-ГРУП» (09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, 40, код ЄДРПОУ 38319867), станом на 23.07.2014 року.

2. Ліквідувати юридичну особу Банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю «КГД-ГРУП» (09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, 40, код ЄДРПОУ 38319867).

3. Вимоги усіх кредиторів визнати погашеними; виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

4. Провадження у справі № 911/1940/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «КГД-ГРУП» (09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Курсова, 40, код ЄДРПОУ 38319867) припинити.

5. Зобов'язати ліквідатора Банкрута - Сімсіве Тамазі подати державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Банкрута копію даної ухвали для проведення реєстрації припинення юридичної особи Банкрута.

6. Зобов'язати ліквідатора Банкрута - Сімсіве Тамазі повідомити Відділ з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області про завершення ліквідаційної процедури.

7. Ухвалу надіслати: державному реєстратору Реєстраційної служби за місцезнаходженням Банкрута, Головному Управлінню статистики в Київській області.

Копію ухвали надіслати: учасникам у справі про банкрутство та Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Суддя Наріжний С.Ю.

Дата ухвалення рішення22.10.2014
Оприлюднено28.10.2014
Номер документу41025717
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/1940/14

Ухвала від 22.10.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 15.09.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 08.10.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 17.07.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 04.08.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Копитова О.С.

Ухвала від 27.06.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Постанова від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні