Ухвала
від 07.07.2009 по справі 7/52-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/52-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31,    http://vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкладення слухання

07 липня 2009 р.                                                                                   Справа № 7/52-09

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Погребищенське", м. Погребище, Вінницька область.   

до: Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельним ресурсах" в особі Вінницької регіональної філії державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельним ресурсах"

3-ї особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ДП "Нафком-Агро",м.Київ  

про зобов'язання зареєструвати договори оренди земельних ділянок

Головуючий суддя     Банасько О.О.     

Cекретар судового засідання Юрчак Л.C.

Представники :

позивача : Глущенко О.І. - довіреність № 20/03  від 20.03.2009 року.

відповідача : Россахатський О.І. - начальник юридичного відділу, довіреність № 3258  від 07.05.2009 року.

Запрошені в порядку ст.30 ГПК України - Погребищенський відділ земельних ресурсів : Запальський О.Ф. - начальник відділу, паспорт сер.АВ 139980 виданий Ленінським РВ УМВС України у Вінницькій області.

3-ї особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ДП "Нафком-Агро" : не з'явився.

В С Т А Н О В И В :

ТОВ "Погребищенське" подано позов до Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельним ресурсах" в особі Вінницької регіональної філії Державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельним ресурсах" про зобов'язання зареєструвати договори оренди земельних ділянок у кількості 79 штук.

Ухвалою від 12.03.2009 року порушено провадження у справі № 7/52-09 та призначено до розгляду на 07.04.2009 року.

У відзиві на позовну заяву відповідач не погоджується з вимогами позивача та просить відмовити позивачу в позові. Обґрунтовуючи свої заперечення на позов відповідач зазначає, що 19.02.2008 року між Державним підприємством "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельним ресурсах" в особі Вінницької регіональної філії та ТОВ "Погребищенське" був укладений договір про надання послуг з ведення державного реєстру земель № 02.19.332. В додатку до даного договору ТОВ "Погребищенське" був доданий список орендодавців, які мали передати земельні частки в оренду ТОВ "Погребищенське" згідно якого Погребищенський районний відділ департаменту інформації та державної реєстрації Вінницької регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України із земельних ресурсів" мав зареєструвати 216 договорів оренди земельних ділянок. Як вказує відповідач, 216 договорів разом із реєстраційною справою і позитивним висновком начальника відділу земельних ресурсів у Погребищенському районі від 18.02.2008 року № 220 були передані реєстратору для здійснення реєстрації цих правочинів. За посиланням відповідача підставою для відмови в здійсненні реєстрації 79 договорів оренди земельної ділянки став лист начальника районного відділу земельних ресурсів від 29.02.2008 року № 244, яким було відізвано попередній позитивний висновок стосовно 216 договорів і надання цього висновку лише відносно 134 договорів. Вказані дії начальника районного відділу земельних ресурсів були зумовлені надходженням до нього інформації від ДП "Нафком-Агро" стосовно наявності між  даною юридичною особою та 79 орендодавцями договорів оренди, які укладались на підставі сертифікатів на земельну частку (пай).

Як вказується у відзиві в зв'язку з тим, що вказані договори було зареєстровано Розкопанською сільською радою, відповідач відмовив в їх реєстрації оскільки б це призвело до подвійної реєстрації, що заборонено чинним законодавством.  

Ухвалою суду від 07.04.2009 року розгляду справи було відкладено на 12.05.2009 року, в зв'язку з невиконанням сторонами вимог ухвали суду від 12.03.2009 року, необхідністю у витребуванні нових доказів, а також залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ДП "Нафком-Агро".

Крім того, ухвалою від 07.04.2009 року клопотання відповідача про виклик в судове засідання в порядку ст.30 ГПК України для дачі пояснень по суті спору реєстратора Погребищенського районного відділу департаменту інформації та державної реєстрації Вінницької філії ДП "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України із земельних ресурсів" було відхилено.

У зв'язку з неявкою в судове засідання позивача та третьої особи, ненаданням останніми витребуваних документів розгляд справи було відкладено до 09.06.2009 року.

З огляду на те, що відповідач не забезпечив явку повноважного представника, неявку третьої особи, ненадання останньою витребуваних документів розгляд справи було відкладено до 07.07.2009року.

Третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ДП "Нафком-Агро" в судове засідання не з'явились, при цьому згідно довідки відділу статистики у Погребищенському районі № 76 від 29.05.2009 року в реєстрі Погребищенського району підприємств та організацій ДП "Нафком-Агро" не зареєстровано.

За письмовим клопотанням представників сторін справа розглядається без здійснення технічної фіксації (звукозапису) судового процесу, що не суперечить ч. 7 ст. 81-1 ГПК України.

Заслухавши пояснення представника позивача та відповідача дослідивши наявні у справі документи суд з огляду на неявку третьої особи, ненадання останньою витребуваних документів та необхідністю встановлення її місця знаходження, дійшов висновку про  необхідність відкладення розгляду справи з метою повного та всебічного вивчення обставин справи.

Керуючись  ст.ст 30, 38 п.п. 1,2 ч. 1 ст.77, ст.ст. 86, 115 Господарського процесуального кодексу України суд, -  

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відкласти до 04 серпня 2009 р. о 11:00 год. , в приміщенні господарського суду, кімн. №  1113.

2. Викликати в судове засідання в порядку ст.30 ГПК України для дачі пояснень по суті спору представника відділу Держкомзему у Погребищенському районі Вінницької області.

3. Зобов'язати позивача, відповідача, відділ Держкомзему у Погребищенському районі Вінницької області, ДП "Нафком-Агро" забезпечити явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визначеними ст.28 ГПК України з документами, що посвідчують особу.

4. Зобов'язати учасників процесу за три робочі дні до судового засідання надати через канцелярію суду :

Позивачу :     

1. Оригінали документів доданих до позовної заяви для огляду в судовому засіданні.

2. Довідку про включення до ЄДРПОУ ТОВ "Нафком-Агро" на час розгляду справи в суді.

3. Письмове пояснення в якому підтвердити або спростувати факт виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок 79 особам щодо реєстрації договорів оренди яких заявлено позов.

4. Рішення районного суду про розірвання договорів оренди земельних паїв укладених з ДП "Нафком-Агро".

5. Інші докази в обґрунтування позовних вимог.

Відповідачу:  

1. Письмове пояснення щодо підписання акту наданих послуг від 29.02.2008 року № 02.19.332 при тому, що фактично вказані послуги не було надано.

3. Інші докази в обґрунтування заперечень на позов.

ДП "Нафком-Агро":

1. Письмове пояснення в якому викласти свою позицію стосовно позовних вимог позивача.

2. Письмове пояснення в якому обґрунтувати підвідомчість даного спору господарським судам з посиланням на норми чинного законодавства.

3. Статут, довідку про включення до ЄДРПОУ ТОВ "Нафком-Агро" на час розгляду справи в суді.

4. Договори оренди укладені з 79 орендодавцями стосовно яких заявлено позовну вимогу.

5. Письмове пояснення в якому підтвердити або спростувати факт виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок 79 особам щодо реєстрації договорів оренди яких заявлено позов.

6. Інші докази в обґрунтування своїх доводів.

5. Юридичному управлінню Вінницької міської ради відповідно до ст. 38 ГПК України надати суду до 30.07.2009 року витяг з Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо Дочірнього підприємства "Нафком-Агро" (ідентифікаційний код - 32249454).

6. Попередити позивача, що у разі неподання без поважних причин витребуваних судом матеріалів, позов може бути залишено без розгляду відповідно до п. 5 ст. 81 ГПК України.

7.  Попередити позивача та відповідача про те, що невиконання вимог ухвали суду може бути підставою для застосування штрафу у розмірі до 1 700,00 грн. відповідно до п.5 ст.83 ГПК України.  

8. Ухвалу надіслати сторонам, ДП "Нафком-Агро", відділу Держкомзему у Погребищенському районі, юридичному управлінню Вінницької міської ради рекомендованим листом.

У випадку невиконання сторонами будь-яких вимог даної ухвали - надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

Суддя                                           Банасько О.О.       

віддрук. 6 прим.:

1 - до справи.

2 - позивачу - ТОВ "Погребищенське", вул. Б.Хмельницького, 3, м. Погребище, Вінницька область, 22200.

3 - відповідачу - Вінницька регіональна філія державного підприємства "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельним ресурсах", вул. Соборна, 15а, м. Вінниця.

4 - відділ Держкомзему у Погребищенському районі, вул. Б.Хмельницького, 75, м. Погребище, Вінницька область, 22200.

5 - Погребищенське відділення  ДП "Нафком-Агро", вул.Привокзальна, 6, м.Погребище,Вінницької області, 22200.

6- Юридичне управління Вінницької міської ради, вул. Соборна, 59, м. Вінниця, 21100.  

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення07.07.2009
Оприлюднено28.07.2009
Номер документу4126080
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/52-09

Ухвала від 30.04.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 13.10.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Постанова від 29.09.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Євстигнеєв О.С.

Рішення від 06.04.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 16.03.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 04.08.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Судовий наказ від 09.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваль Л.А.

Судовий наказ від 09.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваль Л.А.

Судовий наказ від 09.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваль Л.А.

Ухвала від 07.07.2009

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні